مهدی تیموری گفت: با بیان اینکه این سرشماری با محوریت کل و بز، قوچ و میش و آهو است افزود: طبق آخرین سرشماری ۱۰ هزار و ۷۹۰ راس انواع گونههای علفخوار شامل قوچ و میش، آهو و کل و بز با تغذیه از علفزارها، رودخانهها و چشمههای این پارک ملی زندگی میکنند.
مهدی تیموری انجام سرشماری را مهمترین روش دستیابی به آخرین وضعیت حیات وحش این پارک دانست و گفت: از صبح امروز با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از نیروهای محیطبانی، حفاظت محیط زیست، همیاران طبیعت، جوامع دانشگاهی و افراد بومی منطقه کار سرشماری پاییزه گونههای علفخوار شروع شد.
وی افزود: این افراد با تشکیل گروههای چند نفره سرشماری خود را بر اساس ثبت مشاهدات عینی در فرمهای مخصوص انجام میدهند و امروز در مناطق میرزابایلو، سولگرد، لهندور و آلمه و فردا هم در مناطق تنگه گل، دشت و محدوده سرشماری انجام میشود.
رییس پارک ملی گلستان گفت: سرشماری تا روز جمعه ادامه دارد و بعد از جمع بندی آخرین وضعیت اطلاع رسانی خواهد شد.
تیموری افزود: با توجه به همکاری خوب دوستداران محیط زیست و گشتزنیهای شبانه روزی نیروهای محیطبانی برای حفاظت از طبیعت، پیش بینی میشود نتیجه سرشماری امسال هم همچنان جمعیت روبهرشد حیات وحش در این ذخیرهگاه را نشان دهد.
هر ساله در فصل پاییز با هدف بروز کردن اطلاعات آخرین وضعیت حیات وحش، جمعیت علفخواران ساکن پارک ملی گلستان به عنوان یکی از پنجاه ذخیرهگاه زیست کره دنیا و زیستگاه گونههای مختلف جانوری و گیاهی سرشماری میشود.
پارک ملی گلستان بزرگترین و قدیمیترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است و بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.