وحیدی در جلسه شورای اجتماعی کشور تاکید کرد: باید ضعف‌ها و نواقص الگو‌های مداخلات در حوزه آسیب‌های اجتماعی شناسایی و برطرف شود.

یکصدو شصتمین جلسه شورای اجتماعی کشور روز یکشنبه با حضور رحیمی وزیر دادگستری، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و مرتضی آقا تهرانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با محوریت آسیب‌های اجتماعی و همچنین بررسی طرح و الگوی "مجتمع شوق زندگی" برگزار شد.

مجتمع شوق زندگی، الگوی جدیدی برای پوشش افراد آسیب دیده جامعه و حمایت از آنان بویژه کودکان است که اولین بار توسط دادستانی مشهد راه اندازی شد و اخیرا در چند شهر کشور این الگو به اجرا در آمده است. در این مجتمع‌ها همه نهاد‌های مرتبط از جمله بهزیستی، شهرداری، دادستانی و سایر نهاد‌های مرتبط در یکجا حضور داشته و به امور آسیب دیدگان رسیدگی می‌کنند.

احمد وحیدی وزیر کشور در این نشست، بر اهمیت چالش آسیب‌های اجتماعی و گستردگی آن تاکید کرد و گفت که موضوع آسیب‌های اجتماعی را نمی‌توان نادیده گرفت.

وی با اظهار اینکه «تلاش‌های صورت گرفته در حوزه آسیب‌های اجتماعی می‌توانست بسیار بهتر و موفقت آمیزتر باشد»، گفت: برای رسیدن به الگوی مناسب و نحوه مواجهه با آسیب‌ها، به کار مطالعاتی و بررسی‌های کارشناسی بیشتر نیاز است.

وزیر کشور در ارتباط با طرح مجتمع‌های شوق زندگی تاکید کرد که برای این الگو ضرورت دارد یک شیوه نامه یا دستور العمل تدوین و متولی آن مشخص و نیز برای مراحل توسعه آن هم برنامه ریزی شود.

وحیدی، ضمن یادآوری تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و دغدغه ایشان در خصوص آسیب‌های اجتماعی گفت: باید دغدغه رهبری را با قدرت دنبال کنیم و جمع بندی تلاش‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته را به استحضار ایشان برسانیم.

در ادامه جلسه شورای اجتماعی کشور، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان هم ضمن تاکید بر اجتناب از ایجاد دستگاه‌های موازی، تصریح کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید با کار جمعی همراه باشد.

در این جلسه امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری نیز در توضیح طرح مجتمع شوق زندگی، گفت: این مجتمع نماد همکاری دولت و قوه قضاییه در رفع آسیب‌های اجتماعی است.

وی خواستار توسعه این مجتمع‌ها در سراسر کشور شد و پیشنهاد کرد که سازمان بهزیستی متولی این مجتمع باشد و سایر دستگاه‌های با این نهاد همکاری کنند.

غلامعباس ترکی معاون قضایی دادستانی کل کشور نیز در این نشست ضمن تشریح محاسن و ویژگی‌های مجتمع‌های شوق زندگی، به برخی ابهامات و سوالات مطرح شده در نشست در خصوص این مجتمع‌ها پاسخ داد و گفت: این مجتمع‌ها ساختار جدید و موازی به حساب نمی‌آیند، بلکه مدلی برای هم افزایی و همکاری نهاد‌های مختلف در مدیریت اجتماعی است.

به گفته وی، الگو‌ها و مدل‌هایی که در آن مشارکت مردمی اصل باشد، باید در اصلاح ساختار‌ها و ترمیم فرایند‌های مربوط به رفع بزهکاری در دستور کار قرار بگیرد.

مجتمع شناسایی و پیشگیری از آسیب‌های «شوق زندگی» تیرماه سال ۱۴۰۰ با هدف پایش وضعیت آسیب‌های اجتماعی و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر در شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی راه اندازی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
لطفا جلوی بی حجابی رابگیرید
آخرین اخبار