مدیر کل دفتر توسعه خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر گفت: بیش از هفت هزار خانه هلال با هدف ارائه آموزش‌های لازم به مردم و برای کمک به مدیریت بحران و کاهش خسارات مالی و جانی فعال است.

عباس احدپور مدیر کل دفتر توسعه خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر در نشست شورای مدیران هلال احمر قزوین گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ خانه هلال در شهرها، چهار هزار و ۹۰۰ خانه هلال در روستا‌ها و ۱۷ خانه هلال تخصصی در سراسر کشور فعال است.

احدپور افزود: خانه‌های هلال طرح جدیدی است که در سال ۱۳۹۰ به صورت آزمایشی در ۴ استان اجرا شد و پس از موفقیت، این طرح در سال ۱۳۹۴ برای تمامی استان‌ها به اجرا در آمد.

وی هدف اصلی این خانه‌ها را ارتقای توان پاسخگویی مردم روستا به حوادث دانست و اظهار کرد: نه تنها کشور ایران بلکه سازمان صلیب سرخ جهانی نیز نگاه ویژه‌ای به این طرح دارد.

مدیر کل دفتر توسعه خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر درباره وظایف خانه‌های هلال گفت: خانه‌های هلال آموزش‌هایی را برای مردم روستا‌ها و شهر‌ها تدارک دیده است که چگونه افراد اقدامات اولیه در برخورد با حوادث گوناگون را انجام دهند تا از افزایش خسارت‌های جانی و مالی جلوگیری شود.

احدپور با بیان اینکه طبق ابلاغیه دولت باید در هر روستا یک خانه هلال تاسیس شود، تصریح کرد: ۳۷ هزار و ۸۰۰ روستا در سطح کشور داریم که هدف گذاری جمعیت هلال احمر نیز مبنی بر این است که در هر روستا حداقل یک خانه هلال داشته باشیم تا خدمت رسانی سریع تری در آن مناطق صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه آماده سازی در قالب آموزش‌های امداد و نجات وظیفه ذاتی خانه‌های هلال است، یادآور شد: دستگاه‌های حاکم بر هر استان با توجه به نیاز شهرستان‌ها و روستا‌ها می‌توانند درخواست تأسیس خانه هلال را به جمعیت هلال احمر ارایه دهند که در این دوره از مدیریت جمعیت هلال احمر در کشور علاوه بر نگاه کمی، از نظر کیفی (غنی سازی تجهیزات آموزشی) نیز به خانه‌های هلال، توجه ویژه‌ای می‌شود.

احدپور ادامه داد: عملکرد درخشان معاونت بین الملل جمعیت هلال احمر کشور باعث شد تا صلیب سرخ نگاه مثبتی را به این طرح داشته باشد وبرای خرید و واردات تجهیزات آموزشی به کار ما سهولت بخشد.

مدیر کل دفتر توسعه خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر در خصوص تأمین بودجه خانه‌های هلال گفت: معاونت آموزش و برنامه ریزی جمعیت هلال احمر، بودجه خوبی را برای تجهیز خانه‌های روستایی در نظر گرفته است که این مبلغ برای ۶ ماه دوم امسال به ۱۵۰ میلیارد ریال می‌رسد و این مبلغ برای سال آینده افزایش خواهد یافت.

احدپور تصریح کرد: یکی از وظایف خانه‌های هلال، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به مردم روستا است و توافق نامه‌هایی در رابطه با این موضوع با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در حال شکل گیری است، اما بیشتر استان‌ها به طور اختصاصی این طرح را اجرایی کرده اند و مشاغل مختلف را به روستاییان آموزش و به آن‌ها گواهی نامه اهدا می‌کنند تا با دریافت وام به مشاغل خانگی مشغول شوند.

وی افزود: خانه‌های هلال علاوه بر اینکه به عنوان دیده بان جمعیت هلال احمر مشغول به فعالیت هستند، مقدار تجهیزات و نیروی انسانی لازم برای حضور در محل حادثه را نیز مشخص میکنند و مهمتر از همه این است که این خانه‌ها به عنوان تیم پیشرو به سرعت در محل حادثه حاضر می‌شـوند و کمک‌های اولیه را به موقع انجام میدهند.

مدیر کل دفتر توسعه خانه‌های هلال جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثه خیز جهان است، یادآور شد: هدف از سفر‌های استانی این است تا با دستگاه‌های حاکمیتی هر استان ارتباط داشته باشیم و به آن‌ها اعلام کنیم که هلال احمر همواره به عنوان بازوی توانمند اجرایی در همه حوادث در صحنه حضور دارد.

برچسب ها: هلال احمر ، خانه هلال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار