گلشنی:

اهداف جامعه علمی خوب تعریف نشده است

پدر فلسفه علم ایران معتقد است در کشور ما شاخصه‌های علمی و اهداف جامعه علمی خوب تعریف نشده است.

مهدی گلشنی، پدر فلسفه علم ایران و چهره ماندگار فیزیک در نشست «آسیب‌شناسی فعلی جریان علم در ایران» که با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: در کشور ما توسعه علمی و شاخصه‌های پیشرفت علمی مطرح است، اما شاخصه‌های علمی و اهداف جامعه علمی خوب تعریف نشده است.

او با بیان اینکه برای تبیین اهداف جامعه علمی و شاخصه‌ها چند توصیه لازم است که قبل از هر چیزی باید بدانیم هدف از کسب علم در جامعه ما چیست، افزود: اگر به سراغ چند صدسال اول هجرت برویم مشاهده خواهیم کرد که تفکر حاکم بر علمای بزرگ ما همچون ابن‌سینا و ابوریحان و.. نظریه‌پردازی و تجربه بود.

گلشنی با بیان اینکه علمای بزرگ کار علمی را عبادت خداوند می‌دانستند، تصریح کرد: به دوران قرون‌وسطی هم که می‌نگریم همین تفکر حاکم بود همچنین کوپرنیک و نیوتن هم همین تفکرات را دارد.

پدر فلسفه علم ایران با تصریح اینکه در دوره تمدن اسلام علم بسیار پیشرفت کرد، اضافه کرد: چارلز سالمون یک شخصیت غربی است که جلد اول کتابی از او مربوط به دوران تمدن اسلام است و در آن بیان کرده است جهان اسلام برای ۳۵۰ سال در عرصه علم حاکم بوده است و هر ۵۰ سال را به یک شخصیت بزرگ علمی جهان اسلام اختصاص داده که ۵۰ سال اول مربوط به جابربن حیان بوده است.

او با بیان اینکه بسیاری از نخبگان ما بعد از کسب دیپلم به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند که دلایل متفاوتی دارد، اضافه کرد: نبود نقشه راه و سیاست‌گذاری از جمله دلایلی است که بر مهاجرت نخبگان در جامعه تأثیرگذار است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار