بیش از ۳۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل صادراتی و ترانزیتی ایرانی در شهر هرات افغانستان متوقف و منتظر هستند تا در صورت مساعدت طرف افغانستانی، وارد جمهوری اسلامی ایران شوند.
رییس هیات مدیره انجمن کامیونداران تایباد گفت: معطلی کامیونها در هرات که دومین بازار اقتصادی افغانستان به شمار میرود، ناشی از اجرای طرح محدودیت ۲۰ روزه طالبان برای ناوگان حمل و نقل ایرانی است.
رسول نصیری افزود: همچنین این محدویت باعث شده صف انتظار دیگری در گمرک اسلام قلعه افغانستان همجوار با گمرک مرزی دوغارون ایجاد شود و در زمان حاضر نیز بیش از ۳۵۰ دستگاه کامیون ایرانی در این منطقه منتظر ورود به ایران هستند.
وی با اشاره به اینکه ورود و خروج ناوگان حمل و نقل افغانستانی بین دو گمرک اسلام قلعه و دوغارون بدون هیچ گونه محدودیتی در حال انجام است، اظهار کرد: طالبان با اجرای طرح محدودیت ۲۰ روزه برای کامیونهای ایرانی به دنبال افزایش رفت و آمد ناوگان حمل و نقل افغانستان به ایران هستند.
رییس هیات مدیره انجمن کامیونداران تایباد بیان کرد: در ۲۳ روز گذشته ساعت کاری پایانه مرزی دوغارون با پنج ساعت افزایش از ساعت هفت صبح تا ۱۱ شب ادامه دارد که این در روند ورود و خروج ناوگان حمل و نقل کشور افغانستان نقش زیادی داشته است.
نصیری بیان کرد: طالبان اولویت خروج ناوگان صادراتی و ترانزیتی از سمت مرز اسلام قلعه افغانستان به مرز دوغارون را در طول روز با کامیونهای افغانستانی قرار داده اند و ساعتهای پایانی فعالیت خود را به خروج ناوگان ایرانی اختصاص داده اند که این موجب گلایه رانندگان ایرانی شده است.
وی گفت: نبود زیرساختهای لازم در حوزه حمل و نقل افغانستان، شروع فصل سرما و به پایان رسیدن اعتبار ویزای رانندگان از دیگر مشکلاتی است که با اجرای طرح محدودیت ۲۰ روزه برای کامیونهای ایرانی، مشکلات آنها را دوچندان کرده است.
پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است بدین صورت که کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.