آیتالله لطفالله دژکام در نشست مطالبهگران شهرستانهای استان فارس که در سالن شهید دستغیب حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد، با بیان اینکه خودم از مطالبهگران استان هستم، گفت: در مطالبهگری و امر به معروف و نهی از منکر، یک نکاتی وجود دارد که باید مرحله به مرحله پیش برویم؛ یعنی باید چند نکته قبل از عمل امر به معروف و نهی از منکر انجام شده باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس، ارشاد جاهل را یکی از موارد قبل از امر به معروف و نهی از منکر معرفی کرد و ادامه داد: قبل از اینکه بخواهیم در موردی امر و نهی کنیم، باید ببینیم طرف مقابل واقعاً به موضوع آگاه است یا خیر؟ در مورد مدیران هم چنین است و گاهی آنها به اصل قضیه واقف نیستند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه از نظر حقوقی فرض میکنیم که مدیر کامل است، مدیر را برادر دینی آحاد جامعه دانست و گفت: مدیران و کارشناسان را از یک طرف باید ذخیره نظام دانست و از طرف دیگر مواظب باشیم تا نادانسته کار را خراب نکنند، و مورد ندانستن را باید ارشاد کنیم؛ که در این مورد، مجموعههای مربوطه کار زیادی انجام ندادهاند.
نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه امروز، ارشاد کردن مورد توجه عموم قرار نمیگیرد، افزود: باید بررسی کنیم ببینیم این ارشاد مدیران در کجا انجام میشود؟ و آیا جواب میدهد یا معاضد دارد؟ پس باید جایی باشد که به مدیران کمک کند.
آیت الله دژکام، با تاکید بر اینکه بحث ارشاد و مطالبه قبل از امر و نهی باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: گاهی وقتی کسی را نهی از منکر میکنیم، آن فرد را از دست میدهیم و ما باید مراقب از دست دادن نیروهایمان باشیم تا دشمن از این امر سو استفاده نکند؛ پس رعایت فاصله و مرحله به مرحله پیش رفتند ضروری است.
او با تاکید بر ادبیات مطالبهگری تشریح کرد: ادبیات مطالبهگری یعنی این مراحل قدم به قدم طی شود و تا وقتی نیاز نشده برخورد تند نداشته باشیم.
امام جمعه شیراز گفت: ما نباید هر کسی را زود ناراحت کنیم، خصوصا مدیران را؛ چرا که آنقدر در جامعه مدیر نداریم. پس این ادبیات و مراتب تا رسیدن به برخورد قاطع در مطالبهگری باید رعایت شود و توجه کنیم که آیا این برخورد یک وظیفه الهی است یا یک اقدام شخصی؟!
نماینده، ولی فقیه در فارس، به جمع آوری نکات ادبیات مطالبهگری و ترویج و نشر آن برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی تاکید کرد.
در مبارزه با فساد اولویت با دانه درشتها و پروندههای کلان است
محمد هادی ایمانیه استاندار فارس نیز در جمع اعضای مجمع مطالبه گران استان فارس گفت: هر چه مطالبات مورد پیگیری کارشناسی شده، دقیق و همراه با مستندات کافی باشد اعتماد مسئولین و مردم به اعضای این مجمع بیشتر میشود.
او با اشاره به اینکه تصمیم به راه اندازی یک ستاد مبارزه با فساد خارج از فضای اداری داریم، گفت: اعضای این ستاد قرار است افراد مورد اعتماد اعضای شورای تامین باشند.
استاندار فارس تاکید کرد: اعضای مجمع مطالبه گران بایستی لشکر ستاد مبارزه با فساد باشند و با تشکیل کارگروههای تخصصی با حضور کارشناسان هر رشته گلوگاههای فساد را ببندند.
ایمانیه با تاکید بر لزوم مبارزه با دانه درشتها گفت: با اولویت بندی موضوعات، بیشتر وقتتان را روی دانه درشتها و موضوعات کلان بگذارید.
حسین کشتکار دبیر مجمع مطالبهگران استان فارس نیز گفت: مطالبه گری در استان فارس در آغاز مسیر فرهنگ سازی عمومی است و باید در راس فعالیتهای اجتماعی قرار گیرد.
او در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای این مجموعه در استان خاطر نشان کرد: مجامع مطالبه گران مردمی در ۳۴ شهرستان در استان فارس تشکیل شده است و دبیران شهرستانها به صورت انتخابی توسط مطالبه گران انتخاب شده اند.
کشتکار افزود: در مرحله دوم نگاه ویژهای به کارگروههای تخصصی خواهیم داشت و برای مطالبه گران برنامههای آموزشی، کارگاهی و حقوقی در نظر گرفته شده است.
او همچنین افزود: خوشبختانه، مطالبه گری در استان فارس نیز با توجه به سابقه درخشانی که دارد توانسته در مسیر فرهنگ سازی عمومی گام برداشته و با توجه به چنین ظرفیتی باید در راس فعالیتهای اجتماعی قرار گیرد و این مهم به جز یاری همه دلسوزان و دغدغهمندان حقیقی انقلاب اسلامیان میسر نخواهد شد.
دومین روز نشست دبیران و کارگروههای تخصصی مجمع مطالبه گران استان با حضور نماینده، ولی فقیه وامام جمعه شهر شیراز، رئیس دادگستری استان فارس، استاندار فارس و دبیر برنامه اطلاعات مردمی کشور برگزار شد.