مهدی بخشی گفت: استان کرمان بیشتر به پسته و معادن در کشور و جهان جلوه نموده در حالی که در حال حاضر پایتخت مقاومت بودن جهان اسلام و میراث فرهنگی، شاخصه مهمی است که استان کرمان باید با آن هویت شناخته شود و ٧ هزار اثر شناخته شده، ١٠ اثر ثبت جهانی و ٧٠٠ اثر ملی در این استان وجود دارد.
این مقام عالی قضائی در استان به توسعه گردشگری مقاومت به واسطه مرقد مطهر شهید سلیمانی اشاره و عنوان نمود: معادن استان بالاخره تمام میشود اما آنچه مانا است میراث فرهنگی است و وظیفه همه ما حمایت از این آثار است.
مدعی العموم در استان حضور بی رویه افاغنه در بافت قدیمی شهر که هیچ دلبستگی به هویت فرهنگی ما ندارند را از موجبات آسیبدیدگی این مناطق دانست و تصریح کرد: مواریث فرهنگی ما باید به دست خودمان باشد.
وی تأکید کرد: اگر استان کرمان از لحاظ دارای بودن میراث تاریخی و فرهنگی در کشور رتبههای برتر را حائز است با این رتبه نیز باید دیده شود و امکانات و اعتبارات لازم را برای این استان در نظر گیرند.
جعفرپور، مشاور وزیر و مدیر کل حقوقی میراث فرهنگی با اشاره به وسعت بافت تاریخی استان کرمان بیان کرد: استان کرمان برخوردار از غنای میراث فرهنگی است و علی رغم تمام داشتههای تاریخی و فرهنگی آن، به لحاظ حقوقی مشکل حاد و غیر قابل حلی نداریم که یکی از مهمترین دلایل آن، همکاری دستگاه قضائی استان کرمان است که خوشبختانه در سایه این همکاریها توانستهایم به توفیقات مهمی در حیطه حفظ و صیانت از مواریث فرهنگی و گردشگری و رفع مشکلات حقوقی و قضائی دست یابیم.
مدیر کل حقوقی میراث فرهنگی همافزایی تمام نهادها در صیانت و حفاظت از مواریث تاریخی و فرهنگی کشور و استان را ضروری دانست و عنوان کرد: دستگاه قضا مسئول صیانت از بیت المال است و یکی از مهمترین بیت المالهای ما مواریث فرهنگی هستند که در این راستا، تعیین شعب ویژه جهت رسیدگی به بحث میراث میتواند بسیار مؤثر باشد.