اصغر مبارکی کارشناس دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: عوامل مختلف بسیاری در مورد انقراض گونه ها وجود دارد. طبق طبقه بندی صندوق جهانی حیات وحش و اتحادیه حفاظت ترتیب اولویت تخریب زیستگاه، تغییر کاربری برداشت غیر مجاز و بیش از اندازه، آلاینده ها، تغییرات اقلیم است که به عنوان عوامل تهدیدکننده حیات وحش مطرح هستند.
او در ادامه گفت: تقریبا نمی توان گفت یک گونه به دلیل تنها یک عامل از بین می رود بلکه از لحاظ علمی برآیند چند عامل تهدید کننده آسیب می بینند و اثر تجمعی آن هاست که ممکن است موجب تخریبشان شود.
مبارکی تصریح کرد: روی گونه های خاص مانند هوبره و شاهین تاثیرات مستقیم صورت می گیرد و این نوع اقدامات تهدیدهای بزرگی تلقی می شوند.عموما در کشورهای عربی رسم است که هوبره با شاهین شکار شود،زیرا یک نوع تفریح برای خود می دانند. شاهین و هوبره در ایران به اندازه کافی وجود ندارند. بنابراین این موارد را از کشورهای دیگر خریداری کرده و با قیمت های هنگفتی می فروشند.
او گفت: با توجه به بازارهای متعدد و امکان تبادل اطلاعات بیشتر،همچنین ایجاد فرصت های غلط معیشتی تقاضا درباره قاچاق حیوانات بیشتر شده است.