کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) امروز با اشاره به تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه و تلفات شدید خبرنگاران نوشت که بازه زمانی آغاز این درگیری تاکنون مرگبارترین دوره برای خبرنگاران در ۳۱ سال اخیر بوده است.
کمیته مذکور در تارنمای خود نوشت که از ۱۵ مهر که حماس حمله بی سابقه خود را علیه اسرائیل آغاز و اسرائیل به این گروه اعلان جنگ و حملاتش را به نوار محاصره شده غزه از سر گرفت، خبرنگاران با تلفات شدیدی روبرو شده اند.
بر اساس گزارش این کمیته، خبرنگاران در غزه برای پوشش درگیریها در طول حمله زمینی اسرائیل و از جمله حملات هوایی ویرانگر آن با خطرات زیادی از جمله اختلال در ارتباطات، کمبود منابع و قطعی گسترده برق مواجه هستند.
به گزارش کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، تا ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) مرگ ۵۰ روزنامه نگار و کارمند رسانه تایید شده که ۴۵ نفر از آنان فلسطینی، ۴ نفر اسرائیلی و ۱ نفر لبنانی بوده است.
طبق این گزارش این سازمان آمریکایی، ۱۱ خبرنگار نیز زخمی، ۳ خبرنگار مفقود و ۱۸ خبرنگار دستگیر شده اند.
شریف منصور هماهنگکننده برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در اوایل درگیریها گفته بود: کمیته تاکید میکند که روزنامهنگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع بحران، فعالیت مهمی انجام میدهند و نباید هدف طرفهای متخاصم قرار گیرند.
وی افزود: روزنامه نگاران برای پوشش این درگیری مهم فداکاریهای بزرگی در سراسر منطقه انجام میدهند. برای جلوگیری از این تلفات مرگبار و سنگین، باید تدابیری از سوی همه طرفها اتخاذ شود.
کریستوف دلور، دبیرکل گزارشگران بدون مرز پیشتر نیز پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود: ما رسماً از مقامهای اسرائیل میخواهیم که به اقدامات نظامی که قوانین بینالمللی را نقض میکند و منجر به کشته شدن غیرنظامیان از جمله روزنامهنگاران میشود، پایان دهند.
وی افزود: این گروه همچنین از طرفهای درگیر میخواهد تعهدات خود را برای محافظت از روزنامهنگاران در جریان درگیریها اجرا کنند و از نهادهای بینالمللی میخواهد اطمینان حاصل کنند که این اقدامات حفاظتی رعایت میشود.