نایب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت : باید به سمت کشت فراسرزمینی در اقلیم کردستان عراق برویم.

ناصر مرادی، نایب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در دیدار با سرکنسول ایران در اربیل عراق، از بازار عراق به عنوان بازاری بکر و بالقوه برای ایران یاد کرد و گفت : با توجه به مرز مشترک طولانی که با این کشور داریم، باید سهم بیشتر این بازار به ایران اختصاص یابد، اما اکنون رقبای ما خصوصا ترکیه در عراق حضور جدی دارند.

وی با اشاره به عواملی که حضور ایران در عراق را کاهش داده، رفع تعهدات ارزی را از مهمترین آن‌ها برشمرد و گفت: اگرچه عقیده داریم ارز حاصل از صادرات باید به کشور برگردد، اما شرایط بازگشت ارز باید تسهیل شود.

نایب رئیس اتاق کرمانشاه اظهار کرد: در حالیکه برخی کشور‌های رقیب ما از جمله ترکیه به صادرکنندگان جوایز صادراتی می‌دهند، قوانین متعدد دست و پای صادرکنندگان ما را در کشور بسته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه همچنین بر لزوم افزایش تعاملات تجاری با اقلیم کردستان عراق تاکید کرد و افزود: کرمانشاه با داشتن مرز‌های متعدد با این بخش و قرابت تاریخی و فرهنگی که با مردم اقلیم کردستان دارد، از مزایای فراوانی برای گسترش مناسبات تجاری با این منطقه برخوردار است.

مرادی اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری و اقتصادی بین دو منطقه را ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین زمینه‌های همکاری با اقلیم کردستان عراق بخش کشاورزی است که کرمانشاه پتانسیل‌های فراوانی در تولید محصولات کشاورزی دارد.

وی معتقد است، با توجه به اینکه اقلیم کردستان عراق در تولید برخی محصولات کشاورزی به خودکفایی نزدیک شده، لازم است به سمت کشت‌های فراسرزمینی در داخل خاک عراق حرکت کنیم.

حیدر کدیور رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در این نشست آمار تعاملات تجاری کرمانشاه با عراق و خصوصا اقلیم کردستان را خوشایند دانست و گفت: البته هنوز جای کار فراوانی وجود دارد و شرایط همکاری‌های بسیار گسترده‌تر را نیز داریم.

وی از اربیل به عنوان مهمترین شهر اقلیم کردستان عراق یاد کرد و با بیان اینکه بازار اربیل دروازه ورود بیشتر به سایر بخش‌های کردستان عراق است و اظهار کرد: البته برای حضور در عراق نباید صرفا به اقلیم کردستان محدود شویم، بلکه باید مبادلات تجاری را به سمت بخش‌های مرکزی عراق نیز گسترش دهیم.

رئیس اتاق کرمانشاه تعامل فعالین اقتصادی دو طرف در قالب هیات‌های تجاری را برای حضور گسترده‌تر در بازار اقلیم کردستان عراق ضروری عنوان کرد و یادآور شد: باید در نشست‌های مشترک بین دو طرف ساز و کار توسعه مناسبات تجاری ترسیم شود.

کدیور از مهمترین چالش‌های پیش روی تعامل با اقلیم کردستان عراق از جمله ثبت شرکت‌ها، تسهیل در تردد تجار و بازرگانان، روش‌های جابجایی پول و نقل و انتقالات مالی از طریق صرافی‌ها، حل اختلاف قرارداد‌های بین فعالین اقتصادی دو طرف و ... نیز یاد کرد که باید در این نشست‌ها مورد بررسی قرار گیرد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.