معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از توقیف بیش از ۲ میلیارد ریال انواع دارو و کالاهای سلامت محور غیرمجاز و قاچاق در بازرسی از شهر ارسنجان، خبر داد.
دکتر محمدجواد راعی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، از اهمیت ویژهای در ارتقای سلامت مردم برخوردار است، اظهار کرد: در بازرسی مشترک و سرزده کارشناسان اداره مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و کارشناسان غذا و دارو و بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان ارسنجان، فعالیت عطاریها و صنوف آرایشی و بهداشتی این شهرستان پایش و بررسی شد.
او اضافه کرد: در این بازرسی، نزدیک به هزار و ۳۰۰ قلم کالای غیرمجاز به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال شامل داروهای چاقی و لاغری غیرمجاز، سقط جنین، انواع مکملهای ورزشی و داروهای جنسی قاچاق و غیرمجاز کشف و جمع آوری شده است.
ابراهیم شهریاری رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ارسنجان نیز با هشدار نسبت به برخورد قانونی با تهدید کنندگان سلامت مردم، از کشف مقداری داروی سقط جنین در این بازدیدها، خبر داد.
او اضافه کرد: بر اساس مصوبات ماده ۵۸ و تبصره ۲ ماده ۶۱ قانون جوانی جمعیت مصوب سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، توزیع داروهای رایج در سقط جنین تنها برای عرضه مراکز بیمارستانی دارای مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجاز است و هرگونه خرید، فروش، نگهداری و حمل این داروها بدون نسخه پزشک، جرم محسوب میشود.
شهریاری افزود: پیرو بررسیهای انجام شده در این بازدید، ۲ واحد صنفی متخلف به دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ارسنجان، از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی این شهرستان تعطیل و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.
او از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در حوزه غذا و دارو، با سامانه ۱۹۰ مربوط به رسیدگی به شکایتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس بگیرند.
در بازدیدهای انجام شده از سوی بازرسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیضا، هزار کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در این شهرستان جمع آوری شد.
سعید اکبری رییس شبکه بهداشت و درمان بیضا اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون در بازدیدهای بهداشت محیط از فروشگاههای عرضه مواد غذایی، هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته غیرقابل مصرف در این شهرستان شناسایی و جمع آوری شده که شامل مواد غذایی، مواد شوینده، آرایشی بهداشتی و برخی دیگر از اقلام بوده است.
او ادامه داد: این مواد غذایی و آرایشی بهداشتی به علت تقلبی بودن و نداشتن مشخصات بهداشتی و فاسد شدن توقیف شده و در صورت مصرف سبب به خطر انداختن سلامت شهروندان میشود.
اکبری با تاکید بر اینکه سلامت مردم خط قرمز مجموعه سلامت شهرستان بیضا است، اضافه کرد: هرگونه تخلف که سلامت و بهداشت عمومی را با خطر مواجه کند، قابل چشم پوشی نیست و شهروندان ضمن خرید از مراکز و فروشگاههای معتبر، به مشخصات درج شده بر روی کالا از جمله تاریخ تولید، تاریخ انقضا، پروانه ساخت، سیب سلامت، توجه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.
مرکز دندانپزشکی غیرمجاز در فیروزآباد تعطیل شد
کارشناس مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، از شناسایی و تعطیلی یک مرکز مداخله گر در امور دندانپزشکی در این شهرستان خبر داد.
نجمه آژگان کارشناس مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد اظهار کرد: کارشناسان نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد با پیگیری گزارشهای مردمی، یک مرکز مداخله گر در امور دندانپزشکی را در یکی از شهرکهای حاشیه شهر فیروزآباد شناسایی کردند.
او افزود: کارشناسان واحد نظارت بر درمان با همکاری پلیس اماکن و دریافت دستور قضایی به این مرکز وارد و با فردی مواجه شدند که بدون داشتن صلاحیت حرفهای و مجوز قانونی در حال انجام خدمات دندانپزشکی است، بنابراین با جمع آوری وسایل و تنظیم صورتجلسه، این مرکز غیر قانونی تعطیل و فرد متخلف به مقام قضایی معرفی شد.
کارشناس مسوول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد ادامه داد: این مرکز دندانپزشکی غیرمجاز در یک منزل مسکونی و بدون استانداردهای بهداشتی فعالیت داشت و فرد متخلف در این مرکز در زمینه دندانپزشکی و ساخت پروتزهای دندان به صورت غیرمجاز اقدام کرده است.
آژگان، از شهروندان خواست ضمن خودداری از مراجعه به واحدها و موسسات غیرمجاز درمانی، هرگونه تخلف یا دخالت غیرمجاز افراد بدون صلاحیت حرفهای در امر درمان را از طریق تماس با سامانه تلفنی ۱۹۰ یا مراجعه به شبکه بهداشت و درمان شهرستان، اطلاع رسانی کنند.
تعطیلی یک نانوایی متخلف در نی ریز
یک نانوایی متخلف در پی بازدید مسئولان شهرستان نی ریز از نانواییهای سطح شهر، تعطیل شد.
رحیمی مسئول واحد بهداشت محیط شبکه با اشاره به بازدید مشترک فرماندار شهرستان نی ریز، معاون فرماندار و نمایندگان ادارات جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و درمان از ۸ نانوایی سطح شهر نی ریز، یک نانوایی به دلیل رعایت نکردن موازین بهداشتی، کاهش وزن چانه خمیر و کاهش کیفیت نان به مراجع قضایی معرفی و با دستور دادستان شهرستان تعطیل شد؛ همچنین متصدی نانوایی نیز موظف شد برای رفع نواقص بهداشتی اقدام کند.
او با تاکید بر لزوم نظارت مستمر بر نحوه عرضه و پخت نان و بهداشت نانوایی ها، اضافه کرد: کیفیت پخت نان، کم فروشی، وزن چانه، سهمیه آرد و مسائل بهداشتی نانواییها از جمله مواردی است که از سوی بازرسان و مسوولان شهرستان، بررسی و ارزیابی میشود.
او با تقدیر از نانواییهایی که مسائل بهداشتی و صنفی را رعایت میکنند، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.