فارس از استان‌های بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی همچون مرکبات، خرما، زرشک، زعفران و گوجه فرنگی است.

استان فارس یکی از خوش آب و هواترین و بزرگ‌ترین استان‌های تولیدکننده محصولات کشاورزی همچون زرشک، زعفران، گوجه فرنگی، مرکبات، خرما و گندم است.

تولید یک تن زرشک در بیضا/افزایش ۲ برابری محصول

مدیر جهاد کشاورزی بیضا از تولید یک تن زرشک و افزایش ۲ برابری محصول نسبت به پارسال خبر داد.

 صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به تولید یک تن زرشک تازه از سطح ۶ هزار مترمربع باغ زرشک در این شهرستان، اظهار کرد: این میزان تولید نسبت به پارسال افزایش ۲ برابری دارد.

او با اشاره به میزان آب مصرفی زرشک که حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است، تصریح کرد: این محصول مقاوم به خشکی و کم آبی است و در شرایط خشکسالی نیز تولید محصول دارد. 

مویدی افزود: سودآوری درختچه‌های زرشک از سال پنجم کشت آن آغاز می‌شود و در زمین‌های کم بهره که امکان آبیاری برای سایر محصولات را ندارد زرشک می‌تواند یک محصول بسیار به صرفه و سودآور باشد و هزینه‌های پایینی برای کشت و باروری دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا بیان کرد: این محصول ارزآور در صنایع دارویی کاربرد دارد و علاوه بر عرضه این محصول به صورت خام، کارگاه‌هایی در این شهرستان وجود دارند که به صورت سنتی در زمینه آب زرشک، مربا و لواشک و همچنین بسته‌بندی زرشک فعالیت می‌کنند. 

این مقام مسئول گفت: از خواص زرشک می‌توان به کاهش فشار خون، حفظ سلامت پوست و مو، چربی سوزی، حفظ سلامت کبد، کنترل دیابت، خواص ضد سرطانی، کمک به سلامت دندان‌ها، بهبود سوء هاضمه و بهبود سلامت چشم اشاره کرد.

زرشک

پایان برداشت زعفران در سرچهان 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان از پایان برداشت زعفران از سطح ۵ هکتار در این شهرستان خبر داد.

علی موسی پور جشنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان با اشاره به پایان برداشت زعفران از سطح ۵ هکتار در این شهرستان، اظهار کرد: عملیات برداشت از نیمه آبان ماه آغاز شد و در اوایل آذر ماه به پایان رسید. 

او با اشاره به اینکه میزان عملکرد زعفران ۶ کیلو در هکتار بوده است، تصریح کرد: میزان ۳۰ کیلوگرم محصول زعفران در سرچهان جمع آوری شد. 

این مقام مسئول اظهار کرد: کاشت این محصول ارزشمند علاوه بر رضایت مندی کشاورزان، ۵۰۰ فرصت شغلی موقت برای روستائیان فراهم کرد. 

 بالا بودن ارتفاع شهرستان سرچهان از سطح دریا موجب شده محصول زعفران تولیدی کشاورزان این شهرستان از مرغوبیت بالایی برخوردار باشد.

زعفران

برآورد تولید بیش از ۴۳۰ هزار تن مرکبات در باغ‌های جهرم 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۳۰ هزار تن محصول از باغات تولید و روانه بازار مصرف شود.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با اشاره به آغاز عملیات برداشت مرکبات از سطح ۱۶ هزار هکتار از باغ‌های این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۳۰ هزار تن محصول از باغات تولید و روانه بازار مصرف شود. 

او بیان کرد: عملیات برداشت مرکبات از اوایل مردادماه با برداشت لیموترش رقم پرشین آغاز شد و تا فروردین‌ماه سال آینده با برداشت پرتقال والنسیا پایان می‌یابد.

زمانی ادامه داد: مرکبات تولیدی شهرستان جهرم شامل لیمو پرشین، لیمو لیسبون، لیمو آب، لیموشیرین، پرتقال ناول، پرتقال محلی، پرتقال والنسیا، نارنج و گریپ‌فروت است.

این مقام مسئول با اشاره به کسب مقام نخست کشور در تولید لیموترش و لیموشیرین در شهرستان جهرم، گفت: این جایگاه، دریچه بازار صادرات را بر عرصه کشاورزی این شهرستان بازکرده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم افزود: در فصل برداشت مرکبات ۱۶۵ واحد درجه‌بندی و بسته‌بندی محصول در شهرستان جهرم فعال هستند و ۱۵ سردخانه به‌منظور نگهداری مرکبات مرغوب و تعدیل بازار برای مصرف شب عید در نظر گرفته‌شده است.

زمانی یادآور شد: محصولات تولیدی علاوه بر ارسال به بازار‌های سراسر کشور، پس از ضدعفونی و بسته‌بندی به کشور‌های اتحادیه اوراسیا از جمله روسیه، ارمنستان، قزاقستان، آذربایجان، گرجستان، ازبکستان، اتحادیه اروپا و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

لیموشیرین

تولید ۹۸ هزار تن گوجه فرنگی در ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: ۹۸ هزارتن محصول گوجه فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار شد. 

 غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان اظهار کرد: ۹۸ هزار تن محصول گوجه فرنگی از هزار و ۴۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان برداشت شد.

او با بیان اینکه گوجه فرنگی کشت شده از اواخر مرداد تا اواخر آبانماه به مرحله برداشت رسید، ادامه داد: هیبرید ۸۳۲۰، متین، بریویو، سانسید، رعد و کارون ارقام گوجه فرنگی برداشت شده در این شهرستان هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: به منظور صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بهره وری تولید، ۱۰۰ درصد مزارع گوجه فرنگی شهرستان به روش تیپ آبیاری می‌شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با بیان اینکه به منظور بالا بردن بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی کشت نشایی بخصوص در محصولات صیفی مرسوم شده است، افزود: یکنواختی مزرعه، کاهش مصرف نهاده‌های کشاورزی از جمله بذر و سموم نباتی، کاهش هزینه‌های کارگری به ویژه در عملیات وجین از مزایای کشت نشایی است.

گوجه فرنگی

پایان برداشت خرما از نخیلات فسا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: عملیات برداشت خرما از سطح ۱۲۴ هکتار از باغ‌های این شهرستان پایان یافت. 

محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا با بیان اینکه عملیات برداشت خرما از سطح ۱۲۴ هکتار از باغ‌های این شهرستان پایان یافت، اظهار کرد: برداشت خرما از اواخر شهریورماه آغاز شد و تا پایان آبان ماه ادامه داشت.

او افزود: بیش از ۴۵۰ تن محصول از باغ‌های شهرستان فسا تولید و روانه بازار مصرف شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عمده ارقام خرمای شهرستان فسا شامل زاهدی، شاهانی و کبکاب است، اضافه کرد: بیشتر خرمای تولیدی این شهرستان به‌منظور تازه خوری در منطقه مصرف می‌شود.

فانی با یادآوری اینکه ساخت باغ‌های نخل قابلیت کشت توأم با درختان مرکبات را نیز دارد، تصریح کرد: بیشترین نخیلات شهرستان فسا در مناطق شیبکوه و مرکزی قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود روند توسعه آن مورد استقبال بهره‌برداران باشد.

خرما

پایان کشت کلزا در زرین دشت

 مدیر جهاد کشاورزی زرین دشت از پایان کاشت دانه روغنی کلزا در شهرستان زرین دشت خبر داد. 

روح اله دیانت مدیر جهاد کشاورزی زرین دشت اظهار کرد: کشت این محصول از اوایل مهرماه ماه شروع و تا پایان آبان ماه ادامه دارد و پیش بینی می‌شود امسال ۹۰۰ تن کلزا از مزارع این شهرستان برداشت شود.

او افزود: سطح ابلاغی شهرستان زرین‌دشت برای کشت این دانه روغنی ۴۰۰ هکتار بوده که با افزایش دو برابری، در سطح ۵۰۰ هکتار به‌صورت آبی و در سطح ۳۰۰ هکتار به‌صورت دیم اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی با تاکید به اهمیت کاشت دانه‌های روغنی کلزا برای تامین روغن نباتی مورد نیاز کشور و تاثیر آن در تناوب با غلات گفت: رعایت الگوی کشت و مزایای کشت کلزا از جمله کنترل بیماری‌های قارچی در بهبود عملکرد کمی و کیفی محصول غلات بعد از خود نیز بسیار با اهمیت است. 

او عمده ارقام کشت کلزا در مزارع کشاورزی را هایولا ۵۰ ذکر کرد، و ادامه داد: میزان ۴ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم بذر بین کشاورزان توزیع شد و ۵۰ تن کود فسفاته نیز در اختیار آن‌ها قرار گرفت. 

 دیانت اضافه کرد: در این شهرستان روستای میانده بیشترین سطح زیر کشت کلزا را به خود اختصاص داده است.

روح اله دیانت بابیان اینکه ۱۷۰ کشاورز در شهرستان زرین‌دشت درکشت کلزا فعالیت دارند، گفت: استفاده بهینه و به‌موقع از کود‌های پایه، مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز از مهم‌ترین برنامه‌های این مدیریت به‌منظور افزایش عملکرد این محصول است.

کلزا

دریافت شناسنامه سلامت برای فلفل دلمه‌ای سروستان 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان از دریافت شناسنامه سلامت برای محصول فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای این شهرستان در سطح ۵ هزار مترمربع خبر داد.

هومان جلالی دو قزلو مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان با اشاره به دریافت شناسنامه سلامت برای محصول فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای این شهرستان در سطح ۵ هزار مترمربع، اظهار کرد: این گلخانه در منطقه قلات شهرستان سروستان قرار دارد.

او افزود: تاکنون ۲۰ کد شناسه QR-code برای محصول تولیدشده در این گلخانه گرفته شده و تا زمان برداشت محصول نیز ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان ادامه داد: گرفتن کد شناسه به‌عنوان شناسنامه سلامت محصول تولیدی به‌منظور فروش در بازار مصرف ضروری است و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و باغی باید نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت این کد از طریق سامانه سماک و سانکا اقدام کنند تا در زمان برداشت محصول با مشکل روبرو نشده و بتوانند کد شناسه دریافتی را روی محصول تولیدی الصاق کنند.

جلالی دو قزلو با اشاره به اینکه مجوز صادرات نیز تنها به محصولات دارای شناسنامه سلامت اعطا خواهد شد، اضافه کرد: بهره‌برداران و باغداران جهت دریافت اطلاعات بیشتر به واحد حفظ نباتات در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

این مقام مسئول بیان کرد: ارتقای شاخص‌های سلامت با شناسه دار کردن محصولات کشاورزی محقق می‌شود و در این فرآیند مزارع و باغ‌ها در مراحل سه‌گانه کاشت، داشت و برداشت و عرضه به بازار تحت نظارت فنی کارشناسان گیاه‌پزشکی قرار می‌گیرند.

فلفل دلمه ای

توزیع بیش از ۲۰۰ تن نهاده کشاورزی در بوانات 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بوانات گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون میزان ۲۰۰ تن نهاده کشاورزی در این شهرستان توزیع شده است.

مجید صفری سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون میزان ۲۰۰ تن نهاده کشاورزی در این شهرستان توزیع شده است، اظهار کرد: این میزان نهاده شامل ۷۰ تن کود ازته، ۱۵ تن کود پتاسه، ۸۰ تن کود فسفاته و ۴۱ تن بذر گواهی شده گندم از رقم پیشگام بود.

او ادامه داد: نهاده‌های کشاورزی براساس سطح زیرکشت محصولات شتوی در اختیار کشاورزان منطقه قرار داده شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: عامل توزیع نهاده‌های کشاورزی در سطح شهرستان، اتحادیه تعاون روستایی است و سهمیه هر کشاورز با ثبت اطلاعات در سامانه مدیریت داده‌های کشاورزی توسط مدیران هر پهنه انجام می‌شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات افزود: کشاورزان پس از تائید اطلاعات سطح زیر کشت و محصول خود با صدور حواله الکترونیکی می‌توانند نسبت به دریافت نهاده مورد نیاز خود اقدام کنند.

کشت گندم در قیروکارزین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از کشت گندم در سطح ۷ هزار هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد.

محمد حیدری بابیان اینکه عملیات کشت گندم از اواسط آبان ماه آغاز شد و تا پایان آذرماه ادامه دارد، اظهار کرد: تاکنون در بیش از ۷۵۰ هکتار از اراضی کشت گندم انجام‌شده است.

او افزود: ارقام چمران ۲، سیروان، سارنگ، ترابی، تیرگان و مهرگان از عمده ارقام گندم کشت‌شده در شهرستان قیروکارزین هستند و هر کیلوگرم از ارقام بذری به نرخ ۲۰ هزار و ۶۰۰ تومان در بین کشاورزان توزیع می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: تاکنون بیش از ۵۲۰ تن بذر اصلاح‌شده و ۲۰۰ تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان قیروکارزین توزیع‌شده است.

حیدری یادآور شد: با توجه به اهمیت ضدعفونی بذور خودمصرفی و به‌منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌های قارچی نظیر انواع سیاهک‌ها، کشاورزان در صورت استفاده از این نوع بذور نسبت ضدعفونی آن اقدام کنند.

برداشت زعفران در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از آغاز برداشت زعفران در سطح ۱۲ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به آغاز برداشت زعفران در سطح ۱۲ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان، اظهار کرد: این سطح نسبت پارسال ۴.۳ درصد افزایش دارد.

او ادامه داد: برداشت زعفران دیم و آبی در شهرستان بیضا از اواخر آبان ماه شروع شد و تا پایان آذر ماه ادامه دارد.

مویدی با بیان اینکه میانگین تولید زعفران ۴ کیلوگرم در هر هکتار است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۴۸ کیلوگرم زعفران خالص از این سطح زیرکشت برداشت و روانه بازار مصرف شود.

او بیان کرد: برداشت زعفران در این شهرستان به صورت دستی و قبل از طلوع آفتاب انجام می‌شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا افزود: با توجه به روند رو به رشد سطح کشت این گیاه داروئی نیاز است دستگاه‌های مکانیزه برداشت و فرآوری زعفران در بیضا توسعه یابد.

او با اشاره به اینکه زعفران تولیدی به علت اقلیم آب و هوایی عیار بالایی دارد، اضافه کرد: در صورت فراهم شدن زمینه صادرات این محصول، تجارتی پرسود را رقم خواهد زد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در سال‌های اخیر خشکسالی باعث شده کشاورزان برای تولید محصولات خود با چالش تأمین آب مواجه شوند، بنابراین کشت محصولات کم‌آب بر و اقتصادی مانند گیاهان داروئی در اولویت مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان قرار دارد و کشاورزان به کشت این محصولات ترغیب می‌شوند.

برداشت زعفران

کشت گندم در مرودشت 

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از پیش بینی کشت بیش از ۶۰ هزار هکتاری محصول راهبردی گندم در این شهرستان به عنوان قطب تولید استان فارس خبر داد. 

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به پیش بینی کشت بیش از ۶۰ هزار هکتاری محصول راهبردی گندم در این شهرستان به عنوان قطب تولید استان فارس، اظهار کرد: کاشت گندم از اوایل آبان ماه در شهرستان مرودشت آغاز شده است و تا اواخر آذر ماه ادامه می‌یابد.

 او بیان کرد: عملیات کشت گندم و بذور گواهی شده به میزان کافی تامین و از طریق ۳۲ کارگزاری در حال توزیع است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: بذور گواهی شده گندم که در حال توزیع است از ارقام سیروان، چمران ۲، طلایی، برات، ترابی، تیرگان و مهرگان هستند که مقاومت به خشکی آخر فصل، دوره رشد کوتاه‌تر و مقاومت به بیماری زنگ زرد از جمله خصوصیات بارز این ارقام است.

او با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد کشت گندم در شهرستان مرودشت مکانیزه انجام شده است، تصریح کرد: کاهش مصرف بذر، کاهش تردد ادوات، عملیات خاک‌ورزی در عمق یکسان و کاهش هزینه تولید از مزایای کشت مکانیزه است.

امیریان گفت: ادوات مکانیزه مورد استفاده عمدتا شامل دستگاه کمبینات، خطی کار، کف کار و کشت بر روی پشته است.

او بیان کرد: طرح جهش تولید در دیم زار‌ها و کاشت قراردادی گندم از جمله طرح‌هایی است که در کشت گندم امسال در این شهرستان دنبال می‌شود.

امیریان افزود: بهره برداران با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و ثبت اطلاعات کشت در سامانه پهنه بندی اقدام نموده و اطلاعات لازم در خصوص اخذ نهاده‌ها و دیگر خدمات کسب کنند و با توجه به وجود مخاطرات مختلف، کشاورزان در اسرع وقت نسبت به بیمه محصولات کشاورزی اقدام کنند تا در صورت وقوع مخاطرات احتمالی بخشی از خسارت‌ها جبران شود.

گندم

کشت شتوی در ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت گندم و جو اختصاص یابد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به اینکه کشت شتوی از اواسط آبان ماه آغاز شده و تا اواخر آذرماه جاری ادامه دارد، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت گندم و جو اختصاص یابد.

او گفت: عملیات کاشت شتوی به صورت مکانیزه و توسط ۹ دستگاه تراکتور سبک و سنگین با کارنده‌های کودکار و بذرکار در ۲۱ پهنه کشاورزی انجام می‌شود.

زارعی فر تصریح کرد: عمده ارقام کشت شده گندم در ارسنجان شامل؛ ترابی، سیروان، تیرگان، چمران ۲، طلایی و نارین و رقم‌های جو شامل؛ سرآرود و ریحانه است و پیش بینی می‌شود به میزان ۵۰۰ تن بذر گواهی شده بین کشاورزان توزیع شود.

این مقام مسئول بیان کرد: به کشاورزان ارسنجانی توصیه شده تا برای کشت شتوی از بذور گواهی شده استفاده و در صورت استفاده از بذور خود مصرفی قبل از اقدام به کشت نسبت به ضدعفونی بذور اقدام کنند.

عضویت بیش از ۵۰۰ نفر از بانوان در ۱۳ صندوق اعتبار خرد زنان روستایی کازرون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: ۱۳ صندوق اعتبار خرد زنان روستایی با عضویت ۵۴۸ نفر از بانوان در این شهرستان فعال است.

حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به فعالیت ۱۳ صندوق اعتبار خرد زنان روستایی با عضویت ۵۴۸ نفر از بانوان در این شهرستان، اظهار کرد: داشتن ظرفیت‌های تولید، امکان ایجاد مشاغل خانگی، تمایل به مشارکت، وضعیت اقتصادی، وجود زنان سرپرست خانوار و افراد کم درامد زمینه ایجاد و تشکیل صندوق‌ها را فراهم می‌کند. در همین رابطه با استفاده از تسهیلگر محلی، برگزاری جلسات توجیهی و جلب مشارکت جامعه محلی تاسیس صندوق‌ها انجام می‌گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: تلفیق دانش بومی و دانش روز، شناسایی زنان کارآفرین و فعال اقتصادی، اجرای کار‌های گروهی، جلب مشارکت افراد و اعتمادسازی، تشویق و ترغیب زنان روستایی به مسئولیت پذیری در طرح‌ها از اهداف تشکیل این صندوق‌ها است.

او با تاکید بر اینکه محصولات تولید شده توسط زنان روستایی کازرون طبیعی، سالم و در بالاترین سطح کیفیت هستند، افزود: صندوق اعتبارات خرد به ایجاد اشتغال متناسب با روستا برای زنان روستایی کمک می‌کند و مهاجرت روستائیان را کاهش می‌د‌هد.

رشیدی تصریح کرد: با برگزاری جلسات آموزشی و ارتباط تسهیلگران و اعضای صندوق انتظار می‌رود توسعه و اشتغال و کسب و کار‌های جدید در آینده رونق بیشتری یابد.

در همین رابطه با ایجاد صندوق‌های اعتبار خرد زنان روستایی مشاغل جانبی از جمله دامپروری، صنایع دستی، خیاطی، گلخانه، پرورش زنبور عسل، قارچ، گاو شیری، مرغ بومی، پخت انواع نان سنتی، شیرینی پزی و بسته بندی محصولات ایجاد شده است.

تولید رب انار در خفر 

کارشناس جهاد کشاورزی خفر گفت: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۷ تن رب انار در این شهرستان تولید شود.

یوسفی کارشناس جهاد کشاورزی خفر اظهار کرد: بیش از ۲۰ درصد از انار‌های تولیدی خفر به رب انار تبدیل و پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۷ تن رب انار در این شهرستان تولید شود.

رب انار

او ادامه داد: رب انار‌های تولید‌ی خفر شامل شیرین، ترش، ملس و قجری است.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ‌های خفر به کشت انار اختصاص دارد، تصریح کرد: متوسط برداشت این محصول ۱۵ تن در هکتار است.
او افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۲۲ هزار تن انواع انار برداشت و روانه بازار شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار