منافقین از خرداد سال ۱۳۶۰ تصیمی گرفتند تا دشمنی خود با انقلاب ایران را به شکل علنی و با ترور مقامات عالی نظام و کشتار مردم نشان دهند، این گروهک تروریستی پس از انفجار در حزب جمهوری اسلامی توسط یکی از اعضای نفوذی خود در زندان اوین «محمد کچویی» رئیس این زندان را به شهادت رساند.
شهید محمد کچویی در مرداد ۱۳۲۹ در قم متولد شد و بعد از پایان پایان کلاس اول دبستان به همراه خانواده به تهران آمد و تا کلاس ششم دبستان درس خواند و به دلیل وضعیت ضعیف اقتصادی خانواده، ترک تحصیل کرد و در یک کارگاه صحافی در بازار بزرگ تهران مشغول شاگردی شد.
رفت و آمد شهید کچویی به بازار تهران موجب آشنایی پیوستن وی به حزب موتلفه اسلامی شد و به دلیل نقش داشتن در فعالیتهای ضد پهلوی در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۵۱ دستگیر و به یک سال حبس محکوم شد.
وی پس از آزادی مجددا به دلیل فعالیتهای سیاسی مخفی و ارتباط با مبارزان انقلاب بار دیگر از سوی ماموران ساواک دستگیر و این بار به حبس ابد محکوم شد. اما این حبس در پی فشار کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد برای آزادی زندانیان سیاسی، دوام چندانی پیدا نکرد و شهید کچویی در تاریخ خرداد ۱۳۵۶ مورد عفو قرار گرفت و آزاد شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل کمیته استقبال از امام خمینی (ره)، شهید کچویی مسئول ستاد استقبال ناحیه ۱۰ تهران شد و سپس مسئولیت انتظامات مدرسه رفاه، محل اسکان چند روزه امام خمینی (ره) را برعهده گرفت.
وی از اواخر بهمن ۱۳۵۷ به واسطه آشنایی با شهید لاجوردی به دادستانی انقلاب تهران که در زندان قصر مستقر بود رفت و تا تیر ۱۳۵۸ محاکمه زندانیان سازمان منافقین و گروهک تروریستی فرقان و رژیم پهلوی را انجام داد.
شهید کچویی در تیر ۱۳۵۸ به ریاست زندان اوین منصوب شد و بیش از دو سال اداره این زندان را بر عهده گرفت.
در تیر ۱۳۶۰ و پس از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی تعدادی از هواداران و اعضاء منافقین در زندان با شنیدن این خبر شروع به خواندن سرود و پایکوبی کردند و جو زندان را ملتهب کرده و به هم ریختند.
طبق طراحی قبلی قرار بود در روز هشت تیر و پس از آشوب کاظم افجهای از اعضای نفوذی سازمان منافقین در میان پاسداران زندان اوین با استفاده از فرصت شهید لاجوردی و دیگر اعضای دادستانی را ترور کند.
پس از این شورش آیتالله گیلانی رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی و شهید لاجوردی دادستان انقلاب برای کنترل اوضاع، اعضای گروهک منافقین را به محوطه زندان اوین آوردند تا در خصوص جرمشان تصمیم گیری کنند.
در این هنگام ناگهان کاظم افجهای از موقعیت خود در میان نگهبانان زندان استفاده کرد و با استفاده از اسلحهای که از نگهبانان زندان گرفته بود به سمت آیتالله گیلانی و شهید لاجوردی خیز برداشت تا آنان را ترور کند، اما محمد کچویی به سمت او دوید و افجهای با سلاح کمری که در دست داشت چند گلوله به کتف و سرِ رییس زندان اوین شلیک کرد و او را به شهادت رساند.
پس از این ترور کاظم افجهای دستگیر و به یکی از طبقات زندان اوین منتقل شد و در جریان بازجویی به بهانه تشنه بودن، آب طلب کرد و پس از نوشیدن آب از فرصت به وجود آمده استفاده کرد و با بالا رفتن از پلههای ساختمان سه طبقه زندان اوین خود را از پنجره طبقه سوم زندان با سر به پایین پرتاب و خودکشی کرد.
با شهادت محمد کچویی و خودکشی کاظم افجهای، عوامل زندان اوین به رابطه محمدرضا سعادتی و کاظم افجهای پی بردند و سعادتی را که قبلتر توسط آیتالله موسوی تبریزی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود را با دیگر محاکمه و این بار اعدام کردند.