مرزبان نظری مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه گفت : ستاد بحران در محل اداره کل نوسازی مدارس استان کرمانشاه تشکیل و پس از بازدید اولیه از ۷۵۷ فضای آموزشی با ۲ هزار و ۸۵۴ کلاس درس مناطق زلزله زده، تعداد ۷۸ مدرسه قدیمی با ۴۱۵ کلاس درس شهرستانهای سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی، دالاهو، گیلانغرب و قصرشیرین دچار آسیب شده، اما آوار نشدند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه تصریح کرد: یکی از کارهای مهم و ارزشمندی که در سالهای اخیر صورت پذیرفت، احداث و بازسازی مدارس مناطق زلزله زده استان بوده است. بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل تهدید زلزله به فرصت، در حالی که در زلزله آبان ماه ۱۳۹۶ تعداد ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس در مناطق زلزله زده استان آسیب دید پس از وقوع زلزله آبان ماه ۱۳۹۶ تاکنون تفاهم نامه ساخت ۴۳۵ پروژه با هزار و ۵۱۴ کلاس درس و زیربنای ۱۲۸ هزار و ۱۶۷ مترمربع در سطح استان با مبلغ تعهد بیش از ۲ هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال منعقد گردید.
نظری گفت: میانگین سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۲۱ مترمربع میباشد، که در استان کرمانشاه تا قبل از وقوع زلزله میانگین سرانه فضای آموزشی ۵.۷ مترمربع بوده که پس از بازسازی مدارس مناطق زلزله زده، میانگین سرانه فضای آموزشی کل استان با ۰.۷۱ مترمربع افزایش به ۶.۴۱ مترمربع ارتقا یافته است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه با بیان اینکه شهرستان سرپل ذهاب خسارت بیشتری در زلزله سال ۹۶ دید، گفت: در این شهرستان تعداد ۳۲ مدرسه شهری و روستایی آسیب دید که پس از زلزله تعداد ۶۳ مدرسه با ۳۳۸ کلاس درس از محل اعتبارات دولتی و کمک خیرین ساخته و به بهره برداری رسیده است.
نظری در خصوص مدارس پیش ساخته در شهرستان سرپل ذهاب نیز توضیح داد: تعداد ۱۴۵ مدرسه بالای ۱۰ تا ۱۵ دانش آموز در سطح استان وجود دارد که عملیات اجرایی آنها آغاز شده که از این تعداد در شهرستان سرپل ذهاب ۱۲ مدرسه در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: قطعا اقدامات انجام شده اداره کل نوسازی مدارس استان کرمانشاه با کمک خیرین و اعتبارات دولتی در خصوص احداث هزار و ۲۰۰ کلاس درس در هزار و ۲۰۰ روز پس از وقوع زلزله برگ زرینی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی در خدمت رسانی به دانش آموزان این مرز و بوم است.
وی از مشارکت ارزشمند خیرین نیکوکار مدرسهساز که برای بازسازی فضاهای آموزشی با تمام توان وارد میدان شدند، قدردانی کرد .