در همایش یکروزه سلامت که در سرسرای اجتماعات برق کرمانشاه برگزار شد، صادق کریمی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هدف از برگزاری این همایش را گفتمان سازی ارتقا بهره وری در نظام سلامت و هم افزایی گروههای علمی و اجرایی در حوزههای ارتقا بهره وری در نظام سلامت ذکر کرد و گفت : برای رسیدن به بهره وری در هر سازمانی و برطرف نمودن مشکلات و چالشهای موجود بیش از هر چیز باید نگاه درون سازمانی وجود داشته باشد.
صادق کریمی افزود: در نظام سلامت، منابع مختلفی وجود دارد و هیچ منبعی اعم از پایدار و غیرپایدار به اندازه سرمایه انسانی ارزشمند نیست و نظام سلامت شان خود را از نیروی انسانی میگیرد و بر این اساس میتوان با کمک و همراهی این نیروی توانمند و پر تلاش، در مسیر ارتقا بهره وری در نظام سلامت به بهترین نحو عمل کرد.
کریمی افزود: ذخیره کردن منابع اقتصادی دانشگاه در برخی حوزهها یکی از اقدامات مهمی است که انجام شده و در بحث چارت سازمانی و منابع انسانی نیز اتفاقات بسیار خوبی رخ داده و با مهندسی مجددی که همکاران تحول اداری داشتند خیلی از مشکلات حوزه منابع انسانی برطرف شد و بر این اساس تعدیل نزدیک به هزار و ۳۰۰ نفر از نیروهای مازاد دانشگاه صورت گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این همایش با اشاره به اهمیت بهره وری در ارتقای کیفیت ارائه خدمات در نظام سلامت، گفت: در نظام جمهوری اسلامی ۲ طرح مهم شامل ایجاد شبکههای بهداشت و درمان و ادغام مقوله آموزش پزشکی با حوزه بهداشت و درمان انجام شده که این طرحها به ارتقای بهره وری در نظام سلامت کمک زیادی کرده است.
قباد محمدی در خصوص افزایش سن امید به زندگی در میان مردم ایران نسبت به قبل از انقلاب اظهار داشت: اوایل انقلاب سن امید به زندگی حدود ۵۶ سال بود، اما اکنون به ۷۵ سال افزایش پیدا کرده و این نشان میدهد که بهره وری در نظام سلامت بالا بوده است.
وی کاهش نرخ مرگ و میر مادران باردار و نوزادان و ارائه خدمات به مردم در زمان اپیدمی کرونا را از دیگر شاخصهای ارتقای بهره وری در نظام سلامت کشور پس از انقلاب دانست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به ارتقای سطح کیفی آموزش حوزه علوم پزشکی در کشور بعد از انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: اکنون در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیروهای ماهری تربیت میشود و خدمات علمی و آموزشی به منطقه اقلیم کردستان عراق نیز ارائه میدهیم.
محمدی برخی نقاط ضعف در حوزه سلامت که به ارائه خدمات با کیفیت آسیب میزند را تشریح کرد و افزود: چیدمان نامناسب نیروی انسانی در دانشگاههای علوم پزشکی یکی از این نقاط ضعف است بطوریکه بیش از ۶۰ درصد پرسنل در محل پست سازمانی خود حاضر نیستند.
وی عدم توجه جدی به چارت سازمانی، کم توجهی به تجویز دارو و پایین بودن کیفیت ارائه خدمات در بیمارستانهای دولتی را از دیگر نقاط ضعف حوزه سلامت دانست و افزود: برای ارتقای بهره وری در این بخش باید اقدام به اصلاح تعرفهها و همچنین اعطای امتیازات به پرسنل کاری و فعال کرد و افراد کم کار را از یکسری مزایا محروم نمود.
مدیرکل مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش با بیان اینکه بهره وری به زبان ساده یعنی انجام درست کار درست، گفت: عملکرد نظام سلامت در کشور مترادف با بهره وری است چرا که این وزارتخانه در راستای تامین سلامت مردم تلاش میکند و این تلاشها منجر به ارتقای بسیاری از شاخصها از جمله امید به زندگی شده است.
احمد جوانمرد افزایش سن امید به زندگی در کشور را یکی از نتایج ارتقای بهره وری در نظام سلامت دانست و افزود: سن امید به زندگی اکنون در کشور ۷۵ سال است که این رقم قبل از انقلاب ۵۶ سال بود.
وی ۷۵ سال را رقم خوبی در میان شاخصهای حوزه سلامت دانست و گفت: این رقم نشان میدهد که بهره وری در نظام سلامت کشور بالا است.
معاون راهبری بخش امور عمومی و اجتماعی سازمان ملی بهره وری ایران نیز در ادامه این همایش با بیان اینکه وضعیت خوبی در حوزه بهره وری در کشور نداریم، گفت: باید تلاش کنیم رشد کشور از طریق ارتقای بهره وری انجام شود چرا که رشدی پایدارتر خواهد بود.
علی کرمپور با بیان اینکه برنامههای مختلفی در سازمان ملی بهره وری ایران برای ارتقای بهره وری در بخشهای مختلف در دست اجرا است، افزود: یکی از این طرح ها، ارتقای بهره وری کارکنان دولت است که این طرح به عنوان پایلوت در وزارت بهداشت آغاز شده است.
در پایان این همایش یک روزه حدود ۵۰ نشان بهره وری به شرکت کنندگان از ایلام، همدان، کردستان، کرمانشاه و اسدآباد اعطا شد .