سعید قاسمی رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه با اشاره به ورود موج ناپایدار به جو استان از اواخر وقت فردا (یکشنبه)، گفت : این موج طی روزهای دوشنبه و سهشنبه (۲۹ و ۳۰ آبان) در کرمانشاه فعال بوده و پیک بارش آن را در روز دوشنبه داریم.
وی با بیان اینکه پیشبینیها نشان میدهد این موج ناپایدار قوی بوده و بارشهای مناسبی برای استان به همراه دارد، از احتمال صدور هشدار نارنجی برای فعالیت این سامانه خبر داد و عنوان کرد: احتمال وزش باد نسبتا شدید، رعد و برق و تگرگ نیز وجود دارد.
رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در ارتفاعات و برخی گردنههای نواحی سردسیر استان احتمال بارش برف وجود دارد.
قاسمی، پیک بارش این موج را برای نیمه غربی استان خصوصا منطقه اورامانات دانست و گفت: بررسی نقشهها حاکی از پیک بارش ۴۰ تا ۶۰ میلیمتری در این مناطق است.
وی افت محسوس دمای هوا را نیز از دیگر پیامدهای فعالیت این سامانه ناپایدار برشمرد و تاکید کرد: طی روزهای دوشنبه و سهشنبه کاهش پنج تا هفت درجهای دمای روزانه را در نواحی مختلف استان خواهیم داشت. از اوایل روز چهارشنبه نیز افت محسوس دمای شبانه رخ میدهد، بگونهای که حداقل دمای برخی نواحی سردسیر استان به زیر صفر خواهد رسید.
رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه در ادامه از وضعیت بارشهای استان از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر) تاکنون نیز یاد کرد و ادامه داد: میانگین بارش سال زراعی جاری استان ۴۳ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت کاهش ۳۰ درصدی داشته، اما از بارش ۶.۲ میلیمتری سال گذشته بسیار بیشتر بوده است.
به گفته قاسمی، در این مدت در شهر کرمانشاه نیز ۵۸.۷ میلیمتر بارش داشتیم که نسبت به بلندمدت پنج درصد کاهش داشته، اما نسبت به بارش دو دهم میلیمتری سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
وی بیشترین بارش سال زراعی جاری استان را نیز به میزان ۹۱.۸ میلیمتر از گواور و کمترین را نیز به میزان ۲۲.۵ میلیمتر از سنقر اعلام کرد.
رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه سامانه بارشی که طی روزهای اخیر بر استان حاکم بود نیز به طور میانگین برای سطح استان حدود ۱۵ میلیمتر بارش به همراه داشت، گفت: در شهر کرمانشاه ۱۳.۵ میلیمتر بارش داشتیم و بیشترین بارش نیز به میزان ۴۳ میلیمتر از گواور بود