رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ۱۵ هزار و ۲۰۰ مورد زلزله امسال در کشور ثبت شد.

محمدحسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان، گفت: پارسال ۱۴ هزار زلزله از یک تا ۶ ریشتر در مناطق مختلف کشور ثبت شد.

وی با بیان اینکه همواره باید برای مقابله با بحران آماده بود، ادامه داد: راهبرد پیشگیری از بحران در ۱۲۳ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل تدوین شده و در کشور ما نیز اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده است.

نامی افزود: از ۶۶ مخاطره جدید و سوانح ساز،
سیلاب مهمترین حادثه طبیعی بعد از زلزله است و فرونشست زمین، ریزگردها و آفت دام و طیور نیز رتبه‌های بعدی هستند.

رییس مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تمام این حوادث قابل پیشگیری است، بیان کرد: به عنوان مثال گسترش آبخوان داری و آبخیزداری راهکار جلوگیری از سیلاب است.

نامی افزود: در برخی نقاط خشک و نیمه خشک کشور باید از سد زیرزمینی استفاده کرد چون آب در سطح سدهای فعلی تبخیر می‌شود.

وی بیان کرد: گسل یا حریم گسل در ۶۸ درصد جغرافیایی کشور وجود دارد که برای در امان ماندن از آسیب‌های ناشی از زلزله باید استاندارد مصالح ساختمانی استاندارد به درصد قابل توجهی برسد و اگر تولید این نوع مصالح برای تولید کننده صرفه اقتصادی ندارد، نباید تولید کند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور به زلزله اخیر در ترکیه اشاره کرد و گفت: در زلزله ترکیه، ایران با بیمارستان صحرایی وتیم امداد و نجات به زلرله‌زدگان کمک کرد.

نامی به استفاده از ظرفیت هوشمند سازی در زلزله اشاره کرد و افزود: باید از توانمندی شرکتهای دانش بنیان در زلزله استفاده شود.

وی در ادامه بیان کرد: ۱۴۴ هزار کیلومتر وسعت رودخانه های کشور است که از چهار هزار و ۸۲۰ نقطه روستا و شهری عبور می‌کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ۴۹ مورد آتش سوزی در سه روز گذشته در کشور گزارش شده که چهار مورد مربوط به مازندران بود و در نتیجه آن چهار هکتار اراضی دچار حریق شد.

نامی افزود: رهاسازی نخاله‌های ساختمانی در مسیر رودخانه‌های فصلی، یکی از دلایل سیلاب است و برای جلوگیری از آن باید پاکسازی حاشیه رودخانه‌ها در دستور کار قرار گیرد.

برچسب ها: زلزله ، مدیریت بحران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Quake2025
۱۰:۰۲ ۱۰ آذر ۱۴۰۲
تمام آمارهای زلزله ایشون غلطه یا خبرنگارا اشتباه کردن در دریافت و نگارش متن، ما کجا طی ۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله بالای ۷ ریشتر در ایران داشتیم؟؟؟؟ این بیست سال فقط دو مورد داشتیم و ضمنا آمار کل زلزله های سال گذشته ایران و هشت ماهه امسال ۱۴ هزار و ۱۵ هزار نبوده بلکه حتی ۶-۷ هزار هم نبوده