عباس ذاقلی قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی عصر سهشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبانماه، ۴۵۰ هزار پرونده تخلف تعزیراتی در کشور تشکیل شده است که از این تعداد بیش از ۴۴۰ هزار فقره معادل حدود ۹۹ درصد در شعب مختلف مورد رسیدگی قرار گرفته و برخی منجر به صدور رای شده و حتی اجرای احکام صادره رسیده است.
وی بیان کرد: در مجموع محکومیتهای صادره و اجرای احکام، تاکنون ۴۵ هزار میلیارد ریال در حق دولت وصول شده که علاوه بر این مبالغ محکومیت و جریمه در حث شکات خصوصی نیز وصول شده است.
ذاقلی خاطرنشان کرد: سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان سازمانی که تنظیمگری بازار را برعهده دارد، در حوزه رسیدگی به تخلفات کالا و خدمات بهداشتی و غیربهداشتی و در حوزه قاچاق کالا و ارز این پروندهها را تشکیل داده است.
قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص رسیدگی به پروندههای مربوط به هزینههای مدارس غیردولتی و سرویسهای دانشآموزان گفت: با توجه به این که آموزش و پرورش در این خصوص همکاری مناسبی نداشته، اما این سازمان رأساً به این مساله ورود کرده و از ابتدای سال تحصیلی جدید تاکنون ۱۰ فقره پرونده تعزیزاتی تشکیل شده است.
ذاقلی افزود: یک مورد از این پروندهها رسیدگی و منجر به صدور حکم شده که براساس حکم صادره، واحد آموزشی متخلف به پرداخت ۷۰۰ میلیارد ریال جریمه در حق دولت و بازگرداندن ۳۰ میلیارد ریال مازادی که از خانوادهها دریافت کرده، محکوم شد.
وی یادآور شد: مابقی پروندهها نیز به نوبت در حال رسیدگی است و در ادامه بازرسیها در صورت وجود تخلف، پروندههای دیگری نیز تشکیل خواهد شد.
قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی اضافه کرد: از آنجایی که یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب و دولت توجه به امر تولید، اشتغال و جلوگیری از بیکاری است، ما تلاش داریم در پروندههای مربوط به صدور رای و محکومیتهای واحدهای تولیدی متخلف، به شکلی اقدام کنیم تا خللی به اشتغال نیروهای آن واحدها وارد نشود.
ذاقلی افزود: به همین منظور قرارگاه ویژه این قبیل پروندهها در سازمان تشکیل شده و جلساتی هم با مدیران مربوطه داشتیم تا جرایم وصول و اجرای مجازات بدون تعطیلی واحدهای متخلف، انجام شود.
وی در خصوص پرونده اخیر مربوط به یک شرکت چای و عدم اجرای تعهدات ارزی گفت: البته تاکنون گزارش این پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی واصل نشده و بعد از وصول باید بررسی کرد که جرم انجام شده مربوط به پیش یا بعد از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده، تا مرجع رسیدگی کننده مشخص شود.
قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص تخلفات خودروسازان بیان کرد: پس از ورود سازمان به این حوزه و سخنان رییس سازمان مبنی بر جلوگیری از وارد شدن فروش خودرو در بورس و نیز تمکین نکردن خودروسازان به اجرای مصوبه شورای رقابت مبنی بر قیمتگذاری خودروها، ما به عنوان دغدغه مردم و اینکه خودرو کالای مصرفی است، با تشکیل پرونده، رسیدگی به تخلفات را آغاز کردیم.
ذاقلی اظهار کرد: شکات میتوانند در این بخش به سایت سازمان حمایت از مصرف کننده یا سایت تعزیرات حکومتی مراجعه و شکایت خود را ثبت کنند.
وی یادآور شد: سازمان تعزیرات حکومتی تاکنون در این بخش به ۷۵۰ پرونده تشکیل شده رسیدگیکرده است.