ایرج حسنپور اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی با تمرکز و توجه به ظرفیتهای بیبدیل استان سیستان و بلوچستان در بخشهای معادن، صنایع معدنی و مرزهای آبی و خاکی، زمینه توسعه این منطقه را فراهم کرده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان دارای محدودههای معدنی مس، طلا، آهن پلاسری، منیزیت و آنتیموان با ذخایر قابل قبولی است. یکی از ظرفیتهای معدنی این منطقه، معدن مس «جانجا» در شهرستان نیمروز است که در زمان بهرهبرداری از معدن و صنایع وابسته به آن زمینه اشتغال یک هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد و ظرفیت اشتغال این مجموعه به ۱۰ تا ۵۰ هزار اشتغال افزایش خواهد یافت که لازمه این امر برنامهریزی برای ایجاد صنایع پایین دست معادن است.
وی افزود: هماکنون حدود هشت هکتار محدوده معدنی در استان در دست اقدام داریم که تا ۹۲ هکتار فقط در منطقه جانجا قابل توسعه است که باید اکتشاف در این منطقه توسعه پیدا کند تا با توسعه ظرفیتهای امیدبخش سیستان و بلوچستان از این نعمت بهرهمند شود.
حسنپور بیان کرد: یکی دیگر از ظرفتهای معدنی استان در منطقه تفتان، وجود ذخایر مواد معدنی مس و طلا است که با حمایتهای دولت، کارخانه فرآوری طلای تفتان در کنار این ذخایر معدنی با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی در آینده نزدیک زمینه اشتغال چشمگیری را برای مردم منطقه تفتان فراهم خواهد کرد و سرمایهگذار احداث این کارخانه شرکت «توسعه معادن پارس تامین» است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: کارخانه فرآوری طلا تفتان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار با هفت هکتار زیربنا در حال احداث است و پیشبینی میشود میزان سرمایهگذاری در این کارخانه به ۳۵۰ میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: ظرفیت فرآوری طلا در این کارخانه ۸۳۲ کیلوگرم شمش طلا در سال است و اولویت اشتغال در این کارخانه با مردم بومی شهرستان تفتان خواهد بود و با افتتاح این کارخانه زمینه اشتغال چشمگیری به طور مستقیم و غیرمستقیم برای مردم شهرستان تفتان فراهم و موجب رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.
حسنپور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران سرمایهگذاریهای مختلفی در سواحل مکران در دستور کار قرار داده که تمام نقاط استان سیستان و بلوچستان از آن بهرهمند خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: مرز گسترده با دو کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت خوبی برای تجارت است باید روی این بخش سرمایهگذاری کرد چرا که جمعیت این کشورها بالا بوده و از سوی دیگر دسترسی به آبهای آزاد فرصت تجارت را دوچندان میکند که در این زمینه باید تمرکز شود.
وی تصریح کرد: موضوعات ذکر شده بخشی کوچک از اقدامات عظیم نظام در راستای توسعه سیستان و بلوچستان است و کما اینکه بسیاری از اقدامات مهم از جمله پروژه انتقال آب دریای عمان به زاهدان و منطقه سیستان در حال اجرا است.