معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: عضویت ایران در شانگ‌های و گروه بریکس، بازتابی از نقش رو به رشد و سازنده ایران در مسائل بین‌المللی است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در خصوص نقش ایران در شکل‌گیری جهان چندقطبی گفت: ایران کشوری به سرعت در حال توسعه و بسیار تاثیرگذار در منطقه است که منافع ملی مشخص، ارتباطات گسترده و پیشرفت‌های بزرگی در زمینه فناوری دارد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه که در حاشیه نهمین نشست بین‌المللی پریماکوف سخن می‌گفت، افزود: عضویت ایران در شانگ‌های و گروه بریکس، بازتابی از نقش رو به رشد و سازنده ایران در مسائل بین‌المللی است.

در نهمین نشست پریماکوف که دوشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افق‌های پساجهانی‌سازی» در مسکو آغاز به کار کرد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده‌اند و شکل‌گیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار می‌دهند.

قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.

نشست بین‌المللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در مسکو برگزار می‌شود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نام‌گذاری شده است.

بزرگ‌ترین گردهمایی سران کشور‌های جهان غیرغربی در چارچوب بریکس ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شد و تا دوم شهریور ماه در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی ادامه یافت.

در این نشست، سران این گروه شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی، با عضویت جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور دیگر شامل عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای کامل در گروه بریکس موافقت کردند.

پیش از آن، سیزدهم تیرماه ۱۴۰۲، جمهوری اسلامی ایران در جریان بیست و سومین نشست سران سازمان همکاری شانگ‌های در «دهلی‌نو» به شکل رسمی به عنوان نهمین عضو اصلی این سازمان مهم منطقه‌ای پذیرفته و معرفی شد.

پیش از پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، این ائتلاف متشکل از هشت کشور چین، روسیه، هند، پاکستان و چهار کشور آسیای مرکزی قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان بود. این گروه در سال ۲۰۰۱ با شش عضو، منهای هند و پاکستان، در شانگ‌های تاسیس شد، هدف اصلی این کشور‌ها تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای تلاش برای مهار تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی در منطقه آسیای مرکزی بود. در سال ۲۰۱۷ هند و پاکستان به این کشور‌ها اضافه شدند.

اکنون پس از عضویت رسمی ایران، افغانستان، بلاروس، و مغولستان در موقعیت ناظر در سازمان همکاری شانگ‌های قرار دارند، در حالی که ۶ کشور دیگر، شامل آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا، در جایگاه دارای شریک گفتگو هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
روسیه از ایران به عنوان سواستفاده نگاه می کنه!
کاش یه کم فقط یه کم باهوش بودید
به خدا سعدی و حافظ و باقی ملا بودند چرا شما مثل باقی دانشمند ها نیستید؟
ایدئولوژی برتری به شیعه و ایران نداره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
ممنون پدر
Iran (Islamic Republic of)
ساده
۰۹:۵۹ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
روسیه باید از حکومت ما راضی باشه و تعریف و تمجید کنه...
بیشترین همکاری و بیشترین منفعت رو در دنیا داره از ما میبره و تا میتونه داره شیر میدوشه از کشور ما...باعت تاسف هست ....
Iran (Islamic Republic of)
جان به لب
۰۹:۱۴ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
متاسفانه کشورهای جهان دارند روی ما قمار میکنند، یه پیشنهاد از دشمنان ما که به نفعشون باشه فورا به ما خیانت میکنند ،ماشاالله دشمن هم کم نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه. حکایت ما و روسیه است
France
ناشناس
۰۸:۱۵ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
حرفاش نشون میده قبلا سازنده نبودیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
دل خوش به روسیه نباشین بهتر نیست ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۷ آذر ۱۴۰۲
ببین اول باید بدانی به شعور و ملت خودت تمرکز کنی نه کشور ثالث، در ثانی روسیه کشور همسایه و قدرتمند علمی و نظامی و حتی گسترده و پر جمعیت با نفو ذ و همینطور قدرت انرژی و آب و خاک میباشد کلا بعنوان وزن جهانی بنظر اول نباشد دومه، پس دوستی و احساس روابط خوب متقابل یکی از راه‌های پیشرفت کشور ماست که میتونه حامی هم باشن. و دوستی با همچین کشور همسایه با هوشیاری میتونه ثروت و امنیت بیاره و دشمنی جزء بلا و مصیبت نتیجه ی دیگری نخواهد داشت همراه با در نظر گرفتن منافع ملی.
آخرین اخبار