کاظم آرمانپور، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی گفت: انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، همزمان با هفته کتاب، پنجمین دوره جشنواره نشر دانشگاهی را در سه بخش برگزار میکند که عبارتند از معرفی کتاب برگزیده دانشگاهی، دوره یک روزه «کارآفرینی مبتنی بر برندسازی در صنعت نشر» و یازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با رویکرد تجهیز کتابخانههای تخصصی و دانشگاهی.
وی افزود: بخش انتخاب و معرفی کتاب برگزیده دانشگاهی، در روز سه شنبه (سیام آبان ۱۴۰۲) برگزار میشود. فراخوان این بخش در شهریورماه اعلام شد و آثار ارسالی توسط کمیته انتخاب و معرفی کتاب در حال بررسی است. در این مراسم علاوه بر معرفی کتاب برگزیده، از ناشر پیشکسوت نشر دانشگاهی و ناشر فعال در حوزه ترجمه و آثار برتر دانشگاهی تجلیل خواهیم کرد.
مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی ادامه داد: برخی از معیارهای انتخاب کتاب برگزیده در جشنواره عبارتند از: نوآوری، اهمیت و ضرورت موضوع، محتوای مناسب علمی، شیوه نگارش، ویرایش علمی ادبی، ساختار کتاب، کیفیت حروفنگاری، صفحهآرایی، گرافیک، رسمالخط، کیفیت چاپ و صحافی و طرح جلد که در کمیته انتخاب و معرفی کتاب ملاک عمل قرار میگیرند.
آرمانپور توجه به پیشرفتهای انجمن در راستای آگاهیبخشی در خصوص تکنولوژی و فناوری روز تولید کتاب با محتوای مفید را از دیگر برنامههای این انجمن معرفی کرد و گفت: دوره یکروزه «کارآفرینی مبتنی بر برندسازی در صنعت نشر» از جمله برنامههای انجمن ناشران کتاب دانشگاهی است که در دانشگاه تهران برگزار شد. در اجرای این برنامه، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و مدرسه کسب و کار پنتر نیز مشارکت داشتند.
وی ادامه داد: ناشران حوزههای مختلف و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی به نشانی Vabf.ir در این دوره کاربردی ثبتنام کنند و در این باره محدودیتی برای ناشران کتابهای غیردانشگاهی و علاقهمندان غیرناشر وجود ندارد. پس از پایان این دوره به شرکتکنندگان گواهینامه معتبر اعطاء خواهد شد.
مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی به سومین بخش از برنامههای انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی اشاره کرد و گفت: یازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی نیز با رویکرد تجهیز کتابخانههای تخصصی و دانشگاهی برگزار خواهد شد.
سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیستوسوم آبان آغاز به کار کرد و تا سیام آبان ۱۴۰۲ به کار خود ادامه میدهد.