دغدغه رانندگان همیشه در همه جا جای پارک خودرو بوده و این موضوع بر هیچ کس پوشیده نیست خصوصا افرادی که در تهران زندگی میکنند و محل ترددشان است، زیرا از مسئولان شهری تا انتظامی و... بارها اعلام کرده اند که جای پارک در پایتخت بسیار کم است و مردم از این موضوع رنج میبرند! پلیس در موضوع تردد و جای پارک جانبازان و معلولین اقدامات ویژهای داشته و شهرداری نیز اقداماتی در این زمینه از جمله ایجاد رمپهایی برای عبور ویلچر و ایجاد محلهایی برای تردد و ورود و خروج از پیاده روها که همسطح سازی شده و پله نداشته باشد برای معلولین طراحی وعملیاتی کرده است اما به نام این افراد است و به کام افرادی دیگر! همین موضوع باعث رنجش و نارضایتی قشر معلولان و جانبازان شده است.
این موضوع فقط در تهران مطرح نیست و طبق قوانین بینالمللی راهنمایی و رانندگی در تمام کشورهای جهان لازمالاجراست، باید در حاشیه هریک از خیابانهای شلوغ محلی در نزدیکی یک مکان عمومی نظیر ایستگاه اتوبوس و تاکسی برای پارک خودروهای معلولان پیشبینی شود. همچنین در پارکینگهای عمومی بهخصوص پارکینگ ادارات و مراکز درمانی یا خرید، محلی مخصوص پارک خودروی معلولان پیشبینی و اختصاص یابد. این موضوعی است که دولتها و مردم بسیاری از کشورها این قانون را قبول کردهاند و آنرا اجرا و با متخلفان برخورد قانونی و اجتماعی میکنند. اما متاسفانه در بسیاری از مناطق مختلف تهران شاهد هستیم که راننده برای انجام دادن کار خودش وقتی جای پارک پیدا نمیکند؛ سراغ چای پارک معلولان میرود و دردسری بزرگ برای فرد معلولی که نیاز به جای پارک دارد درست میکند!
البته دور زدن قانون به همین سادگیها هم نیست! تابلو پارک ویژه افراد معلول، یعنی این مکان مخصوص اتومبیل معلولین است. درصورتیکه با پلاک معمولی در محل پارکینگ مخصوص افراد معلول پارک کنید، پلیس شما را جریمه خواهد کرد. در این راستا سرهنگ مصطفی زینی وند رییس مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد که یکی از معضلات و مشکلات ترافیکی شهر تهران همچون سایر کلانشهرها، بحث تخلفات ساکن است که شامل تخلفات دوبله، توقف در حریم میادین و تقاطع ها، توقفزیر تالوهای مطلقا ممنوع و... است، یکی از این محلها که پارک ممنوع است، زیر تابلوهای پارک مخصوص معلولان است و در سطح شهر هم نمایان است و متاسفانه میبینیم که برخی رانندگان بدون توجه به حقوق این قشر از جامعه، محلهای پارک معلولان و جانبازان را اشغال میکنند که کار بسیار نادرستی است؛ طبق جدول رانندگی فرد متخلف یک میلیون ریال جریمه خواهد شد؛ البته مبلغ این جریمه برای کسی که متخلف است رقمی نیست و بازدارندگی ندارد و باید در نرخ جرایم رانندگی به ویزه این تخلف، بازنگری شود.
درباره این موضوع سازمان بهزیستی هم بارها تذکر داده و گفته که به خاطر بیتوجهی مردم به تابلوهای ویژه پارک خودرو معلولان، یافتن جای پارک خودرو برای معلولان مشکلتر از قبل شده و این بیتوجهیها، افراد دارای معلولیت و توانخواهان را به دردسر انداخته است. پس بهتر است رانندگان با توجه به محدودیت فضای پارک برای معلولین، در صورت خالی بودن جای پارک معلولین به هیچ عنوان در این مکانها پارک نکنند و به حقوق شهروندی معلولان احترام بگذارند و این جای پارکها را برای خودروهای معلولین محفوظ نگه دارند.
و.....
دنبال چی میگردید؟