مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در استان از مجموع ۶۰۹ فقره پرونده ارجاع شده به شرکتهای بیمه تاکنون در ۳۶۸ مورد، یعنی حدود ۶۰ درصد از آنها بدون نیاز به تشکیل پرونده قضایی، دیه و خسارات زیان دیدگان پرداخت شده است.
او گفت: با توجه به تغییر وضعیت جرایم صدمه بدنی غیر عمدی ناشی از بی احتیاطی در رانندگی از غیر قابل گذشت به قابل گذشت، دستگاه قضایی استان برای تحقق اهداف سند تحول قوه قضاییه و کاهش و تسریع در فرآیندهای مربوط به پروندههای تصادفات و کاهش اطاله دادرسی، از خرداد ۱۴۰۱ اجرای طرح (پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی) را با همکاری تمامی شرکتهای بیمه مستقر در استان آغاز نموده است.
قهرمانی افزود: در راستای اجرای این طرح، ارتباط سیستمی مراجع انتظامی و پزشکی قانونی با شرکتهای بیمه گر برقرار شده که در نتیجه آن، استعلامات مربوط به کروکی تصادفات، گواهیهای پزشکی قانونی از طریق سامانههای الکترونیکی ارسال میشود.
قهرمانی همچنین تکریم ارباب رجوع، صرفه جویی در وقت و هزینه مردم، کاهش مراجعات به دستگاه قضایی، رفع اطاله دادرسی، کاهش ورودی پروندهها، افزایش تمرکز بر جرایم اولویت دار و خدمت رسانی مطلوب را مهمترین مزایای اجرای این طرح عنوان کرد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در نتیجه اجرای این طرح تاکنون ۶۰۹ فقره پرونده به شرکتهای بیمه ارجاع شده که تاکنون در ۳۶۸ مورد، یعنی حدود ۶۰ درصد از آنها بدون نیاز به تشکیل پرونده قضایی، دیه و خسارات زیان دیدگان پرداخت شده است.
او گفت: در صورت اجرای صد در صدی این طرح در سراسر کشور، شاهد کاهش ورود حداقل ۳۰۰ هزار پرونده به دستگاه قضایی خواهیم بود که این اقدام موجب کاهش حجم مراجعان و متعاقباً کاهش فرآیندهای قضایی خواهد شد.
قهرمانی اجرای این طرح را سبب ایجاد فضای رقابتی در بین شرکتهای بیمه و موجب افزایش رضایتمندی مراجعان و همچنین جلب مشتری در دیگر فرآیندهای جاری عنوان کرد و گفت: در صورت موفقیت شرکتهای بیمه در اجرای کامل و جامع طرح مذکور، امکان صدور گواهی برند برای آنها نیز فراهم خواهد شد.
قهرمانی با اشاره به رضایتمندی شرکتهای بیمه از اجرای این طرح، گفت: مدیران و نمایندگان شرکتهای بیمه اعلام نموده اند که در نتیجه اجرای این طرح نه تنها فرآیندی اضافی به آنها تحمیل نشده، بلکه فرآیندها راحتتر و با زحمت کمتری همراه بوده است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: در نتیجه تدابیر اتخاذ شده شرکتهای بیمه به پرونده مراجعانی که از مسیر این طرح جهت دریافت دیه وارد میشوند به صورت فوق العاده رسیدگی میکنند.
وی گفت: اجرای این طرح برای مردم، قوه قضاییه و شرکتهای بیمه دارای آثار و منافع فراوانی است و هیچ مشکلی برای هیچ کس ایجاد نخواهد کرد.
گفتنی است؛ اخیرا در ماده ۱۷ الحاقی برنامه هفتم توسعه همین طرح مبنی بر تکلیف پلیس برای تعیین علت وقوع حادثه و معرفی مصدومان به پزشکی قانونی و شرکت بیمه بدون تشکیل پرونده قضایی، پیش بینی شده است.