کردی از امضای تفاهم‌نامه‌ای با ترکمنستان برای افزایش واردات برق از این کشور خبر داد و گفت: به لحاظ استاندارد در ارائه خدمات فنی- مهندسی و ساخت تجهیزات جزو کشور‌های برتر منطقه هستیم.

آرش کردی در حاشیه سفر به عشق آباد در خصوص همکاری‌های برقی ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: به لحاظ ارتباطات و تبادلات انرژی با کشور‌های منطقه وضعیت مناسبی داریم و به خیلی از کشور‌ها برق صادر می‌کنیم.

وی افزود: برای پایداری شبکه، برق هم وارد می‌کنیم و بیشترین حجم واردات برق ایران از ترکمنستان است که در واقع از طریق خطوط انتقال فشار قوی انجام می‌شود و همواره اعلام آمادگی کردیم که این تبادلات را می‌توانیم افزایش دهیم.

مدیر عامل توانیر گفت: ما تمهیداتی را تا مرز کشورمان با ترکمنستان آماده کردیم تا میزانی برق وارداتی از این کشور را افزایش دهیم.

کردی ادامه داد: الان حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ مگاوات برق از ترکمنستان وارد می‌کنیم که در این سفر تفاهم‌نامه‌ای را امضا خواهیم کرد تا بخش ترکمن خط انتقال جدید برق که در بخش ایران اجرا شده و ۴۰۰ کیلوولت است در بخش خودش تکمیل کند؛ در واقع مباحث پیمانکار و مالی آن تفاهم شده و امیدواریم تا ۱۸ ماه آینده به بهره‌برداری برسد که حجم تبادلات برقی دو کشور به دو برابر افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول بیان داشت: طرف ترکمن هم خوب حمایت کرده و سندی که روز شنبه در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان امضا می‌شود، مقدمات نهایی کار را تکمیل می‌کند تا این پروژه اجرایی شود.

وی تاکید کرد: خیلی مهم است که طرف ترکمن علاقه‌مند جهت گسترش صادرات برق به ایران را نشان می‌دهد و خوشبختانه از توانمندی‌های داخلی ما برای این موضوع استفاده خواهد و پیمانکاران ایرانی این قابلیت را دارند که خدمات فنی- مهندسی را کشور‌های منطقه خوبی را ارائه دهند.

معاون وزیر نیرو گفت: خوشبختانه ترکمنستان با این در این موضوع تفاهم کردیم و با امضای تفاهمنامه زمینه افزایش تبادلات برق به دو برابر تا یک سال و نیم آینده فراهم خواهد شد که عدد قابل توجه و خوبی است.

کردی تصریح کرد: سالانه ۲ میلیارد تا ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت بر حسب نیاز شبکه، برق از ترکمنستان وارد می‌کنیم که به شبکه شمال‌شرق کشور برای تعادل تامین برق کمک می‌کند تا شرایط با ثباتی را با توجه به تولید و مصرف داشته باشیم.

وی در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه برق گفت: در این زمینه صادرات داریم و پروژه‌های برق اعم از خطوط انتقال و پست‌های بزرگ انتقال برق است که تماماً توسط شرکت‌های ایرانی انجام می‌شود یعنی هم صدور خدمات فنی- مهندسی و هم صدور تجهیزات و کالا داریم.

مدیرعامل توانیر تاکید کرد: به لحاظ استاندارد و استانداردسازی نیز وضعیتمان در بعد صدور خدمات فنی مهندسی و در بعد ساخت تجهیزات بسیار خوب و مناسبی است و جزو کشور‌های برتر منطقه و حتی در برخی از رشته جزو برتر‌های دنیا هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
فقط نیروگاه هسته ای مشارکتی است که باعث اقتدار است . در امارات که مشارکت نکردید . در پاکستان که برنامه ای برای مشارکت ندارید. کاری کنید ایران در طرح های هسته ای همسایگان مشارکت داشته باشد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
تفاهمنامه جهت وارد کردن آب هم خیلی ضروری و حیاتی هست که بایستی در دستورکار همیشگی مسیولین قرار گیرد.
آب و برق از هم تفکیک ناپذیر هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
فقط برق هسته ای و آب شیرین کن و همچنین شبکه تصفیه خانه گسترده آب است که می تواند آب فراهم کند. کشورهای رو به توسعه همسایه آبی قابل توجه نمی توانند برای ایران تامین کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
متکی کردن کشور به واردات برق مدیران را که در حال حاضر خنثی هستند و دل به کار نمی دهند و به روز مرگی افتاده اند نسبت به تولید برق از قبل هم بی تفاوت تر می‌کند. ومتکی بودن به واردات در بعضی نیازها باعث به خطر افتادن امنیت در کشور می شود وابزاری برای تحمیل خواسته ها به کشور می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
فقط واردات برق نیست که ایجاد زیر ساخت تبادل برق است
آخرین اخبار