علی شعبانی، رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در جلسه ستاد انتخابات استان با اشاره به شروع روند انتخابات از مرداد امسال، گفت : روند برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از پانزدهم مرداد ماه امسال رسما با دستور وزیر کشور آغاز شد.
وی با اشاره به تفاوتهای این دوره انتخابات نسبت به دورههای گذشته گفت: در این دوره مرحله "پیش ثبت نام" داوطلبان اضافه شد و داوطلبانی که در این مرحله تایید شده و کد رهگیری برای آنها صادر شد، مجاز به ثبت نام نهایی بودند.
وی افزود: ۱۰۶۸ داوطلب در استان پیش ثبت نام خود را انجام داده و کد رهگیری دریافت کردند که از این تعداد ۵۶۱ نفر در مهر ماه ثبت نام خود را نهایی کردند.
شعبانی خاطرنشان کرد: از این نیز تعداد تاکنون صلاحیت ۲۴۶ نفر احراز شده و مابقی یا احراز صلاحیت نشده و یا رد صلاحیت شدهاند که این افراد فرصت اعتراض داشتند و اعتراض آنها در حال رسیدگی است.
وی افزود: از مجموع ثبت نامیهای صورت گرفته ۲۰۱ نفر عدم تایید صلاحیت شدند که به دلیل عدم بارگذاری مدارک لازم بود. همچنین صلاحیت ۱۱۱ نفر نیز احراز نشد که این افراد امکان اعتراض داشته و اعتراض آنها در حال بررسی است.
وی یادآور شد: سه نفر از داوطلبان هم از ثبت نام انصراف دادند.
شعبانی گفت: خوشبختانه با وجود مرحله پیش ثبت نام در این دوره انتخابات، موج سواری رسانههای معاند در خصوص رد صلاحیت گسترده داوطلبان که در دورههای گذشته صورت میگرفت محقق نشد، چرا که مشخص شد عمده داوطلبانی که رد صلاحیت شده و یا صلاحیت آنها احراز نشده به دلیل نقص مدارک بوده است.
شعبانی در خصوص ادامه روند انتخابات گفت: با مشخص شدن نتیجه اعتراضات، آمار نهایی داوطلبان در اختیار هیئت نظارت قرار خواهد گرفت و این هیئت نیز پس از بررسیهای صورت گرفته اسامی داوطلبان نهایی که صلاحیت آنها تایید شده را اعلام میکند
وی افزود: پس از این مرحله نیز داوطلبان در صورت عدم تایید صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت، میتوانند به هیئت نظارت مرکزی اعتراض خود را اعلام کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: پس از این مرحله در نهایت تعداد قطعی داوطلبان مشخص شده و مراحل نهایی برگزاری انتخابات انجام میگیرد تا بتوانیم در یازدهم اسفند ماه انتخاباتی باشکوه را برگزار کنیم.
شعبانی به برگزاری ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم اشاره و تصریح کرد: در این دوره شش کاندیدا از استان کرمانشاه ثبت نام کرده اند.
وی افزود: این انتخابات نیز به صورت همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و هیئت اجرایی هر دو انتخابات برای اولین بار به صورت مشترک کار را انجام خواهد داد.
شعبانی با اشاره به حذف مُهر انتخابات گفت: درج مُهر انتخابات در شناسنامه همواره یکی از موضوعات برای موج سواری رسانههای معاند بود که عنوان کنند کارمندان و کارکنان دولت و... برای درج این مهر در شناسنامههایشان به اجبار در انتخابات شرکت میکنند که این موضوع هم در این دوره انتخابات حذف شده است.
وی افزود: در این دوره انتخابات افراد با داشتن هر نوع کارت شناسایی که کُد ملی آنها در آن درج شده باشد میتوانند در انتخابات شرکت کنند و هیچ مُهری در شناسنامه آنها درج نمیشود؛ بنابراین افراد با داشتن گواهینامه، گذرنامه و کارت پایان خدمت جدید هم میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
شعبانی به تبلیغات کاندیداها هم اشاره و تصریح کرد: تبلیغات کاندیداها به مدت یک هفته از سوم تا نهم اسفند ماه انجام میشود و هرگونه تبلیغات زود هنگام تخلف محسوب شده و با آن برخورد میشود.
وی افزود: رفتار تبلیغاتی داوطلبان و تبلیغات زود هنگام بر صلاحیت کاندیداها اثرگذار است، بنابراین کاندیداها باید قانون مداری را در تبلیغات خود لحاظ کنند.
شعبانی گفت: هیئت نظارت هرگونه تبلیغات زودهنگام داوطلبان چه در فضای مجازی، چه در جلسات خانگی و چه در سایر حوزهها را رصد کرده و با داوطلبان طبق قانون برخورد خواهد کرد.
وی اظهار کرد: در این دوره امکان تبلیغ کاندیداها از صدا و سیما هم فراهم شده و کاندیداهای استان میتوانند در شبکه زاگرس تبلیغات خود را در مهلت قانونی انجام دهند.
شعبانی با بیان اینکه وزارت کشور تنها مجری انتخابات است، گفت: در عملیات انتخابات تمامی نهادها و دستگاهها مسئولیت دارند و باید چه به لحاظ سختافزاری و چه نرمافزاری و تامین نیروی انسانی کمک حال وزارت کشور باشند تا بتوانیم شاهد برگزاری یک انتخابات باشکوه، امن، سالم و پرشور در کشور باشیم .