با حضور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه آئین تحلیف وکلا و مشاوران رسمی این مرکز در استان چهارمحال و بختیاری در محل فرهنگ سرای بزرگ شهرکرد برگزار شد.

با حضور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه آیین تحلیف وکلا و مشاوران رسمی این مرکز در استان چهارمحال و بختیاری در محل فرهنگ سرای بزرگ شهرکرد برگزار شد.

در این آیین حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در سخنانی روز تحلیف را روزی به یاد ماندنی برای خانواده وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه دانست و اظهار کرد: در این روز بزرگ وکلا و کارشناسان عزیز با قرائت سوگندنامه و دریافت پروانه کار رسماً فعالیت خود را در کسوت وکالت و کارشناسی آغاز می‌کنند. 

وی با اشاره به جایگاه مهم وکلا در احقاق حق و اجرای عدالت گفت: کلمه وکیل از صفات الهی و یکی از اسماء خداوند است و کار وکالت که ابتدای امر با قرائت سوگندنامه آغاز می‌شود کار مقدس و حساسی است که نه به عنوان یک شغل بلکه به نام یک کسوت مقدس شناخته می‌شود. 


بیشتر بخوانید


وی تصریح کرد: مشاغل کمی را در دنیا داریم که برای شروع آن باید سوگند یاد کنند و همین امر نشان از حساسیت جایگاه این مشاغل دارد. 

عبدلیان پور با بیان اینکه نقش وکیل در ایجاد سازش میان اصحاب دعوی بسیار مهم و برجسته است عنوان داشت: شرع مقدس و اخلاق حرفه‌ای ایجاب می‌کند تا در زمان مراجعه موکل، وکیل در ابتدا برقراری صلح و سازش میان اصحاب دعوی را اولویت کار خود قرار دهد و در صورتی که امر سازش محقق نشد اقدام به پیگیری حقوق و مطالبات موکل خود کند. 

وی تأکید کرد: خصوصاً در دعاوی خانوادگی که حتماً موضوع اصلاح ذات البین باید مد نظر وکلای محترم قرار گیرد.

عبدلیان پور ضمن برشمرد برخی از صفات اخلاقی در حوزه وکالت اظهار داشت: از جمله صفاتی که یک وکیل باید دارا باشد شجاعت است؛ به این معنا که در زمان پیگیری پرونده اگر یقین حاصل کرد که حق با موکلش نیست این شجاعت را داشته باشد که با صرف نظر از حق الوکاله موضوع را به محکمه و موکل خود اعلام کند. 

وی برخورداری از آداب و اخلاق پسندیده را یکی دیگر از صفات بارز یک وکیل متعهد دانست و افزود: رعایت آداب رفتاری، گفتاری و نوشتاری لازمه کار وکالت است و زمانی که وکیل در نوع برخورد و انجام وظایف، خود را مکلف به رعایت ادب و اصول اخلاقی بداند قطعاً می‌تواند در کار خود به موفقیت دست یابد. 

عبدلیان پور افزود: وکلا در نوشتن لوایح لازم است دستور زبان و نگارش فارسی را رعایت کنند و حتی المقدور در چند سطر اصل مطلب را برسانند چراکه به دلیل حجم پرونده‌ها در محاکم، قضات فرصت مطالعه لوایح بلندبالا و طولانی را ندارند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه یکی دیگر از صفات و خصوصیات اخلاقی وکیل را توجه به نحوه پوشش عنوان کرد و گفت: پوشش یک وکیل، چه آقا و چه خانم، به لحاظ حساسیت وظیفه، باید با بقیه افراد فرق داشته باشد و حتماً وکلای ما باید دقت کنند تا نوع پوشش و لباس آن‌ها به شأن و جایگاهشان خدشه‌ای وارد نکند.

وی در ادامه اظهار داشت: ما در سال قبل جشنواره لوایح برتر را برگزار کردیم که طی آن لوایح بسیار خوبی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و پس از ممیزی شدن برخی لوایح در مراسمی با حضور معاون اول محترم قوه قضائیه در شهر تبریز از صاحبان این لوایح تجلیل شد. 

وی تصریح کرد: مجموعه این لوایح منتخب در ۳ جلد کتاب تدوین و انشاالله در اختیار وکلای عزیز قرار خواهد گرفت. 

عبدلیان پور با بیان اینکه روند حرکتی مرکز وکلا حرکت به سمت و سوی وکالت‌های تخصصی عنوان کرد: در حال حاضر ما یک مجموعه علمی خوب از وکلای متخصص را داریم که متشکل از اعضاء هیأت علمی دانشگاه هاست و این افراد هم در بخش آموزش هم در بخش پژوهش همراه و همگام مرکز هستند و به مجموعه ما کمک می‌کنند.

عبدلیان پور یکی از اقدامات اخیر و مهم مرکز وکلا را برگزاری دادگاه نمایشی دانست که چند روز قبل در مجتمع شهید بهشتی برگزار و طی آن چندین هزار نفر به صورت حضوری و یا از طریق فضای مجازی بیننده این کار آموزشی مهم بودند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در ادامه سخنان خود به موضوع کارشناسی رسمی و باید‌ها و نباید‌های این حوزه پرداخت و گفت: فردی که در مسند قضاوت قرار گرفته است حقوقدان و متخصص در علم حقوق است و لذا در حوزه‌های تخصصی تجربه و تخصص لازم را ندارد و به همین خاطر در این امور از متخصصین فنی که همان کارشناسان هستند استفاده می‌کند. 

وی بیان کرد: قاضی به کارشناس اعتماد می‌کند و کارشناس باید پاسخگوی اعتمادی باشد که قاضی محکمه نسبت به او دارد؛ در این خصوص قرار کارشناسی موضوعی بسیار حساس است چراکه اگر یک رأیِ به حق، با نظر کارشناسی صادر شود کارشناس در ثواب احقاق حق و اجرای عدالت شریک است و برعکس اگر هم به ناحق صادر شود باز هم در گناه و کیفر آن شریک می‌باشد.

عبدلیان پور در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه بازخورد‌هایی که دریافت کردیم نشان می‌دهد کارشناسان رسمی مرکز علمشان به روز است و ما تلاش داریم تا ضمن برگزاری جلسات مشترک با شورای عالی کارشناسان و تشکیل کارگروه‌های تخصصی سطح دانش وآگاهی کارشناسان را ارتقا بخشیم. وی تصریح کرد: قطعاًکارشناسان قوی و متخصص به فرآیند دادرسی عادلانه در دادگاه‌ها کمک شایانی می‌کنند.

 عبدلیان پور یکی از موارد مهم در امور کارشناسی را پرهیز از اعلام نظر قضایی از طرف کارشناسان دانست و گفت: کارشناس صرفاً مجاز است که نظر کارشناسی خود را در یک پرونده ارائه دهد و لذا باید از اعلام نظر قضایی خودداری کند. 

وی با برشمردن برخی از خصیصه‌های امر کارشناسی اظهار کرد: امانت داری، رازداری و اعلام نظر کارشناسانه در هیأت‌های کارشناسی از جمله مواردی است که باید مد نظر دوستان کارشناس باشد. 

عبدالیان پور تأکید کرد: در بحث هیأت‌های کارشناسی همه کارشناسان باید پرونده را مطالعه و اعلام نظر کنند چراکه به دلیل حساسیت کار اگر شکایتی صورت گیرد حتماً پیگیری و رسیدگی خواهد شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در بخش پایانی سخنان خود هدف از سفر به استان چهارمحال و بختیاری را افتتاح سامانه مشاوره‌ای ۱۲۹ و بازدید از مجموعه مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در استان ذکر کرد و گفت: با پیگیری‌های رئیس مرکز استان و مساعدت‌های ریاست دادگستری کل استان سامانه ۱۲۹ در استان چهارمحال و بختیاری راه اندازی شد. 

وی افزود: همچنین ما در این سفر مراسم کلنگ زنی جهت احداث ساختمان مرکز وکلا و کارشناسان را داشتیم و انشاالله پیگیر اعتبارات لازم برای تکمیل هرچه سریعتر آن خواهیم بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار