فریبرز راشدی؛ رئیس مرکز بهداشت زاهدان گفت: پشه آئدس به عنوان یک خطر بالقوه در انتقال برخی بیماریهای خطرناک همچون «تب دنگی» شناخته میشود.
وی ادامه داد: این حشره کوچک و تیرهرنگ است و روی بدن خود دارای نقاط سفیدرنگی بوده و یک گزنده متناوب محسوب می گردد؛ به این معنا که میتواند بیش از یک نفر را در طول دوره تغذیه نیش زده و باعث انتقال بیماری گردد.
راشدی گفت: با توجه به بارندگیهای روزهای گذشته در استان، امکان بهوجود آمدن مکانهای مناسب برای رشد و تکثیر آن بیش از پیش وجود داشته لذا تأکید بر شناسایی و کنترل پشه آئدس که ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای از جمله تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است از اولویتهای برنامه حشره شناسی و کنترل آئدس در مرکز بهداشت شهرستان زاهدان میباشد.
وی افزود: ارتقاء آگاهی مردم در خصوص اهمیت اقدامات حفاظتی در راستای پیشگیری از اپیدمی بیماری های منتقله از این پشه و اجرای نظام مراقبت بیماری ها در شرایط کنونی؛ بهترین گزینه در بیماریابی سریع و به موقع در کنار هم افزایی پتانسیل بین بخشی میباشد.
رئیس مرکز بهداشت زاهدان گفت: آب های راکد، لاستیکهای غیرقابل استفاده، زباله هایی مثل قوطی ها، بطری ها و ظرف های غیرقابل مصرف که امکان جمع شدن آب در آنها وجود دارد بهترین محل برای تکثیر پشه ها بوده و باید اقدامات همه جانبه با همراهی سایر دستگاه های ذیربط نیز در این زمینه صورت پذیرد.
وی گفت: به منظور افزایش آمادگی پاسخ کنترلی مناسب در شهرستان زاهدان، اجرای برنامه مدیریت ناقل ( پشه آئدس) توسط همکاران ما در واحد پیشگیری از بیماریهای واگیر از طریق «صید حشره و شناسایی لارو» با روش «اویتراپ و تله گذاری» با هدف شناسایی روشهای محدودسازی تعداد جمعیت پشه در مبادی ورودی و سایر نقاط و مکانهای پرخطر شهرستان در دست اقدام می باشد.