همایش بینالمللی همبستگی جهانی زنان علیه نسلکشی رژیم صهیونیستی با عنوان اشک مریم، امروز شنبه ۴ آذرماه همزمان با ۲۵ نوامبر روز جهانی رفع خشونت علیه زنان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمیله سادات علم الهدی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در سالن اجلاس سران برگزار شد.
عاطفه خادمی مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ گفت: شان برپایی این محفل ادای دین به جریان حق در تاریخ بشر و زنان و کودکان غزه است. حاصل ایمان به سنتهای الهی و ضربه فنی شدن صهیونیسم را که زنان غزه را جریان ساز کرد، دیدیم. امروز ظلم آشکار علیه کودکان و زنان فلسطینی صورت میگیرد و در غزه شاهد این ظلم هستیم. امروز میخواهیم به تمام فطرتهای آزادیخواه جهان اعلام کنیم که در غزه شاهد جابجا شدن مرزهای خشونت علیه زنان و کودکان هستیم.
جمیله سادات علمالهدی در این همایش با بیان اینکه همایش بینالمللی «اشک مریم» ابتدای حرکتی بزرگ است که بین الادیانی است، توضیح داد: آنچه امروز در غزه شاهدیم فریادی است که از حلقوم زنان برخاسته است. اساساً افتخار فلسطین به مسجدالاقصی است، افتخار آن مکان به نزول فرشته وحی بر حضرت مریم (س) است. در آن وحی نه تنها روح حضرت مریم (س) که جسم حضرت هم از آن متأثر شد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بینالمللی اشک مریم گفت: تاریخ مقاومت بیش از صد ساله فلسطین آکنده از حضور زنان قدرت ساز این سرزمین است و هیچ مقطعی از نقش آفرینی زنان و دختران خالی نبوده است. قطعا هیچ جنبشی به نتیجه نمیرسد مگر آنکه زنان کنار جنبش قرار بگیرند، انقلاب اسلامی یک نمونه این اتفاق است. عنصر مقاومت با حضور زنان معنا پیدا میکند و حماسه ساز است.
وی با تاکید بر اینکه در روزهای دفاع مقدس مادران، همسران و خواهران عناصر اصلی پیروزی انقلاب اسلامی بودند چرا که این زنان بودند که مردان را عازم جبههها میکردند، گفت: مگر میشود مردان نقشآفرینی کنند بدون حضور زنان، ما این تجربه را در انقلاب اسلامی به خوبی آموختیم. امروز اگر مردم غزه با مقاومت مردم جهان را از میزان مقاومت خود حیرت زده کردند بدلیل حضور زنان در صحنه است. در جمهوری اسلامی بنای تکریم و تعظیم این بزرگان را داریم، برگزاری بزرگداشت خبرنگار شهیده شیرین ابوعاقله در همین زمینه بود.
وی بیان کرد: مفهوم امامت و تداوم امر ولایت با نهضت بزرگ فاطمی آغاز شده و تداوم پیدا کرده است. نهضت بزرگ کربلا نیز بدون حضور پیامرسان بزرگ آن یعنی حضرت زینب (س) ناقص و ابتر میماند. در ایام پیروزی انقلاب اسلامی و در روزهای دفاع مقدس مادران و زنان، عناصر اصلی پیروزی انقلاب و مقاومت دفاع مقدس بودند. بانوان ایرانی فرزندان رشید و همسران خود را لباس رزم میپوشاندند و عازم میدانهای جنگ میکردند.
اسماعیلی گفت: بخشی از این بانوان نیز در میدان جنگ حاضر بودند و شهدای بانویی که در صحنه نبرد به شهادت رسیدند، کم نیستند. در دوره اخیر نیز مادران شهدای مدافع حرم و مدافع امنیت فرزندان خود را رهسپار میدان کردند. مگر میشود مردان و جوانان سرزمین بایستند و مقاومت کنند بدون اینکه مادران و زنان در آن نقش نداشته باشند. مکتب امام (ره) این درس را به ما داده است که هر حرکتی با حضور مردان و زنان در کنار یکدیگر پیش میرود.
وزیر ارشاد تصریح کرد: در مسئله مقاومت منطقه نیز با الهام از انقلاب اسلامی، امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی که مقتدرانه پرچم نهضت را بر دوش میکشند، جایگاه زنان در مقاومت از سوی ایشان تبیین شده است. امروز اگر مردم غزه با مقاومت جانانه خود جهانیان را انگشت به دهان کردهاند، این چیزی نبوده است مگر همراهی زنان و مادران غزه. مادران قهرمان غزه اسوههای مقاومت هستند و ما در جمهوری اسلامی بنای تعظیم و تکریم این بزرگان را داریم.