علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: تغییر الگوی کشت، آرایش کشت و توسعه سیستمهای نوین آبیاری میتواند به اجرایی شدن قانون الگوی کشت کمک کند و طرحهایی از قبیل کشاورزی حفاظتی، کشاورزی قراردادی، جهش تولید در دیمزارها، نیز در همین راستا در سطح استان در حال اجرا است.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح و تغییر الگوی کشت منطقه عنوان کرد: در راستای نیل به اهداف وزارت جهادکشاورزی در توسعه کشاورزی پایدار، الگوی کشت به عنوان قانون، مصوب شده است و جهاد کشاورزی و بهره برداران بخش کشاورزی مجریان این قانون هستند.
دیانتی در ادامه گفت: از آنجا که مالکیت اراضی کشاورزی خصوصی و کشاورز خود تصمیم است، تنها ابزاری که جهادکشاورزی برای پیاده کردن قانون الگوی کشت در دست دارد، آموزش، ترویج و حمایت یا عدم حمایت از تولید برخی محصولات کشاورزی است.
وی با تاکید بر برگزاری دوره آموزشی ترویجی در سطح مزارع، گفت: اگر بخواهیم سریعتر به اهداف ترویجی دست یابیم، باید فعالیتهای ترویجی به مزارع و عرصههای تولید، انتقال یابد. به طور حتم، توسعه روشهای ترویجی مدرسه در مزرعه و آموزشهای چهره به چهره، تأثیر بیشتری از حضور کشاورزان در کلاسهای آموزشی تئوری، خواهد داشت.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانغربی، الگوی کشت با در نظر گرفتن عوامل اجتماعی، اقتصادی، محدودیتها و نیازمندیهای یک جامعه ارائه میشود و این بدین معناست که تولید چه محصولاتی را ترویج کنیم تا به لحاظ کیفیت و کمیت با حفظ منابع و افزایش بهره وری تولید، پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.