فضاپیمای Odyssey ناسا تصویر جدیدی از افق مریخ در حین چرخش به دور این سیاره، از ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری گرفته است.
این تصویر دستاوردی است که هماهنگی آن ماهها طول کشید و دانشمندان میگویند که به آنها اجازه میدهد تا با مشاهده تصاویر مشابه گرفته شده از ایستگاه فضایی بین المللی، مریخ را با زمین مقایسه کنند.
جاناتان هیل، ستارهشناس از دانشگاه ایالتی آریزونا، میگوید: اگر فضانوردانی در مدار مریخ بودند، این چشماندازی است که آنها میدیدند. هیچ فضاپیمای مریخی تاکنون چنین دیدی نداشته است.
این تصویر با استفاده از سیستم تصویربرداری حرارتی انتشارات Odyssey یا THEMIS گرفته شده است.
برای دیدن افق مریخ، دانشمندان باید دستوراتی را ارسال میکردند تا کل مدارگرد اودیسه را ۹۰ درجه کج کند و TEMIS به سمت لبه افق هدایت شود تا فضاپیما در سراسر مدار خود باقی بماند THEMIS وقت داشته باشد مجموعهای مشتمل بر ۱۰ عکس بگیرد که برای ایجاد پانوراما به هم چسبیده شده اند.
بهترین موقعیت این است که آنتن فضاپیما را در این مدت از زمین دور کنید، به این معنی که اودیسه در تمام ساعاتی که پروژه طول کشید با زمین تماس نداشت.
اما نتیجه حاصله ارزش صرف این زمان و تلاش را داشت، زیرا سطح خشک و دهانهای مریخ در پیشزمینه ظاهر میشود که منظرهای عجیب و شگفتانگیز است و در بالا، جو نازک و شکننده مریخ با ابرها و غبار معلق در آن شناور است.
مریخ حاوی ابرهای یخی مانند زمین و همچنین ابرهای یخی دی اکسید کربن است که در شرایط آب و هوایی مناسب تشکیل میشوند.
اکنون که Odyssey تواناییهای واقعی خود را به نمایش گذاشته است، محققان امیدوارند که تصاویر بیشتری از افق مریخ در فصول مختلف سال بگیرند تا ببینند چگونه جو با فصول تغییر میکند.
منبع: ScienceAlert
به قول حافظ شیراز
حدیث از مطرب و می گو. راز دهر کمتر گو. که کس نگشود و نگشاید به حکمت این معما را
هشت صد سال پیش