پیش بینی خرید ۶۲۰ هزار تن گندم در سال زراعی در لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: خوشبختانه با نگاه ویژه دولت سیزدهم جهش و سیرصعودی در بخش کشاورزی استان ایجاد شده است.

سید عماد شاهرخی تصریح کرد: با تلاش و برنامه ریزی در سطح ملی و اجرای برنامه‌ها در سطح استان، در تامین نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی با کمترین چالش مواجه بودیم و شاهد رشد تولید هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به فعالیت‌های حوزه زراعت گریزی زد و گفت: میزان خرید گندم در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل، ۸۴ درصد، خرید کلزا ۶۳ درصد افزایش، تولید کاملینا ۱۱ برابر، خرید گلرنگ ۶ برابر، خرید بذر گندم ۱۴، خرید جو ۳۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: همچنین سطح زیر کشت گندم دیم در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل، ۱۳ درصد و سطح زیر کشت کلزا نیز در همین بازه زمانی ۴۵ درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به میزان بارندگی ها، گفت: سال گذشته ۳/ ۴۵میلیمتر بارندگی داشته ایم و این در حالی است که در سالجاری تنها ۶/ ۹میلیمتر میزان بارندگی بوده است.

وی افزود: این میزان بارش در سالجاری نسبت به سال قبل ۷۸ درصد کاهش بارندگی و نسبت به بلند مدت ۸۵ درصد کاهش میزان بارش ثبت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: با توجه به خرید ۵۳۰ هزار تن گندم در سال زراعی ماقبل، پیش بینی‌ها بر این است که در سال زراعی فعلی، بالغ بر ۶۲۰ هزار تن گندم از سطح استان خریداری شود و تلاش بر این است که این عدد محقق شود.

وی افزود: از ابتدای شروع فصل زراعی تاکنون، ۲۹ هزار هکتار گندم کشت شده است و این در حالی است که در سال ماقبل در همین بازه ۲۵ هکتار کشت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل، بالغ بر ۵/۱۴ درصد سطح زیر کشت افزایش یافته است.

شاهرخی تصریح کرد: کاهش قیمت خرید جو، خرید تضمینی گندم و… باعث افزایش رغبت کشاورزان به کشت گندم شده است.

وی اظهار کرد: همچنین میزان سطح زیر کشت کلزا نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۵ درصد افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: از ابتدای شروع سال زراعی نیز تاکنون ۵۵۶ هکتار کاملینا کشت شده است، اما با توجه به اینکه عمده کشت این محصول در مناطق گرمسیری است و هنوز فصل کاشت آغاز نشده، قطعا به هدف گذاری در نظر گرفته شده دست پیدا خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: برای سال زراعی فعلی، ۴۰۰ هکتار سهمیه برای کشت چغندرقند پاییزه برای لرستان در نظر گرفته شده است، اما تاکنون ۱۱۴ هکتار چغندرقند در مزارع استان کشت شده است.

شاهرخی گفت: با توجه به اینکه کشت چغندرقند پاییزه بسیار راهبردی است و در مصرف بهینه آب نیز بسیار کاربردی می‌باشد. اما متاسفانه تنها کارخانه قند استان، چغندرقند پاییزه را از کشاورزان خریداری نمی‌کند و همین انگیزه و رغبت کشاورزان را برای روی آوردن به کشت این محصول را سلب می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر کارخانه پای کار باشد در جهت ترویج و گرایش به کشت این محصول راهبردی و به صرفه می‌توان اقدامات زیادی انجام داد.
شاهرخی با اشاره به توزیع کود‌های کشاورزی، گفت: از ابتدای شهریورماه تاکنون، میزان توزیع کود فسفاته ۹۶ درصد، کود پتاسه ۸۴ درصد و مود ازته ۱۲ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: وضعیت موجودی کود‌های استان نیز بسیار مطلوب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: میزان خرید گندم نسبت به سال زراعی ماقبل بیش از ۱۴ درصد افزایش داشته است، اما با توجه به اینکه قیمت گندم بوجاری – سم زدایی و‌کیسه گذاری شده نسبت به گندم کشاورزان، افزایش قیمت دارد.

شاهرخی عنوان کرد: میزان یک هزار و ۸۴۴ تن گندم برای تامین بذر استان از خارج استان لرستان خریداری شده است که از این میزان، ۸۹۴ تن گندم آبی و ۹۵۰ تن گندم دیم می‌باشد.

برچسب ها: گندم ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.