ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان جنوبی گفت: هفته پژوهش فرصت مغتنمی بوده تا همه پژوهشگران بتوانند دستاوردهای خود را در زمینه علم، پژوهش و تحقیقات ارائه دهند.
او با بیان اینکه با توجه به رسالت مهم اداره کل امور اقتصادی و دارایی در زمینه تدوین اسناد توسعهای استان در حوزههای مختلف، در حوزه پژوهش کارهای متنوع، متفاوت و فاخری انجام شده است، افزود: تهیه اطلس سرمایه گذاری استان یکی از این اقدامات مهم بوده که به بلوغ رسیده است.
ذاکریان با اشاره به افزایش لایههای اطلس سرمایه گذاری استان در امسال تصریح کرد: سال گذشته حدود ۴۰ لایه اطلاعاتی در اطلس سرمایه گذاری استان وجود داشت که امسال به ۱۳۴ لایه افزایش یافت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه این اطلس در زمینه سرمایه گذاری، کاهش زمان و هزینهها برای سرمایه گذاران تهیه شده است، اضافه کرد: مسیر علمی، بی طرفانه و عاری از اعمال هرگونه نظر بوده که بهترین نقطه را برای سرمایه گذاری مشخص میسازد.
او عنوان کرد: از آن جایی که اطلس سرمایه گذاری جنبه محرمانه دارد، اما اداره کل امور اقتصادی و دارایی، تنها لکههای سفید را برای سرمایه گذاران معرفی میکند تا بتوانند سرمایه گذاری بهتری را در استان انجام دهند.
ذاکریان با اشاره به اینکه تهیه اطلس سرمایه گذاری استان از سال ۱۴۰۰ آغاز شده است، یادآور شد: سال گذشته از محل اعتبارات پژوهشی ۳۰۰ میلیون و امسال ۱۰۰ میلیون تومان برای این امر پژوهشی مهم تخصیص یافته است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اهمیت فعالیتهای پژوهشی در کشور و استان گفت: اعتبارات پژوهشی دستگاههای اجرایی باید تجمیع و برای طرحهای پژوهشی هزینه شود تا این طرحها به نتیجه رسیده و در توسعه استان مؤثر واقع شوند.
او به چاپ کتاب مشوقهای قانونی سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: همچنین کتاب فرصتهای سرمایه گذاری با عنوان ۱۱۰ فرصت سرمایه گذاری در خراسان جنوبی چاپ شده که برای سرمایه گذاران بسیار مفید بوده و اطلاعات خوبی را در اختیارشان قرار میدهد.
ذاکریان با اشاره به برخی از کمبودهای زیرساختی در استان و تأثیرات منفی آن بر جذب سرمایه گذاران افزود: علی رغم وجود ظرفیتهای مختلف در استان از جمله معادن، اما استان در زیرساختها عقب بوده و هرچند سرمایه گذاران زیادی جذب میشوند، اما زیر ساختها برای سرمایه گذاری فراهم نیست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی یکی از اقدامات مهم دولت ایجاد درگاه ملی مجوزهای کشور دانست و یادآور شد: از ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۱ این طرح در کشور اجرا و وزارت اقتصاد تلاش زیادی برای فعال شدن سامانه انجام داد تا فارغ از هرگونه اعمال نظر شخصی، مسیر کسب و کار تسهیل شود.
او اظهار کرد: در خراسان جنوبی ۵۰ درصد درخواستهای صادره منجر به اخذ مجوز شده و مدیران هم باید به قانون تمکین کنند.