وزیر نیرو خبر داد؛

۱۰ میلیارد کیلووات ساعت برق بیشتری تحویل صنایع شد

محرابیان گفت: با صرفه جویی برق در بخش خانگی این امکان مهیا شد که برق بیشتری تحویل صنایع و بخش تولیدی کشور شود.

آیین افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی و نخستین جشنواره فن‌بازار تخصصی صنعت برق ایران با حضور وزیر نیروی کشورمان و وزرای انرژی پاکستان و افغانستان آغاز شد.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو گفت: ۶۳‌درصد شاهد رشد تعداد شرکت کنندگان نمایشگاه نسبت به دوره قبل بوده ایم که رقم قابل توجهی است.

او افزود: صنعت برق برای تمامی بخش‌های توسعه‌های کشور ایجاد زیرساخت می‌کند و صنعتی است که در سال‌های پس از انقلاب اسلامی رشد‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است. تلاش وزارت نیرو با توجه به ناترازی برق این بود که بتوانیم ناترازی را کم اثر و برطرف کنیم.

این مقام مسئول به اشاره به استراتژی‌های وزارت نیرو ادامه داد: استراتژی افزایش ظرفیت و توسعه در دو سال اخیر یکی از برنامه‌ها بود. آمار مرکز پژوهش‌های مجلس برای ۷ ماه اول سال جاری حاکی از ثبت بالاترین رشد تولید و فروش در صنعت برق کشور در میان کل صنایع بوده است. ارقام ۲۲.۱ درصدی رشد و فروش هم ۲۴.۸ درصد رشد داشته که مقام اول را در این زمینه داشته ایم.

وی افزود: استراتژی دوم ما مدیریت مصرف و بهینه سازی بود که تلاش شد ناترازی را کم اثر و در زمان کوتاه بتوانیم آن را برطرف کنیم. تابستان ۱۴۰۰ را به خاطر داریم که با توجه به ناترازی قابل توجه صنعت برق، شاهد عدم تامین برق در بخش تولید بودیم و از ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ هم خاموشی قابل توجهی در بخش خانگی و در برخی مناطق پایداری سازی برق مشکل داشتیم.

محرابیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ مصرف ۴۸ میلیارد کیلووات ساعت مصرف برق داشتیم، اما علیرغم اینکه در سال ۱۴۰۲ به دلیل شرایط آب و هوایی و استقرار گنبد حرارتی افزایش قابل توجه گرما را داشتیم، محدودیتی به بخش خانگی اعمال نشد.

وزیر نیرو متذکر شد که اگر اقدامات در این خصوص انجام نمی‌گرفت در حال حاضر شاهد افزایش ۲۰ درصدی مصرف در بخش خانگی بودیم.

او در ادامه به سیاست پاداش صرفه جویی اشاره کرد و گفت: با اعمال سیاست‌ها و تجربه خوب پاداش صرفه جویی در سال گذشته، ما در سال ۱۴۰۲ نه تنها شاهد رشد مصرف بخش خانگی نبودیم بلکه نسبت به ۱۴۰۰ شاهد کاهش مصرف بودیم. بیش از ۴۰ درصد مردم علیرغم گرما، کاهش مصرف داشتند و در طرح پاداش صرفه جویی مشارکت کردند. کل مصرف بخش خانگی ما تاکنون ۴۶ میلیارد کیلووات بوده است.

محرابیان با اشاره به اینکه نسبت به دو سال قبل، برق بیشتری تحویل صنایع شده است افزود: مجموع برقی که در سال ۱۴۰۰ تحویل صنایع شد، ۳۶ میلیارد کیلووات ساعت بود، اما این رقم در ۱۴۰۲‌به ۴۶.۱ میلیارد کیلووات ساعت رسید. معنای این آمار این است که با شیوه مدیریت مصرف و به کار گیری ظرفیت‌های ملی توانستیم برق بیشتری به بخش تولید کشور تحویل دهیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های مردمی در بخش خانگی کاهش قابل توجهی در بخش مصرف رقم خورد و میزان صرفه جویی به بخش تولید و صنعت کشور تقدیم شد.

او افزود:برای اولین بار در تاریخ صنعت برق کشور، میزان تأمین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت. این افزایش مصرف باعث شد میزان ذخیره سیمان به ۱۵ میلیون تن برسید که معادل ۱۰۰ روز تولید سیمان است. در صنعت میلگرد کشور تا پایان شهریور ما معادل ۵ ماه تولید میلگرد کشور موجودی وجود داشت. این آمار حاکی از آن است که صنایع انرژی با روش‌های مدیریت مصرف و افزایش مصرف در ساعت‌های غیر پیک توانستند برنامه‌های تولید خود را اجرا کنند و شاهد رشد در این بخش بودیم.

محرابیان با تاکید بر اینکه صنعت برق، صنعتی دانش بنیان است گفت: بهره گیری از ظرفیت‌های نخبگانی و دانشگاهی شرایط خوبی را برای صنعت برق ایجاد میکند. جشنواره فن و بازار که امسال و با هدف تعامل دانشگاهیان و صنعت برق ایجاد شده از ایده و بازار را دنبال می‌کنیم. رمز موفقیت صنعت کشور این است که هم به ایده‌ها و هم به بازار توجه کنیم که این دو بال می‌توانند صنعت و تولید کشور را توسعه دهند. ما در کنار بازار داخلی به بازار‌های خارجی توجه بیشتری کردیم. بازار محصولات ایران فقط جمهوری اسلامی نیست و بازار کشور‌های همسایه وحتی بازار کشور‌های دور و بازاری با جمعیت ۵۰۰ میلیون نفر است.

در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، در مجموع ۴۷۴ شرکت داخلی و ۱۱۰ نماینده شرکت‌های خارجی از ۱۲ کشور جهان یعنی ایتالیا، جمهوری چک، آلمان، چین، کره جنوبی، کرواسی، ترکیه، اسپانیا، هند، اسلوونی، لهستان و ژاپن حضور خواهند یافت.

همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، در جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق نیز پس از بررسی و ارزیابی‌های نهایی، ۴۱۰ محصول از ۲۵۹ شرکت دانش‌بنیان تائید و عرضه می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار