حضرت فاطمه (س) برای این که مهاجر و انصار و همچنین سران سقیفه بدانند با چه شخصیتی و از چه خانوادهای روبهرو هستند، خود را با دو خصوصیت برجسته و مهم معرفی میکنند. ایشان میفرمایند: «اول این که، نامم فاطمه (س) است و پدرم محمد رسولالله است، بنابر این حسب و نسب مرا به درستی بشناسید تا مرتکب اشتباه دیگر نشوید که بخواهید مرا همانند ملکیت فدک انکار بکنید و بگویید آن کس که خطبه فدکیه را ایراد کرده، «فاطمه» نبوده، بلکه زن دیگری بوده است و یا بگویید فاطمه بوده است، ولی دختر پیامبر نبوده است: «ایها الناس اعلموا إنی فاطمه و ابی محمد: ای مردم بدانید که من فاطمه هستم و پدرم محمد است.»
حجتالاسلاموالمسلمین بهاری کارشناس مذهبی درباره نحوه معرفی اهلبیت(ع) توسط حضرت فاطمه(س) در خطبه فدکیه میگوید: حضرت فاطمه در خطبه فدکیه میفرماید ما اهل بیت دو شاخصه بزرگ داریم که برای همین دو شاخصه خداوند ما را به جامعه ارزانی کرد اول اینکه نظمدهنده جوامع بشری هستیم و دوم اینکه باعث ایجاد امنیت برای جامعه میشویم.
منظور ایشان آموزش امنیت اخلاقی است نه اجرای آن.
دوم اینکه متاسفانه جوامع بشری نظم پیدا نکردند که هیچ ، حتی خود اعراب هم به نظم نرسیدند و بعد از رحلت پیامبر و ائمهی اطهار وضعیت اعراب بدتر شد و تا امروز بدترین وضعیت مربوط به آنهاست. اگر نصایح پیامبر و اهل بیت را سرلوحه کار می کردند الان همه اتحاد داشتند و کسی قدرت مقابله با آنها را نداشت.
مسلمانی که برادر مسلمانش کمک بخواهد و کسی کمک نکند مسلمان نیست. متاسفم برای شما که به خاطر دنیا صدای مظلوم و نمیشنوین.
اگر فاطمه نبودآسمانها وزمین را خداوند نمی آفرید.
خورشید وماه را نمی آفرید،واگر آفرینش را خلق کردبرای
دوست داشتن وگرامی داشتن اهل بیت ازسوی خلق بود.
خشت اول را ز نخست کج کردند.
دنیای دنی را درباطن معوج کردند.