مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: طبق بررسی ها، خراسان جنوبی جزو ۵ استان برتر کشور در حوزه دانش بنیان است.

شریعتی فر مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: در جریان سفر نمایندگان ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به خراسان جنوبی، برای مدت ۲ سال با مشارکت استانداری بسته ۱۵ هزار میلیارد ریالی برای حمایت‌های قانونی از فعالیت‌های دانش بنیان استان پیش‌بینی شده‌است. 

او افزود: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و کاربرد دانش، عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال در تمامی صنایع است و امروزه منابع فیزیکی کشور‌ها تنها سرمایه آن‌ها نیست بلکه دانش است که می‌تواند به عنوان محرک تولید نقش مؤثری ایفا کند و نقش محوری دانش در توسعه اقتصادی کشور‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.

شریعتی فر سرمایه گذاری در تولید علم را یکی از مؤثرترین راهکار‌های توسعه اقتصادی دانست و اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دو دهه اخیر اهمیت اقتصاد دانش بنیان و لزوم استفاده از آن را بار‌ها مورد تأکید قرار داده‌اند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با اشاره به مؤلفه‌های اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: آموزش و مهارت، زیرساخت‌ها و نهاد اقتصادی، نوآوری و فاوا از مؤلفه‌های اقتصاد دانش بنیان است.

او به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و ادامه داد: در اصل دوم این سیاست ها‌ی ابلاغی به پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی ایران و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه تأکید شده است.


بیشتر بخوانید


 شریعتی فر با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه هم نقش اقتصاد دانش بنیان به صورت ویژه دیده شده، تصریح کرد: در کشور ما قوانین و مقررات زیادی در خصوص توسعه اقتصاد دانش بنیان تدوین شده‌است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با اشاره به تشکیل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در پارسال در خراسان جنوبی و تشکیل کمیته‌های مختلف آن، عنوان کرد: جلسات مختلف اتاق فکر، نشست با دانشگاهیان و نخبگان و فعالان حوزه دانش بنیان استان با تشکیل این ستاد برگزار شد.

او افزود: سال‌های گذشته شرکت‌های دانش بنیان ما با مشکلات زیادی مواجه بودند که در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مشکلات این شرکت‌ها به صورت موردی بررسی شد.

به گفته شریعتی فر از پارسال تاکنون مشکلات ۳۵ شرکت دانش بنیان در کارگروه تسهیل و رفع موانع استان مورد بررسی قرار گرفت و با ارائه راهکار‌های مختلف رفع شد.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری استانداری از پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان گفت و اظهار کرد: در ارزیایی که نهاد رئیس جمهوری انجام داده، خراسان جنوبی جزو پنج استان برتر در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و توسعه اقتصاد دانش بنیان قرار گرفته است.

او گفت: از نظر کمی در قالب تفاهم نامه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تعداد شرکت‌های دانش بنیان استان از ۵۰ شرکت در ابتدای امسال به ۷۰ شرکت در پایان سال ۱۴۰۴ خواهد رسید و در این بازه زمانی تعداد شرکت‌های فناور استان از ۱۸۲ شرکت به ۲۴۰ شرکت می‌رسد.

شریعتی فر ادامه داد: تعداد محصولات دانش بنیان خراسان جنوبی هم از ۶۰ محصول به ۸۵ محصول خواهد رسید و در دو سال آینده ۳۲۰ میلیارد تومان تسهیلات هم به شرکت‌های دانش بنیان استان پرداخت خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: بر اساس تفاهم نامه با معاونت علمی رئیس جمهور، واحد‌های تعطیل و نیمه فعال با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان فعال خواهند شد.

او عنوان کرد: در این زمینه ۲۸ شرکت دانش بنیان برای حل مشکلات واحد‌های تولیدی اعلام آمادگی کرده اند.

شریعتی فر با بیان اینکه جلسات اقتصاد دانش بنیان با محوریت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و شخص استاندار در حال برگزاری است، بیان کرد: در تلاشیم که مسائل و مشکلات حوزه اقتصادی استان را با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان حل کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.