مهدی حسینی مدیر کل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ساتبا گفت: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که از کانال انتقال فناوری میسر میشود علاوه بر بهینهسازی مصرف سوخت فسیلی موجب ارتقای نوآوری و فناوریهای این حوزه در بازارهای انرژی خواهد شد.
او گفت: یکی از موضوعات با اهمیت و به نوعی مهمترین چالش موجود در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مسئله تامین مالی پایدار و قابل اطمینان با حداقل هزینه برای سرمایهگذاران این حوزه در کشور است.
حسینی گفت: با آغاز به کار تابلوی برق سبز در تاریخ اول خرداد ماه سالجاری و آغاز معاملات برق سبز ذیل این تالار و برنامهریزی به منظور تعریف و ایجاد ابزارهای تامین مالی مبتنی بر مالکیت و بدهی و همچنین به منظور ایجاد زیرساختهای لازم، امکان بهرهمندی از ابزارهای موجود در بازار سرمایه برای تامین مالی پروژهها در آینده نزدیک نیز فراهم میشود.
مدیر کل دفتر بودجه سرمایهگذاری و تامین مالی ساتبا از اختصاص سرمایهگذاری بیش از ۶.۵ میلیارد دلار به منظور ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور خبر داد.
او گفت: همچنین با اجرای نیروگاههای تجدیدپذیر میتوان ضمن کاهش بیش از ۹۵ میلیارد معادل مترمکعب سوخت درکشورو میزان ۸۵ میلیارد لیتر از مصرف آب کاسته و همزمان از تولید بیش از ۲۰۵ میلیون تن دی اکسید کربن نیز در طول عمر پروژه جلوگیری خواهد کرد.