کابینه رژیم صهیونیستی سرانجام پس از ۴۶ روز جنگ و مواجهه با تظاهرات گسترده در جهان در محکومیت جنایات و نسل کشیهایی که علیه غیرنظامیان در نوار غزه مرتکب شد و درخواستهای متعدد برای پذیرش آتشبس، بامداد چهارشنبه به صورت رسمی توافق توقف جنگ و مبادله اسرا با جنبش حماس را پذیرفت و میانجیگری قطر در این خصوص به توقف چهار روزه جنگ از صبح جمعه منجر شد.
آتشبس موقت صبح روز گذشته آغاز شد و ساعتها بعد ۳۹ اسیر فلسطینی که ۲۴ زن و۱۵ کودک بودند، آزاد شدند و در میان استقبال باشکوه فلسطینیان به آغوش خانواده هایشان بازگشتند و در مقابل مقاومت فلسطین، ۱۳ صهیونیست و ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی را آزاد کردند. آزادی تعدادی از تایلندیها خارج از چارچوب توافق آتشبس صورت گرفت.
حال برای بررسی بیشتر این موضوع خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبهای انجام داده با «مایکل بروک»، خبرنگار و فعال سیاسی از آلمان که در ذیل مشروح آن از نظر میگذرد.
در شرایط فعلی این آتشبس تا چه اندازه میتواند برای اوضاع مردم غزه موثر باشد؟
مایکل بروک: با اینکه اسرائیل آتسبس را پذیرفته است اما موقت بودن آن گواه این است که تل آویو همچنان متعهد به محو کردن حماس از غزه از نظر سیاسی و نظامی در تلافی حمله غافلگیرانه در ۷ اکتبر است که حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی براثر آن کشته شدند. هزینه زندگی مردم بی گناه فلسطینی مدتهاست متناسب نبوده و در مقیاسی غیرانسانی و غیر تبعیض آمیز است که قبلاً کمتر دیده شده است. این که اسرائیلیها و فلسطینیها در صلح و امنیت در کنار هم زندگی میکنند تصوری نادرست و غیرمنطقی است که جامعه بین الملل در کمال ناباوری هنوز به آن امیدوار دارد اما پایان این جنگ مستلزم پذیرش حق مردم فلسطین برای داشتن یک کشور مستقل است.
نظر شما درباره راه حل دو دولتی چیست؟
مایکل بروک: نیاز به راه حل دو کشوری، پیام صریح اولین اظهارنظر عمومی برخی از مقامات جهانی در مورد مناقشه از زمان وقوع آن بود که در نشستها و گردهماییهای مختلف عنوان میشود. اسرائیل باید از اعمال مجازات دسته جمعی بر مردم غزه دست بردارد و حماس باید تا حد ممکن گروگانهای غیرنظامی را آزاد کند. ما باید تا آنجا که ممکن است از حقوق ملی مشروع مردم فلسطین و ایجاد یک کشور مستقل حمایت کنیم. بدون راه حل عادلانه برای مسئله فلسطین، امنیت در خاورمیانه وجود نخواهد داشت.
هیچ تردیدی در جهان وجود ندارد که آمریکا و متحدانش به صورت آشکار از اسرائیل حمایت کرده اند، اما حداقل این نقطه مشترک میان سران کشورهای جهان درباره نیاز به راه حل دو کشوری وجود دارد و در این مسئله کشورها همسو هستند. آتشبس کنونی توانست مسئله اسیران را حل کند اما تنها میتواند راه حلی کوتاه مدت برای آن باشد.اما باید دید که آیا میانجیگران صلح میتوانند این پیشرفت را گسترش دهند یا خیر. ممکن است یک بازیگر نسبتاً جدید در منطقه ورود کند چرا که بار تاریخی مسئله فلسطین بر دوشش نیست.
روند صلح منطقهای، خواسته همگان در جهان است اما اکنون ملتها خواستار تلاش مضاعف همه طرفها برای جلوگیری از جنایات ها و نسلکشی های اسرائیلی ها و پیشرفت درگیری هایی هستند که میتواند بیشتر منطقه را گرفتار خود کند.
مایکل بروک، خبرنگار، تحلیلگر و فعال سیاسی مستقر در برلین آلمان است. او در زمینه تلاشهای ضداستعماری در نقاط مختلف جهان، مبارزات گروههای مقاومت و تلاش برای نابودی گروههای تروریستی مختلف در نقاط مختلف دنیا تحقیقات زیادی انجام داده و مقالات و یادداشتهای زیادی از وی در رسانههای جهانی منتشر شده است. او از جمله فعالان ضداستعمار در بین خبرنگاران اروپایی است.
نزدیک ۱۶،۰۰۰نفر فلسطینی بدبخت کشته شده اونوقت مبادله زندانی رو پیروزی میگن