همایون شاهرخی سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال درباره برد تیم ملی فوتبال برابر تیم ملی هنگ کنگ در مسابقات مقدماتی جام جهانی اظهار کرد: به نظرم این طور بازیها میتواند بازی دوستانه برای دیدارهای سخت آینده باشد چرا که ایران در گروهی قرار گرفته که حریفانش به نسبت سایر گروها ضعیفتر هستند و هماهنگی بیشتر بین کادر فنی و بازیکنان به وجود میآید و در نهایت کمتر دچار اشتباه در بازیهای بزرگ و مراحل بعدی میشوند.
شاهرخی درباره اینکه بازی بعدی تیم ملی فوتبال برابر تیم ملی ازبکستان را چطور میبیند، گفت: شک نکنید بازی با ازبکستان سختتر از بازی با هنگ کنگ است، به خصوص اینکه در آنجا بازی برگزار میشود. البته خلاقیت فوتبال ما از همه تیمهای منطقه خاور میانه بالاتر است و میتوانیم از خلاقیت بازیکنان خود در هر حال استفاده کنیم. به قول برخی از ورزشکاران اگر اوضاع "سه" شد استفاده کنیم.
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال درباره انتقاد از قلعه نویی بابت استفاده نکردن از جوانان در تیم ملی اظهار کرد: من با اصل جوانگرایی موافق هستم، اما چه زمانی باید از جوانگرایی باید استفاده کنیم. وقتی تیمی وارد مسابقات مقدماتی جام جهانی میشود هیچ مربی نباید ریسک کند، اما زمانی تیم وارد بازیهای سبکتر و دیدارهای تدارکاتی شد در آن موقع میتواند از جوانان استفاده کند. من معتقدم کاری که کادر فنی انجام میدهد، منطقی است. اگر قلعه نویی جوانگرایی میکرد در آن صورت رسانهها وقتی تیم ملی شکست میخورد انتقاد میکردند. اگر میخواهیم که انتقادی صورت نگیرد باید راه حل اصولی را پیدا کنیم و مرحله به مرحله جوانگرایی انجام شود.
او افزود: زمانی که جام جهانی به پایان میرسد در همه تیمها دگرگونی ایجاد میشود و بازیکنان مسن کنار میروند و جوانان وارد تیمها میشوند. البته در ایران بعد از جام جهانی بازیکنان مسن میمانند و جوانان جایی ندارند. به هر حال هیچ کس مثل سرمربی تیم ملی فوتبال تشخیص نمیدهد، چون مسئولیت با سرمربی است و خیلی راحت میتوانیم بگوییم که این بازیکن را باید عوض کنیم، اما زمانی که نتیجه بدی تیم ملی بگیرد، سرمربی در سیبل قرار میگیرد. خلاصه اینکه چرا عاقل کند کاری که پشیمانی به بار آید.
شاهرخی درباره اینکه نظرش در مورد اخراج نوراللهی از تیم ملی فوتبال به خاطر مسائل انضباطی از سوی قلعه نویی گفت: در کار گروهی باید نظم و انضباط حرف اول را بزند. اگر این داستان برای بهترین بازیکن تیم ملی و یا ۵ بازیکن رخ بدهد، باید کنار گذاشته شود و کار سرمربی درست بوده است. به طور مثال زمان مرحوم دهداری ۱۴ بازیکن امضا کردند که ما کار سرمربی تیم ملی را قبول نداریم و ایشان با کمال شجاعت همه این نفرات را کنار گذاشت و بعد از آن هم تیم ملی خوبی داشتیم و همانهایی که این کار را کرده بودند اظهار پشیمانی کردند. نتیجه این است که وقتی کار درست باشد مسلما انضباط نقش اول را دارد و خودم هم اعتقاد به این مسئله را دارم.
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال درباره اینکه تیم ملی میتواند در مسابقات انتخابی جام جهانی و جام ملتهای آسیا موفق شود، گفت: باید بین رویا و واقعیت فرق گذاشت. ما ایرانیها همیشه در این رویا هستیم که در ۵۰ سال گذشته قهرمان آسیا نشدیم، اما واقعیت فوتبال ما این است که با این امکانات، زیر ساختها و مدیریت ضعیف در صورتی که ما جزو ۴ تیم برتر در جام ملتهای آسیا شویم به اعتقاد من موفقیت است. با توجه به اینکه ۴۸ تیم راهی جام جهانی میشوند راه یابی به این رقابتها آسانتر از جام ملتهای آسیا است.