محمد حسین عطایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در کمیته احیای دشت قزوین گفت: احیا و پایدارسازی دشت قزوین میتواند زمینه ایجاد یک تحول در بخش کشاورزی را فراهم کند و بایستی اولویت بخش قرار گیرد.
وی اضافه کرد: میتوان با برنامه ریزی مناسب و تخصیص اعتبار طرحهایی که منجر به تولید آب میشود را انجام داد چرا که با بحران آب مواجه هستیم.
عطایی گفت: نشست کمیته احیای دشت قزوین مهمترین نشست این سازمان محسوب میشود و بایستی با ترکیب معاونین، مدیران و محققین بصورت جدی دنبال شود چرا که نتایج این کمیته میتواند بعنوان بازوی فنی و سیاست گذاری ستاد احیا و پایدار سازی دشت قزوین که در استانداری مستقر است عمل نماید.
الگوی مدیریت جهادی بایستی سرلوحه بخش کشاورزی باشد
محمد تقی امانپور مشاور استاندار و رئیس ستاد احیا و پایدار سازی دشت قزوین هم گفت: ایجاد هم افزایی، توانمند سازی و اتکا بر جهاد علمی و دانش محوری بایستی در اثر گذاری بیشتر فعالیتهای بخش کشاورزی نقش بسرایی دارد.
وی افزود: بایستی طرحها و دستاوردهای نوین تحقیقاتی بخش کشاورزی در بین کشاورزان و بهره برداران ترویج شود تا بتوان شاهد توسعه بخش باشیم.
امانپور اضافه کرد: برای الگوی توسعه پایدار دشت قزوین بایستی یک فرآیندی طراحی شود که در حال حاضر طرحی با عنوان مدیریت جامع حوزه آبخیز قزوین طراحی و در دست اقدام است.
وی گفت: در طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز قزوین بایستی مطالعات آمایش سرزمینی، تعیین کاربری منابع (آب، خاک، گیاهی، جانوری و اکوسیستم) به آمایش سرزمین، تهیه دستورالعمل بمنظور انجام و اجرای کاربری صحیح، تعیین تکلیف بهره برداران و نظارت بر کارآمدی دستورالعمل که بایستی لحظهای و هوشمند و با مشارکت مردم باشد مد نظر قرار گیرد.
رئیس ستاد احیا و پایدار سازی دشت قزوین گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بایستی متولی تولید و کاربست باشد و بایستی از مشارکت مردم، شرکتهای دانش بنیان و علمی در طرحهای تحقیقی خود بهرهمند شود.