حمید آقابیکی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: ارقام سیب برداشت شده از باغهای شهرستان شاهرود شامل گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، فوچی، دلبار، جانا، گلد و گرانی اسمیت است.
وی با بیان اینکه سیب یکی از مهمترین محصولات باغی این شهرستان است، عنوان کرد: سطح باغهای سیب در شهرستان شاهرود یکهزار و ۹۵۰ هکتار شامل یکهزار و ۶۰۰ هکتار بارور و ۳۵۰ هکتار غیر بارور است.
آقابیکی با بیان اینکه ۳۰ درصد محصول تولیدی سیب در شهرستان شاهرود معادل ۹ هزار و ۹۰۰ کیلوگرم از این محصول، سیبهای درجه یک و باکیفیت صادراتی است، افزود: ۴۰ درصد سیب تولیدی در شهرستان شاهرود معادل ۱۳ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم بهصورت تازهخوری و انبارداری در سردخانه استفاده میشود.
وی اضافه کرد: همچنین ۲۰ درصد محصول سیب معادل ۶ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم سیب تولیدی در شهرستان شاهرود را سیبهای درجه سه تشکیل میدهد که برای تهیه کنسانتره استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: همچنین ۱۰ درصد نیز بهصورت فراوری ازجمله مربا، لواشک، برگه، رب سیب و سرکه سیب است که در کارگاههای کوچک خانگی تولید میشود.
آقابیکی عنوان کرد: برداشت سیب از سطح باغهای شهرستان شاهرود از اوایل تیرماه با ارقام زودرس آغاز شد و تا اواخر مهرماه با ارقام دیررس ادامه داشت.