حبیب غزنوی اظهار داشت: استقرار پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در دانشگاههای علوم پزشکی کشور و وجود فضای فناوری و نوآوری سبب توسعه فعالیتهای فناورانه و دانش بنیان میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بیان کرد: برخی از فعالیتهای در حال انجام توسط جوانان عضو شرکتها و هستههای دانشبنیان در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شامل ساخت دارو، تجهیزات پزشکی، طب سنتی و توریسم سلامت است.
وی با بیان اینکه حوزه گیاهان دارویی استان سیستان و بلوچستان بسیار غنی است، گفت: این استان غنی از فرزندانی خلاق و صاحب ایده و دارای انگیزه و نوآوری بوده و با توجه به قابلیتهای استان و تقاضای بازار جهانی، شرایط مناسبی در مسیر تولید علم به ثروت مهیا است.
غزنوی با بیان اینکه پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در کریدور جنوب شرق و شمال شرق کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری سلامت استان سیستان و بلوچستان در ناحیه نوآوری استان و کریدور زمینی، هوایی و ریلی جنوب شرق و شمال شرق کشور قرار دارد. در حال حاضر ۸۰ واحد فناور و چهار شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مستقر هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تولید چهار محصول دانشبنیان، ۶۷ محصول فناورانه و سه محصول تجاریسازی شده، تنها گوشهای از فعالیتهای پارک علم و فناوری سلامت سیستان و بلوچستان است که تاکنون در قالب مرکز رشد فعالیت داشته و با مساعدت و نگاه ویژه مقام عالی وزارت، از این پس به طور گستردهتر و در قالب پارک علم و فناوری سلامت، فعالیت خواهد داشت.
وی گفت: مسئلهمحوری بنیان اصلی در مسیر تبدیل علم به فناوری و ثروت در عرصه سلامت محسوب میشود. جمهوری اسلامی در حوزه پژوهش رتبه ۱۵ جهان را دارد و باید با حفظ و ارتقا این جایگاه به سمت توسعه تکنولوژی سلامت پیش برویم.
غزنوی بیان کرد: توسعه فناوری و تکنولوژی یکی از الزامات و ضروریات دانشگاههای علوم پزشکی کشور است و در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز به این حوزه توجه ویژهای میشود.
مدیر پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آماده پذیرش، حمایت و رشد ایدههای خلاق در حوزه سلامت است. پارکهای علم و فناوری همراه قوی فناوران، مخترعین و ایدهپردازان جهت تبدیل ایده به محصول محسوب میشوند.
گنجعلی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان زمینی به مساحت ۸۳ هزار مترمربع را در اختیار دارد، گفت: خوشحالیم که نخستین پارک علم و فناوری سلامت سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کشور در این دانشگاه وجود دارد و این نوید بزرگی برای جوانان صاحب ایده و خلاق این استان محسوب میشود تا مسیر قرار گرفتن آنان در جمع صاحبان نوآوری و کارآفرینان کوتاهتر شود.