داور داوردان در حاشیه مرحله اجرایی طرح الگوی کشت پاییزه در شهرستان سرعین با اشاره به یک نمونه موفق در این راستا اظهار کرد: در روستاهای آتشگاه، درآباد، آق قلعه، کنزق، ارجستان، ورنیابو… شاهد رشد و توسعه کشت مستقیم و مکانیزه غلات پاییزه هستیم که نفوذپذیری ارقام جدید گندم سالار، آرامش، وی نر، اکلید، رصد، هشترود به مزارع و کشت پاییزه گندم با رعایت تناوب زراعی با ماشک، عدس، نخود، کاملینا، گلرنگ، خلر و گاودانه نیز در این روستاها محقق شده است.
او با تشریح اهداف و فرآیندهای اجرایی این طرح تصریح کرد: طرح الگوی کشت پاییزه در سرعین شامل یک سری استراتژیها و روشهای کشت مکانیزه است که به منظور بهینهسازی فرآیندهای تولید محصولات پاییزه و کاهش هزینهها اجرا میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سرعین گفت: یکی از برنامه مهم عملیاتی کردن کشت پاییزه ماشک در کنار گندم و جو است که برای اولین بار نیز کشت گیاه دانه روغنی کاملینا در شهرستان سرعین در سال زراعی جاری تحقق یافت.
داوردان افزود: در این طرح با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی منطقه، بهبود کارایی و تسهیل در عملیات کشت پاییزه را هدف قرار داده است.
او با اشاره به ویژگیهای این طرح خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای این طرح استفاده از ماشینآلات کشاورزی مدرن و مناسب است که با استفاده از این ماشینآلات عملیاتی مانند تهیه زمین، تهیه و کاشت بذرها، اعمال مورد نیاز برای تغذیه، آبیاری و استفاده بهینه از نزولات جوی در کشت پاییزه و همچنین برداشت محصول به صورت مکانیزه و بهینه انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سرعین در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: این اقدام نه تنها به بهبود بهرهوری و کاهش هزینهها منجر میشود بلکه زمان و تلاش کشاورزان را نیز کاهش میدهد.
داوردان با اشاره به صرفهجویی در مصرف آب در این طرح بیان کرد: در طرح الگوی کشت پاییزه در سرعین بهینهسازی مصرف آب نیز مورد توجه قرار گرفته به طوری که با استفاده از روشهای مناسب آبیاری و کنترل منابع آب، مصرف آب در کشت پاییزه به حداقل ممکن کاهش یافته و مدیریت مؤثرتری در این زمینه انجام میشود که این امر علاوه بر حفظ منابع آب، به حفظ محیط زیست و پایداری منطقه نیز کمک میکند.
او در ادامه سخنان خود یادآور شد: در طرح الگوی کشت پاییزه در سرعین همچنین به مدیریت آفات و بیماریها نیز توجه شده و با اجرای الگوی کشت مکانیزه روشهایی برای کنترل آفات و بیماریها در کشت پاییزه ارائه و به عملیات پیشگیری و درمان مداوم اختصاص داده میشود که این اقدام منجر به کاهش خسارتهای ناشی از آفات و بیماریها و افزایش بهرهوری در تولید گندم پاییزه خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی سرعین گفت: از تمامی کشاورزان و متخصصان مرتبط در شهرستان سرعین دعوت میکنیم تا در اجرای این طرح به تعامل با جهاد کشاورزی این شهرستان بپردازند و با همکاری و تعامل بین دستگاههای ذیربط و فعالان در حوزه کشاورزی، انتظار میرود که طرح الگوی کشت پاییزه در سرعین به عنوان یک مدل موفق در بهبود شرایط تولید و کاهش هزینهها شناخته شود.