رئیس بنیاد ایران شناسی:

سپندارمذگان جایگزین ولنتاین شود

رجبی دوانی گفت: آئین‌های ملی و باستانی نظیر سپندارمذگان و روز عشق به همسر، زمین و خدا باید جایگزین مناسبت‌های وارداتی و غربی نظیر ولنتاین شود.

محمد حسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایران شناسی  در دیدار با استاندار همدان گفت: باید با فرهنگ سازی این مناسبت‌های ملی را به جای تقلید از غرب و مناسبت‌های آنان، ترویج و تبلیغ کرد البته با وجود آیین‌ها و جشن‌های بزرگ با هویت ملی و ایرانی و به علت وجود یکسری نگاه ها، نسبت به این مسائل بی توجه بوده و این موضوع موجب اقتباس جوانان از مناسبت‌های غربی شده است.

او با بیان اینکه جوانان میهن ما باید هویت و فرهنگ ملی و دینی خود را بهتر بشناسند،گفت: ایجاد شعبه ایران شناسی امری ضروری است چرا که سه چهارم جمعیت امروز انقلاب را ندیدند و به درستی ارزش‌های ملی و دینی ترویج و تبلیغ نشده است از سوی دیگر دشمن نیز به صورت گسترده فعالیت کرده تا این اتفاق رقم نخورد و جوانان ما با فرهنگ غنی خود آشنا نباشند.

به گفته محمد حسین رجبی دوانی نپرداختن صحیح به تبیین هویت ملی و فرهنگی در بروز آشوب و ناآرمی‌ها خود را نمایان می‌کند به گونه‌ای که یک جوان به دلیل القای دشمن در ناآرامی‌های سال گذشته به پرچم کشورش که باید با وضو به آن دست زد جسارت کرد و پرچم دشمنان، انگلیس و آمریکا را بالا برد.

او گفت: بنیاد ایران شناسی زمان مرحوم حبیبی معاون اول اسبق رییس حمهور راه اندازی شد، او معتقد بود شناساندن ایران تنها کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور خارجه و بنیاد سعدی نیست بلکه باید به صورت گسترده این کار را دنبال کرد.

رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: بنیاد ایران شناسی در گام نخست باید هویت ایرانی اسلامی را تبیین و ترویج کند و در مرحله دوم مرجعیت علم و ایران شناسی در جهان شود.

رجبی گفت: کرسی‌ها و بنیاد‌های متعددی به نام ایران شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف علمی جهان وجود دارد که از اول آبان پارسال تاکنون ۱۶۴ همایش و نشست در زمینه ایران شناسی در آمریکا و اروپا برگزار کرده اند.

او گفت: فعالیت این بنیاد‌ها در ظاهر علمی است، اما حدود ۶۳ درصد مطالب طرح شده در این نشست‌ها مروبط به مسائل جاری کشورمان نظیر زن، حقوق زنان، حقوق بشر در ایران و آزادی یعنی فعالیت این بنیاد‌ها برخلاف نامشان برای گرفتن هویت ملی ما است.

رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: توجه دولت به بنیاد ایران شناسی و فراهم کردن زمینه‌های فعالیت آن ضروری است چرا که ریاست بنیاد بر عهده رییس جمهور است و چهار وزیر آموزش و پرورش، امور خارجه، ارشاد اسلامی و علوم در هیات امنای بنیاد عضویت دارند و می‌توانند فعالیت‌های اثرگذاری را تدوین و ابلاغ کنند.

رجبی دوانی گفت: بنیاد ایران شناسی مجموعه‌ای است که می‌تواند خلاء‌های موجود و کم کاری سایر دستگاه‌ها را جبران کند؛ و آن‌ها را ترغیب و تشویق به انجام تکالیف بکنند.

او گفت: ایجاد مرکزیت هویت ایرانی - اسلامی به محوریت بنیاد ایران شناسی با انجام تکالیف محوله به دستگاه‌ها می‌توان از همجمه دشمن و بیگانگان به هویت ایرانیان جلوگیری کرد.

رئیس بنیاد ایران شناسی با بیان اینکه ایرانیان با یکتاپرستی و معنویت مانوس بوده اند که کمتر به این مساله پرداخته شده است، گفت: با وجود بدگویی‌ها درباره ایران باستان، اما در این دوره بت پرستی نبود و در این فرهنگ معنویت وجود داشت که در دوره اسلامی اوج گرفت و بیشترین خدمت را ایرانی‌ها به اسلام کردند.

رجبی دوانی گفت: دنبال ایجاد نمایشگاه و گنجینه دایمی ادوار مختلف تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران در سه بخش ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی هستیم.

او گفت: شعبه ایران شناسی در همدان با حمایت مسوولان ارشد این استان می‌تواند در نشر و معرفی افتخارات همدان در سطح منطقه، ملی و بین المللی موفق ظاهر شود.

رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: بنیاد ایران شناسی دنبال تعیین هفته‌ای برای معرفی ظرفیت استان‌ها در پایتخت هستیم که با دعوت همدانی‌های مقیم تهران برای حضور و مشارکت در این برنامه حتی می‌توان علاوه بر اهداف فرهنگی و اجتماعی زمینه سرمایه گذاری در استان‌ها را فراهم کرد.

منبع ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار