حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برای هدف نهایی اعزام انسان به فضا، تستهای بسیار متعددی بایستی انجام شود و این نخستین تستی بود که با موفقیت انجام گرفت و در آینده تستهای دیگری با کپسولهای سنگینتر از این خانواده با پرتابگرهای سنگینتر تکرار خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران در یک برنامه تلویزیونی درباره پرتاب موفقیتآمیز جدیدترین کپسول زیستی ایران گفت: پرتاب امروز یک پرتاب زیرمداری است و با توجه به کارکرد و عملکرد بخشهای مختلف و با توجه به افزایش قابل توجه در حجم و جرم کپسول در قیاس با کپسولهایی که در گذشته مورد تست قرار گرفته بود، لازم بود تستهای جدیدی انجام شود.
سالاریه گفت: کپسولهای زیستی در حوزه پرتاب نیز بایستی با شتاب مناسب و با شرایط مناسبی در فضا قرار بگیرند و این تستِ زیرمداری به ما کمک کرد که پرتابگر نیز با موفقیت تست شود و بعد از پرتابِ در ارتفاع ۱۳۰ کیلومتری و رها شدن از این ارتفاع، ما شاهد بازگشت کپسول به شرایط جو غلیظ بودیم که این مورد نیز با موفقیت انجام شد.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: تست زیرسیستمهای مختلف از حوزههای مختلف زیرسیستمهای مخابراتی و همچنین زیرسیستمهای توان و اجزای مختلفی که پایش شرایط زیستی را برای ما انجام میدهند، انجام شد و در کنار اینها، پایش شرایط فشار، دما و سطح اکسیژن نیز انجام میشود.
وی ادامه داد: در نهایت بعد از فرود کپسول بر روی زمین، تست سپر فناشونده که نقش مهمی در کپسول زیستی را دارد و بخش عمدهای از انرژی کپسول در هنگام پرتاب و برخورد به زمین میگیرد نیز با موفقیت انجام شد.
سالاریه گفت: این تست، مقدمهای برای سلسله عملیاتی است که در آیندهای نزدیک از کپسولهایی از همین خانواده و اجرام بالاتر خواهیم داشت که قابلیت حمل یک موجود زنده در قد و قواره انسان را به فضا داشته باشند.
رئیس سازمان فضایی گفت: برای هدف نهایی اعزام انسان به فضا، تستهای بسیار متعددی بایستی انجام شود و این نخستین تستی بود که با موفقیت انجام گرفت و در آینده تستهای دیگری با کپسولهای سنگینتر از این خانواده با پرتابگرهای سنگینتر تکرار خواهد شد تا به مرحلهای برسیم تا قابلیت اطمینان لازم را برای اعزام فضانورد داشته باشیم.