عملهای زیبایی دیگر پارا فراتر از عرف گذاشته و به سمتی میروند که هیچ سودی و منفعتی برای انسان ندارد؛ بلکه آسیبهای فراوانی نیز تحمیل میکند. چشم یکی از مهمترین اعضای بدن است که اگر نباشد یا صدمه ببیند، انسان را با مشکلات جدی مواجه میکند. فرهنگ غربی آنقدر در برخی از مردم ما نفوذ کرده که راضی به انجام چنین جراحیهایی ریسکپذیری میشوند. درحالی که احتمال نابیناشدن در این نوع عملها وجود دارد.
مشکلات و نقصهایی که ممکن است برای هر فرد ایجاد شود در این مدل عملها نادیده گرفته شده و توجهی به آن نمیشود که همه این فرهنگسازیها و توجهبیش از اندازه مردم به ظاهر و نوع پوششان ناشی از تبلیغات بدون مجوز در فضای مجازیست که بدون درنظرگرفتن خطرات ناشی از آن افراد را به سمت این عملهای زیبایی میکشاند.
بین انواع جراحیهای زیبایی تغییر رنگ چشم یکی از عجیبترین جراحیهایی است که به تازگی رواج یافته و مردم به خصوص بانوان صرف زیباتر شدن و بدون درنظر گرفتن عوارض و هزینههای سنگین به سمت آن میروند.
شبکههای مجازی و تبلیغات رنگارنگ آن، مُدهای جدیدی که هروز شکل جدیدی را به خود میگیرند در انجام این جراحیها بی تأثیر نیستند. هدف اصلی انواع شبکههای ماهوارهای و تبلیغات پلتفرمهایی ماند اینستاگرام و یوتیوب، ایجاد نارضایتی از چهره و فرم بدن افراد است. شرکتهای معروف با گنجاندن این فرهنگ که اگر به جزئیات صورت و بدن خود دست نزنی و تغییراتی را در خود ایجاد نکنی پس زیبا نیستی، به دنبال کسب سودهای گزاف و نامتعارف هستند.
بیشتربخوانید
داشتن چشم رنگی آرزوی بسیاری از جوانان است که امروزه با روشهای مختلف محقق میشود. جوانان دیگر با لنزهای رنگی راضی نمیشوند و تغییرات دائمی میخواهند.
رضا میرشاهی فوق تخصص شبکه چشم و استاد چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اینباره گفت: جراحی تغییر رنگ چشم به دو صورت انجام میشود. روش نخست جراحی باز است و از پروتزهای عنبیه مصنوعی در چشم استفاده میکنند. منظور از عنبیه ساختاری نازک و دایرهای است که از بافت همبند و ماهیچه ساخته شده و مردمک را احاطه کرده است. رنگ چشم با توجه به میزان رنگدانه موجود در عنبیه مشخص میشود. عنبیه قسمت رنگی چشم است.
وی ادامه داد: در روش دوم قرنیه چشم را تتو میکنند به عبارت دیگر خالکوبی قرنیه انجام میشود. در این روش رنگ را داخل ذخامت قرنیه تزریق و رنگ چشمها را تغییر میدهند.
این فوق تخصص چشم به عوارض این جراحی پرداخت و افزود: اکثر چشم پزشکهای حاذق و ماهر این نوع جراحی را انجام نمیدهند، زیرا عوارض آن به حدی زیاد است که پزشک را از انجام جراحی تغییر رنگ چشم باز میدارد.
میرشاهی عمل زیبایی تغییر رنگ چشم را خطرناک دانست و گفت: این عمل به هیچ عنوان توصیه نمیشود؛ زیرا به دلیل دستکاری قرنیه خطر عفونت چشم افزایش مییابد. علاوه بر آن زاویه چشم را تخریب کرده و بیمار را دچار عارضه آب سیاه میکند. در بیشتر مواقع رنگ تزریق شده حرکت کرده و مرکز قرنیه را میگیرد و موجب نابینایی فرد میشود در این صورت بیمار ملزم به پیوند قرنیه است.
وی گفت: با تمام توضیحات داده شده این جراحی به طور ۱۰۰ درصد رنگ چشم را به رنگ دلخواه افراد تغییر نمیدهد و همه چیز حدودی است.
این استاد چشم پزشک با اشاره به اینکه جراحی تغییر رنگ چشم تحت پوشش بیمههای درمانی نیست و به طور آزاد محاسبه میشود، مطرح کرد: این جراحی فقط به بیمارانی توصیه میشود که براثر ضربه، عنبیه چشم خود را به طور کامل از دست دادهاند و اکنون برای دید بهتر و رهایی از آزار و اذیت ناشی از نور آفتاب مجبور به انجام این عمل هستند.
میرشاهی جراحی پلک را یکی دیگراز عملهای زیبایی چشم دانست و گفت: بلفاروپلاستی یک روش زیبایی-درمانی برای برطرف کردن پوست و چربی اضافه در پلک بالا و پایین است که به تازگی بسیار رواج یافته است؛ اما این جراجی در صورتی که به دلایل منطقی مانند کاهش دید انجام شود مفید و درمانی بوده و خستگی چشمها نیز برطرف میکند.
وی دنبال حراجی کم خطر بود؛ زیرا در بلند مدت عوارضی، چون باز ماندن چشم را به همراه دارد که این مورد نیز موجب خشک شدن قرنیه و حتی سوراخ شدن چشم شود.
طبق آمار ISAPS در سال ۲۰۲۰ آمریکا با انجام ۴، ۶۶۷، ۹۳۱ عمل زیبایی جراحی و غیر جراحی رتبه اول را به خود اختصاص داده است. برزیل در رتبهٔ دوم، آلمان و ژاپن بهترتیب بعد از ایالات متحده و برزیل قرار دارند. در این میان، ایران رتبهٔ بیست را در این جدول دارد و عمل زیبایی بینی در ایران، بیشترین عملی است که انجام میشود.
دلیل این حجم از تقاضا برای انجام عملهای زیبایی چیست؟ چرا تعداد این افراد روز به روز بیشتر میشود؟ دلایل مختلفی را میتوان برای مراجعه مردم به مطبهای زیبایی بیان کرد. اول اینکه طرز فکر مردم و نوع نگرش آنها به افراد تغییر کرده است. کسی که ظاهر آراستهای دارد بیشتر مورد توجه قرار میگیرد؛ اما در مقابل اگر فردی ساده و با ظاهری معمولی در جمعی حاظر شود بیشتر مورد قضاوت و مقایسه قرار میگیرد. برخی مردم همه چیز را در نوع پوشش، ظاهر و چهره افراد میبینند.
دوم اینکه برخی دیگر گمان میکنند اگر جذابیتی در صورتشان نباشد اعتماد به نفس نداشته و احساس حقارت میکنند. پس برای ایجاد جذابیت به سراغ عملهای زیبایی میروند. بیشتر این افراد پس از انجام این عملها راضی نشده و به سراغ تغییر دیگری میروند در صورتی که این نوع طرز فکر با مراجعه به روانشناس و یا حتی روانپزشک حل میشود. کسی که برای جذب جنس راضی به انجام عمل زیبایی است و برای این کار هزینههای بسیاری پرداخت میکند هیچ گاه از ظاهر خود راضی نخواهد شد و به مرور زمان نیز احتمال افسردگی در این افراد بیشتر میشود.
منبع: آنا