مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: طبق برنامه ۸۰ درصد از واحد‌های تصفیه و بسته‌بندی کشمش استان کیفی‌سازی می‌شود.

حسن محمدی با بیان اینکه در استان همدان طی دو دهه گذشته در حوزه صنایع تبدیلی اقدامات درخوری صورت گرفته است، گفت: مسئولان ارشد استانی و کشوری رویکرد مثبتی نسبت به صنایع تبدیلی دارند به طوری که اولویت و حمایت از این بخش را مدنظر قرار دادند.

او مزایای سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی را برشمرد و گفت: امنیت مطلوب سرمایه‌گذاری در استان همدان، وجود مراکز آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف صنایع غذایی، موقعیت خاص جغرافیایی استان و دسترسی آسان به مرز‌های خارجی از ظرفیت‌های استان به شمار می‌رود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: تدوین نقشه راه صنایع تبدیلی و غذایی برای نخستین‌بار در کشور و حوزه جهادکشاورزی از دیگر مزیت‌های این صنعت در استان به حساب می‌آید.

محمدی با تأکید بر اینکه با تدوین این نقشه سرمایه‌گذاران با ظرفیت‌ها و طرح‌های اشباع شهرستان‌های مختلف آشنا می‌شوند، گفت: هم‌اکنون ۲۴۰ طرح صنایع تبدیلی و غذایی با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد در سطح استان در دست اجراست.

او با اشاره به اینکه نیاز تسهیلاتی این تعداد طرح ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که با تأمین این میزان تسهیلات در یک فرآیند سه سال می‌توانیم ۲۴۰ طرح صنایع تبدیلی و غذایی دیگر به استان اضافه کنیم، به مشکلات این حوزه پرداخت وگفت: ثبت برند یکی از مشکلات این حوزه است به طوری که زمان‌بر بودن این مهم سرمایه‌گذاران را دچار مشکلاتی کرده است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه از دیگر مشکلات می‌توان به نبود ردیف اعتباری مختص صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد و گفت: اختصاص ردیف بودجه کمک شایانی در توسعه این حوزه به حساب می‌آید.

محمدی با تأکید بر اینکه تا پایان سال گذشته برای ۳۵۱ واحد صنایع تبدیلی با توان تولید یک میلیون و ۶۲۷ هزار تن و اشتغال ۵۲۳۰ نفر با مجوز سازمان جهادکشاورزی پروانه بهره‌برداری صادر شده است، گفت: ۱۱۵ واحد صنایع تبدیلی با توان تولید دو میلیون و ۸۹۴ هزار تن و اشتغال ۴۴۸۹ نفر با مجوز صنعت، معدن و تجارت در سال پیش پروانه بهره‌برداری دریافت کردند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه در مجموع تا پایان سال گذشته ۴۶۶ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با توان تولید ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات و ۹۸۰۹ شغل در استان پروانه بهره‌برداری دریافت کردند، گفت: ۱۵ واحد از ۵۷ واحد تصفیه و بسته‌بندی کشمش در راستای کیفی‌سازی به سورت لیرزی دستگاه ایکس‌ری مجهز شده است.

محمدی با اشاره به اینکه طبق برنامه در نظر داریم طی سال‌های آینده ۸۰ درصد از واحد‌های تصفیه و بسته‌بندی کشمش کیفی‌سازی شوند، گفت: ۳۵ واحد شوری و ترشی استان، صنعتی و پاستوریزه شده که در حوزه بازارپسندی اقدام درخوری است به نحوی که واحد‌های موجود قدیمی با اعطای تسهیلات کیفی‌سازی و ظرفیت صادرات ایجاد شده است.

او با بیان اینکه همزمان ۵۵ واحد جدید ترشی و شوری ایجاد شده است، گفت: ۹۰ واحد ترشی و شوری صنعتی و پاستوریزه فعال در استان محصولات کشاورزی را فرآوری می‌کنند و همدان را به قطب تولید ترشی و شوریجات بدل کرده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.