پس از آغاز عملیات طوفانالاقصی در تاریخ هفتم اکتبر (۱۵ مهر) که ارتش رژیم صیهونیستی را با شکست مفتضحانهای روبرو کرد، این رژیم محدودیتهای شدیدی را برای رفتوآمد شهروندان فلسطینی کرانه باختری اعمال کرده است.
«جوزف حنضل» شهروند فلسطینی کرانه باختری در گفتگو با سیانان درباره محدودیتهای وضع شده و سختیهایش به هنگام رفتن به محل کار میگوید: برای آنکه ساعت ۹ صبح به محل کارم برسم، ساعت ۴:۳۰ صبح منزل را ترک میکنم. مسیر من ۲۵ دقیقه طول میکشد، اما اینجا کرانه باختری اشغالی است و هیچ چیز آسان نیست. ما ساعتها منتظر اتوبوس میایستیم و اگر خبری از اتوبوس نشود، یعنی ایستبازرسی بسته است. اکنون ایست بازرسی بسته است، اما شاید بعدا باز شود، شاید هم نه.
او به عنوان شهروند فلسطینی کرانه باختری برای عزیمت به بیتالمقدس نیاز به اجازه دارد و میگوید از زمان آغاز جنایات رژیم صهیونیستی، این روند به «کابوسی» بدل شده است و دهها هزار فلسطینی کرانه باختری برای رفتوآمد به بیتالمقدس جهت کار، مدرسه، مراجعه به دکتر و یا بازدید از خویشاوندانشان با مشکلات متعددی مواجه هستند.
تلویزیون سیانان به یکی از واحدهای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی موسوم به COGAT که مسئول هماهنگی فعالیتهای این رژیم در کرانه باختری و غزه است، مراجعه کرده، اما هنوز پاسخی را دریافت نکرده است.
رژیم صهیونیستی تمامی ورودیها و خروجیهای کرانه باختری را از طریق موانع و ایست بازرسیهایی که سربازها و افسران مسلحی در آنها مستقر هستند، کنترل میکند. این نیروهای صهیونیستی همیشه دست به چنین اقداماتی میزدند، اما پس از هفتم اکتبر به گفته شهروندان و بازرسان حقوقبشر این نیروها محدودیتهای بیشتری وضع کرده و راهها را برای مدت طولانیتر مسدود میکنند.
«محمد جمیل» معلم عربی از روستایی در حوالی الخلیل در گفتگو با سیانان بیان کرد: ما در موقعیتی هستیم که حتی نمیتوانیم به کسی بگوییم «فردا میبینمت»، زیرا نمیدانی که آیا این اتفاق رخ میدهد یا خیر. پسرم ابراهیم دو روز است که مدرسه نرفته است، زیرا به اصطلاح ایستبازرسیها بسته هستند. هیچ آینده و هیچ راهحلی وجود ندارد.
علاوه بر این مسئله، حدود ۵۰۰ هزار شهرکنشین در کرانه باختری زندگی میکنند. بسیاری از جهان طبق قوانین بینالمللی این شهرکنشینان را غیرقانونی میدانند و بارها از رژیم صهیونیستی به دلیل گسترش انتقاد کردهاند، اما این رژیم ادعا میکند که سیاست مربوط به شهرکنشینان «قانونی» است. مناطق حوالی این شهرکها همیشه مستعد خشونت بودهاند، اما این وضعیت در ماههای اخیر بدتر شده است.
طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت در رامالله، از تاریخ هفتم اکتبر بیش از ۱۷۰ فلسطینی در کرانه باختری به شهادت رسیدهاند. بیشتر آنها طی درگیری با نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی و دست کم هشت تن از آنها توسط شهرکنشینان صیهونیستی شهید شدهاند.
حمله رژیم صهیونیستی در نزدیکی رامالله
این چرخه خشونت و جنایات رژیم صهیونیستی موجب شده تا «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد واکنشی را به آن نشان دهد.
او روز جمعه به خبرنگاران در امان، پایتخت اردن گفت: «من از مقامات اسرائیلی میخواهم فورا اقدامات لازم را برای تضمین حفاظت از فلسطینیان در کرانه باختری که هر روز در معرض خشونت نیروهای اسرائیلی و شهرکنشینان از جمله بدرفتاری، دستگیری، اخراج و ارعاب و تحقیر هستند، اتخاذ کنند.»
در سی و هفتمین روز جنگ غزه منابعی در نوار غزه گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی در بحبوحه درگیریهای بسیار شدید و درگیری در چهار محور، بمباران نوار غزه را تشدید کرده است، در پی این حملات سازمان جهانی بهداشت از قطع ارتباط با افرادی که در بیمارستان الشفا در غزه با آنها تعامل داشته، خبر داد.
«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه به الجزیره گفت: اشغالگران صهیونیست مجتمع پزشکی الشفا را به منطقه جنگی باز تبدیل کردهاند. ما تمام تلاشها را برای ارائه خدمات بهداشتی کردیم، اما همه توانایی خود را از دست دادهایم. ما قادر به ارائه خدماتی نیستیم که جان مجروحان و بیماران مجتمع شفا را نجات دهد.
از ساعات اولیه صبح امروز (یکشنبه) حملات صهیونیستها به مناطق مختلف غزه ادامه یافت به طوریکه خبرنگار الجزیره گزارش داد، در حمله هوایی صهیونیستها به شهر دیر البلح در مرکز غزه چهار تن شهید شدند. همچنین نیروهای رژیم صهیونیستی مدرسه آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) را که آوارگان شمال غزه در آنجا پناه گرفته بودند، بمباران کردند.