در این گزارش به شخصیت‌هایی اشاره می‌کنیم که موفقیت را با وجود مانع بزرگ معلولیت جسمانی خود به دست آورده‌اند و الگوی دیگران قرار گرفته‌اند.

 تعداد افراد موفق و نابغه‌ای که در کنار معلولیت‌ به دستاوردهای بزرگ و شگفت‌انگیز دست پیدا کردند، کم نیست. آن‌ها موفق شدند تا تصور رایج اما اشتباهی که درباره محدودیت‌های مربوط به معلولیت در ذهن بعضی از افراد جامعه وجود دارد، از بین ببرند. روز جهانی معلولان از سال ۱۹۹۲ که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد، هر سال در ۳ دسامبر برگزار می‌شود.
 
هدف از تعیین این روز ارتقای رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت‌های مختلف و افزایش آگاهی‌هایی بوده که مانع رفتار نامناسب با آن‌ها شود. طبق آخرین آمارها، بیش از 500 میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. در پرونده امروز زندگی‌سلام به شخصیت‌هایی اشاره می‌کنیم که موفقیت را با وجود مانع بزرگ معلولیت جسمانی خود به دست آورده‌اند و الگوی دیگران قرار گرفته‌اند.
 
نوشتن کتاب با پلک‌زدن
چه کسی؟ چه معلولیتی؟
 ژان‌دومینیک بوبی  سندروم قفل شدگی
ژان‌دو نویسنده، ژورنالیست و ادیتور مشهور مجله فشن فرانسوی بود. او در سال ۱۹۹۵ دچار حمله قلبی شدیدی شد که باعث شد ۲۰ روز به کما برود. پس از آن که از کما خارج شد، دچار یک اختلال عصبی نادر به نام سندروم قفل شدگی شد. در این سندروم، فرد حالت ذهنی نرمال و پایداری دارد، ولی بدن از سر تا پا فلج می‌شود. درباره ژان-دو، او فقط می‌توانست پلک چپش را حرکت دهد. او به رغم این وضعیت و فقط با پلک زدن، کتابی به نام «لباس غواصی و پروانه» نوشت. فردی به او کمک می‌کرد و الفبا را برای او می‌خواند و او روی حرف مدنظر پلک می‌زد. به این ترتیب کتاب او در ماه مارس ۱۹۹۷ در فرانسه چاپ شد. بوبی دو روز پس از انتشار کتابش مرد.
 ژان‌دومینیک بوبی 
بزرگ‌ترین آهنگ ساز تاریخ
چه کسی؟ چه معلولیتی؟
لودویگ ون بتهوون  ناشنوا
بتهوون یکی از بزرگ ترین آهنگ سازان تاریخ است. او اولین اجرای عمومی‌اش را به عنوان پیانیست در ۸ سالگی انجام داد. در اواسط دهه دوم زندگی‌اش او به عنوان پیانیستی با بداهه پردازی‌های پیش‌بینی‌ناپذیر و خارق‌العاده، برای خودش نام و نشانی دست و پا کرد. در سال ۱۷۹۶ بتهوون کم کم شروع به از دست دادن شنوایی‌اش کرد. او به رغم بیماری‌اش خودش را غرق در کارش کرد و چند شاهکار موسیقایی خلق کرد. بتهوون همه این دستاوردها را به رغم ناشنوایی کامل و در ۲۵ سال آخر عمرش به دست آورد.
لودویگ ون بتهوون 

نقاشی چهره‌های معروف بدون دست
چه کسی؟ چه معلولیتی؟ 
فاطمه حمامی  ناتوانی جسمی-‌حرکتی
بعید است کسی فاطمه حمامی را نشناسد. یعنی آن‌هایی هم که او را نمی‌شناختند بعد از آمدن کریستیانو رونالدو به تهران و دیدار احساسی‌اش با فاطمه، او را شناختند. فاطمه یک دهه‌شصتی است و 35ساله. او یک نقاش است، اما با همه هم‌صنف‌های خود یک تفاوت اساسی دارد و به دلیل معلولیت جسمی-حرکتی به‌جای دست با پاهایش نقاشی می‌کشد. تخصص فاطمه بیشتر در کشیدن پرتره و چهره‌ آدم‌هاست و او به دلیل نقاشی حرفه‌ای چهره شخصیت‌های معروف مانند هنرمندان، فوتبالیست‌ها، ورزشکاران و ... شناخته‌ شده. فاطمه نمایشگاه‌هایی از آثارش در شهرهای آران‌ و بیدگل، کاشان و اصفهان هم برگزار کرده و هیچ‌چیز جلوی موفقیت او را نگرفته ‌است؛حتی معلولیت.
فاطمه حمامی

میکروفن ‌به‌دست در خدمت زندگی

چه کسی؟ چه معلولیتی؟    رضا صادقی  ناتوانی پا
با آهنگ‌هایی مثل «وایسا دنیا من می‌خوام پیاده‌شم» و «مشکی رنگ عشقه» معروف شد، اما زندگی‌اش را جور دیگری رقم ‌زد. او همیشه و همه‌جا یک عصا به همراه دارد که شاید خیلی ها دلیلش را ندانند. صادقی در برنامه دورهمی که از شبکه نسیم پخش می‌شد دلیل ناتوانی ‌پاهایش در حرکت‌ کردن را این‌طور توضیح ‌داد: «دوست ندارم اسمش را معلولیت بگذارند. یک‌ سال‌ و نیمه بودم که یک دکتر یک آمپول اشتباهی به عصب پایم تزریق ‌کرد. بعد از آن، همه بدنم با مشکلاتی مواجه ‌شد که با پیگیری‌های درمانی خانواده‌ام تمام بدنم به سلامتی خودش رسید به جز زانوهام» این اشتباه پزشکی  رضا صادقی را متوقف ‌نکرد و او همچنان یک خواننده پرطر فدار در بین خواننده‌های پاپ است.
رضا صادقی
 
اولین نابینا و ناشنوا با مدرک کارشناسی
چه کسی؟ چه معلولیتی؟ هلن کلر نابینا و ناشنوا
هلن ادامز کلر نویسنده، استاد دانشگاه و فعال سیاسی بود که اولین فرد نابینا و ناشنوایی بود که توانست مدرک کارشناسی دریافت کند. داستان این که چطور معلم هلن، آنی سالیوان، توانست سکوت و تنهایی هلن را بشکند، جالب است. سالیوان به هلن یاد داد تا کلمات را روی کف دستش هجی کند و اولین کلمه ای که به او یاد داد «عروسک» بود که برایش هدیه آورده بود. هلن سال‌ها برای حقوق زنان، حقوق کارگران و اهداف دیگر کمپین درست کرد. 

هلن کلر

فتح بلندترین قله‌های دنیا بدون دست‌وپا
چه کسی؟ چه معلولیتی؟ کایل مینارد  معلولیت مادرزادی
کایل مینارد دو بار موفق به دریافت جایزه بهترین ورزشکار سال آمریکا شده‌است. او بدون داشتن دست و پا قله کلیمانجارو را فتح کرده است. او گفته:من در تمام زندگی‌ام ورزشکار بوده‌ام، از فوتبال گرفته تا کشتی و وزنه‌برداری، جیتسو برزیلی (نوعی ورزش رزمی) و کوهنوردی. من دستامو از زیر آرنج و پاهامو از زیر زانو ندارم. ممکنه بعضی آدما به من نگاه کنن و برام متاسف بشن، اما واقعا زندگی من فرق زیادی با زندگی شما نداره؛ من مثل هر کسی با کامپیوترم تایپ و مثل بقیه از موبایلم استفاده می‌کنم.»
کایل مینارد 
ستاره درخشان مجموعه فیلم هری‌پاتر
چه کسی؟ چه معلولیتی؟ دنیل رادکلیف   اختلال حرکتی-عصبی
ستاره فیلم‌های محبوب هری پاتر، دنیل رادکلیف مبتلا به یک نوع خفیف «دیس پراکسی» است. دیس پراکسی یک اختلال حرکتی مبتنی بر عملکرد مغز است. این اختلال بر مهارت‌های حرکتی خام و ابتدایی، برنامه‌ریزی حرکتی و هماهنگی تاثیر می‌گذارد و باعث ایجاد مشکل در یادگیری، ادراک و اندیشه می‌شود. دنیل در یک گفت‌و‌گوی فیس‌بوکی در توضیح این اختلال می‌گوید: «این بیماری هرگز نتوانست جلوی من را بگیرد. برخی چیزها بیشتر جنبه مبارزه دارند، شما را مصمم‌تر و سخت‌کوش‌تر می‌کنند».

دنیل رادکلیف

نویسنده و سخنران انگیزشی برای همه
چه کسی؟ چه معلولیتی؟
نیک وویچیچ  نداشتن دست و پا
خیلی‌ها نیک وویچیچ را از طریق کتاب «زندگی بی‌‌حدومرز» می‌شناسند. زندگی نیک پر از شگفتی است و همین باعث شد تا او بخشی از زندگی خود را در این کتاب بنویسد. کتابی که با استقبال فوق‌العاده‌ای در جهان مواجه ‌شد و در ایران هم نشرهای مختلفی آن را ترجمه ‌کردند. نیک همچنین یک سخنران انگیزشی معروف در دنیاست. او بدون دست و پا متولد شده، ولی با سخنرانی‌های انگیزه‌بخش خود، زندگی میلیون‌ها نفر در جهان را متحول کرده است. او می‌گوید: «موضوع اصلی که سعی در پخش آن در سراسر دنیا دارم تبدیل دیوارها و موانع به درهاست.» خانواده نیک همواره از او حمایت ‌کردند، ولی او در مقطعی تصمیم ‌گرفت زندگی‌اش را تمام ‌کند، اما به این فکر کرد که پدر، مادر و برادرش از نبود نیک به چه اندازه ناراحت می‌شوند و از تصمیمش منصرف شد. نیک با همه محدودیت‌هایی که داشته و دارد دو مدرک لیسانس دارد، ورزش‌هایی مانند شنا، موج‌سواری و گلف را به طور جدی دنبال می‌کند و پدر دو دختر دوقلو و دو پسر است که در سلامت کامل به دنیا آمدند.
نیک وویچیچ 
منبع: روزنامه خراسان
برچسب ها: معلولیت ، نوابغ جهان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
ماده۲۷قانون حمایت از معلولین را برای همه معلولان شدید اجراکنید درست و کامل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
میشه مرکز پاسخگویی ملی ساخت که حتی معلول توانمند از داخل خانه بتواند کارکند مثلا پاسخگویی به اشکالات درسی دانش اموزان یا مراکز پاسخگویی سایر دستگاهها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
پُست بی نظیری بود.مرسی!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
آقايون رسانه هرگز معلول داخل کشور را با معلولان خارجی مقایسه نکنید مسئولان امکانات اونا رو برای معلولین مهیا کنند ببیند چه نخبه هایی از این قشر میاد بیرون، وزیر رفاه منت کالا برگی میزاره که تمام کشور دریافت می کنند آقای رئیس سازمان بهزیستی کشور می خواهد سازمان بهزیستی را استارتاپ کند متاسفانه معیشت مددجویان بهزیستی و کمیته امداد بخصوص معلولین به فراموشی سپرده شده است به آقایون نماینده مجلس بفرماید آیا در این چهار سال به فکر معلولین بودید؟ یه ردیف بودجه برای اجرای قانون حمایت از معلولان بود آن هم به لطف دولت حذف شده است،چرا نمایندگان بخصوص کمیسیون اجتماعی مجلس و فراکسیون معلولان پیگیر قانون حمایت از معلولان نیستند؟ آیا اعتبار ماده های 7و27 قانون حمایت از معلولان از اعتبار همسان سازی بازنشستگان و رتبه‌بندی فرهنگیان بیشتر است که مسئولان می گویند بودجه نیست؟ آیا اعتبار ماده های فوق از اعتبار رفاهی کارمندان بیشتر است که به دلایل مختلف از جمله روزهای ولادت مناسبت مذهبی ملی پرداخت می شود؟ تا کی باید خانواده های معلولین شدید و خیلی شدید فاقددرآمد در چنین شرایطی زندگی کنند؟ طبق آمارهای رسمی که خود دولت می گوید فروش نفت و کالاهای غیر نفتی خوب است از نمایندگان مجلس انتظار داریم اعتباری برای اجرای کامل ماده های7، 27و30 (قانون) حمایت از معلولان اختصاص دهند و به معنای واقعی کلمه دل این عزیزان و خانواده های آنها را شاد کنند. باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۲ آذر ۱۴۰۲
اِستیوِن ویلیام هاوکینگ رو از قلم انداختین؟!