دکتر عبدالرسول طالعی رئیس دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز، در نشست خبری دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز بیماری سرطان را دومین بیماری شایع در دنیا دانست که جوامع بشری را طی سالهای اخیر درگیر خود کرده است.
او، آمار جدید ثبت مبتلایان به سرطان در کشور در سال ۱۴۰۱ را ۱۲۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: در سال ۱۴۰۱، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ جراحی انواع سرطانها در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
رئیس دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز، با بیان اینکه از این تعداد، بیش از هزار و ۲۰۰ عمل جراحی مربوط به سرطان سینه بوده است، این میزان را معادل ۱۵ درصد جراحی سرطان سینه کشور برشمرد که در بیمارستان شهید دکتر فقیهی انجام شده است.
دکتر طالعی با اشاره به میزبانی برگزاری دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از دانشگاههای برتر منطقه که از دیرباز به عنوان قطب پزشکی به شمار میرود، مهمترین هدف برگزاری این رویداد علمی را تبادل علمی بین اساتید و متخصصان دانست که این امر نتیجه پژوهشها و تحقیقات مراکز علمی در ایران و سراسر دنیا است.
دکتر صدیقه طهماسبی دبیر علمی دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز نیز در این نشست خبری، سرطان را یکی از مهمترین چالشهای حوزه سلامت و دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان برشمرد و گفت: پیش بینی شده تا سال ۲۰۴۰ میلادی، تعداد موارد ابتلا به سرطان به ۲۸ و ۴ دهم میلیون نفر افزایش یابد و از تعداد، ۸۰ درصد نیاز به عمل جراحی دارند.
او افزود: همچنین تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۴۵ میلیون عمل جراحی سرطان در سراسر جهان انجام میشود و کمتر از ۲۵ درصد بیماران، جراحی سرطان مناسب و به موقع دریافت میکنند.
طهماسبی ادامه داد: اگرچه جراحی همچنان بهترین روش درمان سرطان است، اما بیشتر سرمایه گذاریها در درمان سرطان، بر روی درمانهای غیرجراحی تمرکز دارد.
دبیر علمی دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار مرکز ثبت سرطان شیراز، تعداد موارد جدید سرطان در سال ۱۳۹۸ در استان فارس، ۹ هزار ۶۳۶ مورد بوده است.
او سهم زنان استان را در این آمار، ۵ هزار و ۱۰۲ مورد و سهم مردان فارس را نیز ۴ هزار و ۵۳۴ مورد برشمرد.
طهماسبی تصریح کرد: شایعترین سرطانها در کل جمعیت استان در سال ۹۸، به ترتیب شامل سرطان پستان، تیروئید، پوست غیر ملانوما، کولورکتال و پروستات بوده است.
او افزود: در این بازه زمانی، شایعترین سرطانها در جمعیت مردان استان نیز شامل پوست غیر ملانوما، پروستات، مثانه، کولورکتال و معده بوده و شایعترین سرطانها در جمعیت زنان استان نیز شامل پستان، تیروئید، پوست غیرملانوما، کولورکتال و معده بوده است.
دکتر مجید اکرمی دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز نیز گفت: این کنگره علمی آموزشی، با هدف تبادل نظر بین متخصصان در حیطههای سرطان و بیماریهای مرتبط برگزار میشود که تا کنون بیش از ۴۰۰ پزشک در رشتههای مختلف مانند جراحی، پاتولوژی و رادیولوژی در این کنگره نام نویسی کرده اند و پیش بینی میشود با استقبال مناسبی مواجه شود.
او افزود: ۱۲۵ سخنران داخلی و ۹ سخنران خارجی از کشورهای مختلف شامل ژاپن، عمان، ایتالیا، آمریکا، امارات، استرالیا، انگلیس و ترکیه به صورت حضوری و مجازی در این رویداد علمی مشارکت دارند.
دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان اضافه کرد: همچنین ۴ کارگاه آموزشی جراحی به صورت زنده، یک روز پیش از آغاز به کار کنگره، در اتاق عمل بیمارستان شهید دکتر فقیهی برگزار میشود.
اکرمی بیان کرد: در دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان، ۳ سمپوزیوم مرتبط با موضوع کنگره نیز شامل دستگاه ادراری، تناسلی، زمان بیهوشی در جراحی سرطان ارائه میشود.
دومین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز، با حضور اساتید و متخصصانی از ایران و برخی از کشورهای دنیا، از پانزدهم تا هفدهم آذرماه امسال در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار میشود.