عسکری چاوردی سرپرست گروه کاوش دروازه کوروش با بیان اینکه دروازه کوروش در فاصله ۳ کیلومتری تختگاه تخت جمشید به ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر و ارتفاع حدود ۱۵ متر مرمت شد، اظهار کرد: این بنا در محوطه تل آجری در ۳ کیلومتری شمالغرب تختگاه تختجمشید قرار دارد که با دستور کوروش کبیر در بیش از ۲ هزار سال پیش ساخته شده است.
او ادامه داد: دروازه کوروش از مواد و مصالح خشت و آجر، بنا شده و سرتاسر نمای داخلی و بیرونی آن مزین به آجرهای رنگین و زیبا بوده است.
سرپرست گروه کاوش دروازه کوروش اضافه کرد: بخش پایین و ازاره دیوارها با گلهای لوتوس، بدنه و نمای دیوارها با پنلهای رنگین از حیوانات اسطورهای، نمادها و سمبلهای اعتقادی ایران باستان، هخامنشیان، عیلامیان و اهالی بینالنهرین تزئین شده بود.
عسکری چاوردی گفت: در اتاق مرکزی کتیبههایی به خط و نگارش بابلی و عیلامی وجود داشته است. همچنین سکوهای استراحت در امتداد این دروازه نشان از شناسایی عابران در این مکان بوده است که پس از آن مجوز ورود به تخت جمشید را دریافت میکردند.
او افزود: دروازه کوروش که در فاصله ۳ کیلومتری از تخت جمشید قرار دارد بزرگتر از دروازه ایشتار در بینالنهرین بوده است که معمارانی از تمدنهای بابل، هخامنشی در ساخت این اثر مشارکت داشته اند.
عسکری چاوردی با بیان اینکه ایرانیان باستان از ترکیب خاک رس و قیر به ملاتی نفوذ ناپذیر دست پیدا کرده بودند، گفت: در این کاوش که با همت باستان شناسان ایتالیایی و ایرانی انجام شده هزاران قطعه آجر لعابدار و ارزشمند که راهنمای چیدمان بوده است، کشف شد.
سرپرست گروه کاوش دروازه کوروش تصریح کرد: این بنا آنقدر خوب ساخته شده که همین امروز بر اثر فرسایش و با دست شکسته نمیشود.
او بیان کرد: قرار است دروازه کوروش پس از مرمت و نور پردازی به عنوان یک سایت موزه به آثار گردشگری دشت مرودشت اضافه شود.
شهرستان مرودشت در فاصله ۴۰ کیلومتری از شیراز قرار دارد.
تاریخ مصر و چین و یونان و فنقیه ها . و.... خیلی کهن تر از ما هست. به تاریخ احترام گذاشتن کاریست اخلاقی .